Foto: Slavenka Polojac

Rakovi, ovo je mjesec za većinu pripadnika ovog znaka, mjesec sudbinskih događanja. Postići ćete jedan svoj unutarnji sklad i mir, a i sami biste mogli riješiti neke svoje osobne probleme koji vas već dugo prate. Stoji vam i jedan novi početak, a to će vam sam vaš unutarnji osjećaj reći da vas to, ma o čemu god da se radilo, vodi ka pozitivnom ishodu. Ribe, pred vama je bitan period, dosta osoba je oko vas, ali provjerite dobro žele li vam svi dobro. Moguće da se neki i naslađuju, time što vas nešto muči. A posebno po pitanju vaše emotivne situacije. Vaš problem ćete riješiti najbolje vi sami, bez puno publike.

atma.hr – 52
Lenormand karte, karte za proricanje prozvane su prema znamenitoj francuskoj proročici Marie Anne Lenormand (1772.-1843.). Predstavljaju najpopularnije karte za proricanje sudbine nakon tarot karata.

Danas se gotovo bez iznimke koristi manji špil koji se sastoji od 36 karata, koji je nastao početkom 19. stoljeća. Veliki špil je koristila sama Madam Lenormand i taj se sastoji od 54 karte, a stvoren je prema uzoru na tarot karte poznatog francuskog okultiste Etteille (1738.-1791.).

Prve karte nazvane njenim imenom počele su se proizvoditi svega nekoliko godine nakon smrti Madam Lenormand, kada je izdan špil od 54 karte za proricanje uz 5 knjiga koje su se bavile temama astrologije, hiromantije itd.

Ovo je generalno otvaranje za horoskopske znakove prema Lenormand kartama. Takve vrste prognoza, ne moraju rezonirati sa svima. Ako kod opisa događanja za vaš znak, nema to nešto navedeno što bi vas interesiralo, znači a se u to vrijeme neće ništa bitno događati, u nekom određenom segmentu života. Vrijeme ako će biti navedeno, tumačim kao krajnju granicu da se nešto dogodi.

OVAN

U ovom mjesecu nekima od vas, događat će se vrlo pozitivne promjene bilo u kojem segmentu. Nešto od prošlosti morate ostaviti u prošlosti, nemojte nositi na dalje u sebi osjećaj krivnje, nema potrebe. Nešto u vama novo se događa, okrenite se sebi i onim što želite dugo. A to poglavlje od ranije, samo bi vas stopiralo u budućnosti.

Ne trebate biti previše samokritični, to što ste postigli sami je vaša zasluga, sada nastojte da zadržite harmoniju u sebi. Otvara vam se neki novi životni ciklus, to vam sam Univerzum šalje, na vama je da uzmete tu šansu koja je pred vama.

Ranije se dogodilo nešto nepošteno prema vama, ali nema potrebe da to nosite i dalje sa sobom, neka to ostane u zaboravu, a karma će vratiti već kome treba.

Vaše okruženje što se tiče posla, školovanja ili bilo kakvih edukacija, nosilo vam je veliki teret pa probajte da vas to više ne zamara.  Probajte se maknuti od takvih stvari pa taman da se radi i o prijateljskom odnosu. Gledajte sebe.

Što se tiče zdravlja, promjena na bolje i to pozitivno. Probajte se distancirati od ljudi gdje može doći do svađa, jer to može samo loše energetski utjecati na vas. Oni od vas koji su sami, vaša energija je spremna za novi početak. Ono što čekate duži period, ovo je mjesec kada je ta mogućnost pred vama.

atma.hr – 52
BIK

U proteklom periodu, vas kao da su gušile tuđe loše energije, koje ste svjesno ili nesvjesno skupljali u sebi, no ovo je period kada ćete to sve otpustiti od sebe. Te neke sumnje koje će vas mučiti u prvih sedam dana ovog mjeseca, nemojte da vas previše obuzmu, probajte biti opušteni.

Neke stvari oprostite kome god imate, ne da se doslovno klanjate kome, već ostavite to nešto iza sebe. Nije vam potrebno da sebe kočite u emocionalnom zatvoru.

Neki od vas što imaju nedoumice oko posla ili financija, ne trebate se premišljati, stavite vaše želje i ambicije na prvo mjesto, a tvrdoglavosti tu nema mjesta.

