Kada nas muči glavobolja postalo je standardno da popijemo jednu od danas lako dostupnih tableta protiv bolova. Ali, ako želite zaobići tablete u ovakvim slučajevima, onda potražite neke od ovih namirnica koje ih mogu pošteno zamijeniti!

Krumpir

Da, krompir može otkloniti glavobolju, ali morate obratiti pažnju na način pripreme. Pomfrit vam sigurno neće pomoći, ali hoće pečeni krumpir. Krumpir je bogat kalijem, a već je dokazano da je ovaj mineral dobar saveznik u borbi protiv glavobolje. Jedan neoguljen pečeni krumpir sadrži oko 600mg kalija.

Banane

Ono što ovu namirnicu čini odličnom alternativom tabletama protiv glavobolje je kombinacija magnezija i kalija. Umirujuća svojstva magnezija su od velike pomoći kada se pokušavamo riješiti glavobolje.

Lubenica

Glavobolja je vrlo često posljedica dehidratacije. Namirnica koja će ovaj problem riješiti kao malo koja je lubenica, jer osim što je puna vode, također sadrži mnogo kalija i magnezija koji će za vas uraditi isto što i banana.

Ananas

Kriška ananasa također dobro može poslužiti u borbi protiv glavobolje. Enzim bromelain kojeg sadrži ananas je već odavno identificiran kao prirodni ubojica bolova. Osim što može otkloniti glavobolju, ananas vam može popraviti i koncentraciju.

Krastavac

Na isti način kao i lubenica, krastavac će brzo riješiti problem dehidratacije ako je ona uzrok glavobolje, a pretežno jeste. S obzirom na to da je krastavac 95% voda, odlična je opcija u ovom slučaju, ali – čuvajte se pretjeranog soljenja, jer sol će oduzeti mnogo potrebne tekućine.

http://namirnice.ba/magazin/problemi-s-glavoboljom-ovih-5-uglavnom-lako-dostupnih-namirnica-vam-mogu-pomoci/