„Kao što vatra koji bukti drvo pretvara u pepeo, isto i vatra samospoznaje pretvara svu karmu u pepeo“

~ Bhagavad Gita

atma.hr – 52
1. Na jedan cijeli dan, zaboravite na sva svoja očekivanja. Priđite svima s razumijevanjem i samilošću, i nemojte očekivati nikakvu njihovu emociju zauzvrat. Suosećanje je velika vrlina, u njoj su spojeni i empatija i samilost za patnje drugih, a to Bhagavad Gita smatra sastavnim dijelom same ljubavi i temeljem veza među ljudima i humanizma.

2. Nosite sve što imate u ormaru. Poklonite sve što ne nosite, i ne kupujte nove stvari. Pravilo kaže da, ukoliko nešto niste nosili cijele prošle godine, nećete ga nositi ni ove.

3. Skupite smeće oko svoje kuće ili zgrade. Taman ćete se protegneti, uljepšati sredinu, a najbitnije je da je ova aktivnost zarazna! Kada vas susjedi vide da uređujete okolinu, postidjet ćete ih pa će vam se priključiti. Svakog dana pokupite makar jedan papirić i odajte počast prirodi.

4. Dajte voljenima ponudu koju ne mogu odbiti – masažu stopala, leđa, rame za plakanje ili samo veliki zagrljaj.

atma.hr – 52
5. Molite se za svakog živog stvora na ovoj planeti.

6. Ne lažite. Pokušajte makar jedan dan ne izreći nijednu neistinu, čak ni onu sitnu poput „krenuo sam“, dok se zapravo još spremate.

7. Uživajte u prirodi. Izađite u park, sjedite na klupu, bez ikakvih misli i planova, samo sjedite i upijajte prirodu.

8. Širite dobre riječi. Naučite neku duboku poslovicu, mantru ili pjesmu, i recite ih svima koje volite.

9. Ne izbjegavajte nikog. Odgovorite na taj poziv, otvorite vrata, održite kontakt očima. Sklonite štit sa sebe i otvorite se ka drugima.

10. Nasmiješite se starijim ljudima koje sretnete. Naravno, idealno bi bilo da se nasmiješite svima, ali dajte za početak malo ljubavi našim starijim, umornim bakama i djedovima.

11. Dopustite da vam prilijepe etiketu – etiketu dobrog čovjeka. Pomozite drugima, volontirajte, budite dobar susjed, otvorite svoje srce – u njemu ima mnogo više mjesta nego što mislite.

atma.hr – 52
12. Ne pravite se slijepi pred nevoljama. Ako vidite da je netko u nevolji, a možete mu pomoći, učinite to.

13. Ne započinjite svađu, makar cijeli jedan dan. Dopustite svom glasu razuma da prevlada situacijom.

14. Izborite se sa svojim problemima. Prihvatite svoje greške. Priznajte sebi sve loše u vezi s vama, a nemojte tu lošu energiju prenositi na druge.

dobrarec.rs