Na nekim javnim mjestima, samo će vam se pokazati kroz neke dvolične postupke ljudi, tko vam misli dobro, a tko ne. Tada, vjerujte svojoj intuiciji. I maknite se od takvih, posebno vi koji imate vlastiti posao, nemojte ulaziti u posao s još nekim, to se neće završiti uspješno po vas.

BLIZANCI

Vi ste jedan od znakova koji ima najviše ambicija. I ovo je mjesec kada će vam sve što se toga tiče ići na ruku. Stoga, zgrabite šanse koje se nađu pred vama. Ali i neka situacija postoji u vašoj prošlosti gdje ste bili izigrani, ako ne emotivno onda po pitanju ljudskosti.

Sada će vam se to vratiti dobrim pa nemojte samo pretjerano razmišljati o tome što vas je tada snašlo. Neki od vas, čak imaju i osobu koja vam ne može pružiti sve što bi željela, pustite neka vrijeme radi svoje, a u vašu korist.

Uz vas postoji osoba prijateljskih namjera, koja će svakako stati uz vas da izađete iz toga kao pobjednik.

Pazite kome što pričate, a posebno kome se žalite na neka događanja. Sunce ide u vaš život, a slobodnima Blizancima mogućnost ulaska u život nove osobe.

Ako imate bilo kakav sudski postupak, imate uz sebe u tom sporu osobu koja je sposobna da pravdu izvede na vidjelo, a u vašem interesu. Ako postoji netko s kim je došlo do prekida komunikacije, nemojte pasti na njegove žalopojke.

atma.hr – 52
RAK

Ovo je mjesec za većinu pripadnika ovog znaka, mjesec sudbinskih događanja. Postići ćete jedan svoj unutarnji sklad i mir, a i sami biste mogli riješiti neke svoje osobne probleme koji vas već dugo prate.

Stoji vam i jedan novi početak, a to će vam sam vaš unutarnji osjećaj reći da vas to, ma o čemu god da se radilo, vodi ka pozitivnom ishodu. U prvom tjednu ovog mjeseca, energija vam je mirna.

Postoji mogućnost da se dogodi susret s osobom koja vam može donijeti neki nemir, ali to je prolazno i neće vam pokvariti sklad koji vam nosi ovaj mjesec.

Značajna događanja su pred vama i na emotivnom polju, većini vas stoji susret koji će dosta toga mijenjati na bolje. A vi kojima je bio neki problem u vezi ili braku, sada imate priliku i vi i druga strana da se ovo riješi na bolje uz opušten razgovor.

Neki Rakovi koji imaju neku umjetničku crtu bilo bi jako dobro da se malo posvete tome, naravno, ukoliko želite. Neki trenutci ovog mjeseca će vam posebno odgovarati, koji su povezani s novim početcima koji će se događati i u narednim mjesecima.

Nekima od vas, veza će ići korak naprijed. Dajte si priliku za sreću.

LAV

Kroz živote većine Lavova proteklih nekoliko mjeseci bilo je dosta tenzija unutar njih samih, a sve to vezano za nepovjerenje, što se tiče emotivnog života. Sada će se ta energija dovesti u red. I stoga, mogli biste povjerenje dati emotivnom partneru.

Posebno su jaki osjećaji vama koji ste u vezi nekoliko mjeseci. Te iskre sumnje prolaze, a zadnji tjedan ovog mjeseca ćete tek osjećati savršen mir glede ovog.

Nekima od vas moguć je povratak osobe iz prošlosti, a po pitanju tog, probajte se distancirati od bilo kakvih rasprava, to nema smisla.

Ako se nekima od vas ukaže šansa da se poslovno podignete, nemojte puno analizirati, ovo je šansa za duži vremenski period.

Zadnje vrijeme većina vas je dosta opteretila sebe i to s bliskim osobama, shvatite da ne možete na sve strane. Posebno ako se ovo odnosi na najužu obitelj.

Nemojte zanemariti svoje tijelo. Neke stvari trebate ostaviti neka idu svojim tokom.

atma.hr – 52
DJEVICA

Pripadnici ovog znaka koji su sami ili pred nečim novim, bilo da se radi o poslu ili emotivnim odnosima, možete se slobodo opustiti i optimistično ući u to što je ispred vas.

U vašem okruženju što se tiče posla netko nije iskren prema vama. Otvorite oči kako ne bi bili iskorišteni. Napredak vam svakako stoji pa koliki god da je, to će vam tek dodatno otvoriti oči. Svaka spletka, će vam biti da tako kažem, biti vjetar u leđa.

