Pokušajte problem koji vas muči sagledavati ne kao dug iz prošlog života, već kao slabost kroz koju ćete narasti.

atma.hr – 78
U jyotishu postoji karta prošlog života kao i neki položaji koji nam govore o “ostacima” koje treba odraditi u ovome životu.

Kako bi shvatili o čemu se radi, objasnit ću jednim primjerom. Dado je često sanjao nekoliko stvari s kojima nikada nije bio u doticaju u ovom životu, a to je da se nalazi zatvoru i da se u njemu osjeća neizdrživo. Zatvor simbolizira Saturn i jaka dvanaesta kuća. Ova pozicija govori o dugovima koje je imao u prošlom životu, odnosno tako mu je stajalo u natalnoj karti. Osim psihoterapijske simbolike koja se ogleda u snovima, sanjao je zatvor i vraćanje dugova. U ovom životu jako se borio za pravdu jer mu je ona bila oduzeta u prošlom životu i živio je djelomično u dužničkom ropstvu u tom životu.

Psihoterapijski objašnjeno, zatvor je bio njegov životni zatvor kojeg si je sam obrambeno postavio u ovom životu pa  je sebe stavljao u ulogu žrtve, produžujući fazu narcisoidnosti i nerješavanja problema. Njegovo bavljenje duhovnošću u ovom životu je bilo ništa drugo nego bijeg ega da spasi svoju funkciju u duhovnosti gdje optužuje materijalni svijet za svo zlo i za svoje probleme koje ima, a time ne mora rješavati probleme.

atma.hr – 75
Često je ovo prva faza s kojom se susreću ljudi na početku bavljenja duhovnošću. Dugovi su osjećaji krivnje, nepreuzimanje odgovornosti, ali, isto tako, neriješen konflikt s ocem kojeg je optuživao za svoj neuspjeh.

Ako se vratimo na jyotish, imao je i neriješene dugove u prošlom životu sa ženom s kojom je imao kako emocionalne tako i financijske probleme. Dogodila mu se nevjera u prošlom životu i ostao joj je dužan ne samo emocionalno, već i financijski. Sada se morao i financijski o njoj brinuti.

U jednom životu možemo biti i dobri i loši. Ta iskustva su nam potrebna kako bi izjednačili polaritete u sebi, naučili što je ženska energija, a što muška energije, što je zlo, a što dobro, ali ne kao nekakav osjećaj karme već isključivo kao mogućnost spajanja u sebi muškog i ženskog kao biti samog života ili dolaska do prosvijetljena.

Dado se morao susresti sa svojim kompenzacijama i rješavati spomenute probleme gdje je shvatio svoju poziciju zatvora kojeg je napravio oko sebe svojim naslijeđenim razmišljanjem i malo pomalo se oslobađao svojih granica. Više nije mogao pobjeći u naivnu duhovnost u kojoj za početnike postoje stroga pravila, već u duhovnost koja se može i opipati, ona koja daje rezultate.

atma.hr – 39

Cilj ovog članka je da problem koji imate ne sagledavate samo kroz karmu, već i kroz otvaranje najvažnijeg pitanja razumijevanja svoje muške i ženske energije koju morate balansirati s kapacitetima koje imate. Pokušajte problem sagledavati ne kao dug iz prošlog života, već kao slabost kroz koju ćete narasti.

Nikola Žuvela, http://vedski-jyotish.net/

86 NIKOLA ŽUVELA

Knjige autora: Nikola Žuvela


nikola zuvela jyotish i djelovanje shanija

nikola zuvela o ljubavi

nikola zuvela muskarac i zena u procjepu

nikola zuvela katalog samozavaravanja


Prethodna objava45 načina da se smirite kada roditeljstvo postane iscrpljujuće
Slijedeća objavaKako trajati? Faktor koji je u vezi ili braku važniji čak i od ljubavi
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.