Malo je reći da ćete se iznenaditi kada vidite o kome se radi. Ne dajte se uvući u neku vrstu sapunice, najbolje je napraviti distancu. Pripazite na promjene raspoloženja te osobe, a i na destruktivno ponašanje, ne trebate si iz svojega mira, raditi nemir.

Isto tako, ne biste trebali davati šanse osobama s kojima od ranije postoji neko nerazumijevanje, nemojte se nadati da će se odrasla osoba skroz promijeniti. Korigirati se može svatko, ali promijeniti sasvim – to ne.

VAGA

Ovo je mjesec kada će većini pripadnika ovog znaka trebati dosta snage, a i da se ogradite energetski da vas neke stvari ne diraju. A sve to, jer ćete rješavati se nekih tereta koje dugo već nosite, a nisu vam potrebni, jer su to tuđi tereti pa ćete u jednom momentu sami sebi reći: ” E, sada bi bilo dosta”.

Neki od vas će već od samog početka na listu prioriteta staviti sami sebe, što je odlično po vas. Neku situaciju pored ove, za koju će vam trebati hrabrosti ćete prekinuti, a radi se o osobama iz uže familije. Neki će biti čak iznenađeni, što je to s vama, ali neka vas to ne zamara.

Neki od vas, ako imate neki nemir nemojte se okrenuti nezdravim navikama. Univerzum je po ovom pitanju na vašoj strani, ali bitna je i vaša volja da još više izgradite sebe.

Ovo je mjesec, koji vam daje sve mogućnosti za to. Jako ćete željeti svoj mir, a neki od vas će ili na kraći put ili će sebi prirediti neko osobno zadovoljstvo.

Nekima od vas, susret s dragim ljudima, a tu se vidi i da će sreća biti oko vas, sjati ćete radi tog susreta. A to će vam dodatno podići volju za time da više cijenite sebe.

atma.hr – 52
ŠKORPION

Mjesec u kojem će većina vas, barem što se tiče nekih potpisivanja ugovora ili nešto slično, dosta toga analizirati. Vas koje nešto dugo muči, a u vezi toga ste gušili sebe, pazite samo da vas netko ne izbaci iz takta.

Nekima od vas, događaju se nove stvari, emotivno ili poslovno, te samo pratite vaše unutarnje osjećaje, sigurno nećete pogriješiti. Nekima od vas, preseljenje ili rješenje stambene situacije, novi krov na bilo koji način.

Ako su neki od vas, nedavno koga upoznali, energija za to je jako dobra i slijedi vam emotivno ispunjenje s tom osobom. Nemojte samo zanemariti jako puno razgovora, jer najbolje je da tako od početka da se jako dobro upoznate.

Ovoj osobi ste se jako svidjeli pa neće trebati nešto posebno da se trudite da to potraje, samo zadržite tu vašu prirodnost kakvi u stvari i jeste.

Ovo je netko s kim možete osim dubokih emocija imati i prijateljstvo, razumijevanje, a i prijateljski odnos, što je jako bitno. Napredak stoji svakako većini vas, e sada u generalnim otvaranjima, nekima je taj napredak na polju emocija, a nekima na polju posla.

STRIJELAC

Neki pripadnici ovog znaka, kao da imaju neki podsvjesni strah od nečega što već dugo odgađaju izvesti na čistac. U svemu tom hajde da kažem strahu, jer srah mi ne ide uz vas, nemojte baš svakome pričati što je to pred vama. Posebno ne u prvih dva tjedna ovog mjeseca, čisto da vam neke osobe ne bi prenijele lošu energiju.

Neki emotivni stres kod nekih od vas, a sve samo jer previše analizirate neke stvari i jedete se u duši, a bez potrebe. Stanite pred problem ma kojih da je razmjera i riješite to, jer vi to možete. I bez pomoći kojekakve nepotrebne publike.

Smirite svoju potrebu da svi čuju što vi to sada imate pred sobom, žurbe nema, vrijeme radi za vas. A sad i odmah, to teško dođe ka pozitivnom ishodu.

Potrebno je da u ovom mjesecu zadržite svoju pozitivu. Oko vas je dugo već zapetljano dosta toga i dosta tog odgađanja ste sami si priredili, sada sami izađite iz toga.

Ako je to vezano za obitelj, izvucite najbolji izbor za sebe iz svega toga. Povrijeđeni jeste i to vas je previše obuzelo, pustite druge, vi živite svoj život.

atma.hr – 52
JARAC

Za neke u ovom znaku ovo je mjesec gdje ćete, više-manje, imati uspjeh. Malo se više neki od vas okreću ka duhovnosti i to je sasvim u redu, jer će vas to dodatno podići ka vašem cilju. Vi i jeste osoba koja se morala za sve u životu svojski potruditi pa će vam ovo sada biti pozitivan šok.

Inspiracije, ma čime god da se bavite, neće vam manjkati, stoga iskoristite energiju ovog mjeseca koja vam je jako dobra.

U prošlom periodu, ako su se u nekima od vas probudili neki interesi, koje ranije niste imali, nema potrebe da to zadržavate, a niti gušite u sebi. Na vama je samo želite li raditi na tome. A upornost vam neće nedostajati.

Neki od vas će naći i pred nekom vrstom životne raskrsnice, nekima poslovno, a nekima emotivno, slušajte svoj unutarnji glas, odvest će vas na dobar put.

Neki od vas će imati potrebu da se malo distanciraju od ljudi, to je dobro po vas, ali nemojte za neke osobne greške okrivljavati osobe oko vas. Svi ljudi griješe u nečemu, a nove šanse su pred vama.

VODENJAK

Pripadnici ovog znaka, koji su ušli u nešto novo u proteklom periodu, sreća je oko vas. Samo trebate izbaciti iz sebe taj unutarnji strah od novoga, odbacite prošlost, jer ova osoba pokraj vas nije netko od ranije i ima sasvim druge navike, a i poglede na život.

Istina, te navike vama pašu, samo trebate odbaciti mogući neki osjećaj da ste manje vrijedni, jer to nije tako. Vi puno vrijedite, samo vam kao što vidite treba vremena da to i živite zaista.

U drugom dijelu mjeseca nestaje vaše nesigurnosti i postoji šansa  da budete na kraju mjeseca ponosni sami na sebe. Dosta vremena ste živjeli po nekim principima, u smislu ” e to tako mora”. Sada kada to otpustite iz prošlosti, vi ćete doslovno prodisati kao nova osoba.

Nema potrebe da tu nesigurnost nosite dalje u sebi, da ne biste i dalje u svoj život privlačili isto takve osobe koje će vam svjesno ili nesvjesno ulijevati osjećaj nesigurnosti.

Podignite samopouzdanje na najvišu moguću razinu, jer vi to možete. Dosta spona koje vas vežu ovim starim načinom razmišljanja ćete presjeći i to je u redu, trebate voljeti sebe.

Vi ćete tek na kraju mjeseca vidjeti pravu razliku po pitanju tog toksičnog odnosa, uvidjet ćete kako vam je sad, a kako vam je bilo ranije.

atma.hr – 52
RIBE

U ovom mjesecu, neki u ovom znaku, riješit će neke stvari koje ih opterećuju, moguće i nekoliko mjeseci unazad. Nemojte previše sebe preispitivati, uskoro će vam se sama pokazati šira slika baš toga što vas opterećuje.

Pred vama je bitan period, dosta osoba je oko vas, ali provjerite dobro žele li vam svi dobro. Moguće da se neki i naslađuju, time što vas nešto muči. A posebno po pitanju vaše emotivne situacije.

Vaš problem ćete riješiti najbolje vi sami, bez puno publike. Ispada da ste vi tu onda, iza svega toga, a da drugi rješavaju to nešto umjesto vas. Iz svega ovoga na u konačnici, izaći ćete još mudriji.

Neke od vas opterećuje jedna osoba, svi nastojite dominirati. No, radite li to na pravi način? Kod slobodnih pripadnika ovog znaka, moguće da se pojavi nova osoba – i to osoba koja će ako je prihvatite stajati iza svojih riječi.

Vi koji imate posla s nekom od institucija, to ide u vašu korist. Nastojte da ne sudite odmah na prvi pogled, nema potrebe ocjenjivati ikoga prije nego se malo bolje upoznate.

Za sve treba vrijeme, a na vama je hoćete li iskoristiti vrijeme ovoga mjeseca na pravi način. A pri tome, nemojte da vam okolina sugerira što vi to trebate sa svojim životom. Vi koji imate iz prošlosti neriješene situacije, pogledajte isplati li se trošiti dragocjeno vrijeme na sve to.

Slavenka Polojac

slavenka8_