Image by photoangel on Freepik

Ekvinocij – proljetna ravnodnevica, prilika je da krenemo ispočetka. Energije ravnodnevice su izuzetno intenzivne i taj proces krene obično nekoliko dana prije 20. ili 21. ožujka/marta (ovisi o godini) i traje još par dana nakon ovog datuma. Zato su sve ravnodnevice (zbog ogromnog novog zamaha energije i očekivanja predstojećih događanja) odlična prilika da počistimo u sebi ono što smo imali u prethodnom periodu i idemo čisti u novo ljeto, novi prirodni ciklus.

atma.hr – 52
U drevna vremena neka plemena su prvi dan proljeća slavila pokraj rijeka, prigodnim ritualima pozdravljajući time novi godišnji ciklus. Tada u prirodi sve ponovno kreće ispočetka.

U novije vrijeme, ova se prastara tradicija proslavlja pečenjem jaja u ranu zoru te ritualnim kupanjem u rijeci. Takvi običaji ponegdje još žive u Bosni i time se održava tradicija duga tisućama godina. Ona je preživjela sve ratove, sve zaborave, a i sve nove religije koje su joj nametnute na ovom balkanskom tlu.

Ekvinocij – proljetna ravnodnevica, prilika je da krenemo ispočetka. Energije ravnodnevice su izuzetno intenzivne i taj proces krene obično nekoliko dana prije 20. ili 21. ožujka/marta (ovisi o godini) i traje još par dana nakon ovog datuma.

Zato su sve ravnodnevice (zbog ogromnog novog zamaha energije i očekivanja predstojećih događanja) odlična prilika da počistimo u sebi ono što smo imali u prethodnom periodu i idemo čisti (kroz ritualno kupanje) u novo ljeto, novi prirodni ciklus.

Oni koji već od ranije rade na sebi i poznaju ove cikluse, znaju da su ovi dani ravnodnevice odlična prilika da uz pomoć pojačanih energija i kozmičkih plazma zraka brže i efikasnije očiste nerazriješene doživljaje iz prošlosti kao i zakočene energije u tijelu, psihi i emocionalnom sklopu.

atma.hr – 52
Na ovakve dane dobro je biti u prirodi, što ranije ujutro, povezati se s Majkom Zemljom, osjetiti njeno biće i zahvaliti joj što kroz ovaj proces idemo skupa. Jer, zajedno je uvijek bilo lakše, što god da radimo, zar ne? Zato je dobro okupiti se u manje grupe i zajedno proslaviti ovaj novi ciklus rađanja.

No, bitnije od toga je zaputiti se unutra i osvijestiti što je to što još imamo razriješiti, što je to što nas boli i naći način da se s tim bolima pozdravimo zauvijek. Rad na sebi u ovakvim periodima treba biti najintenzivniji.

Naime, u zadnje vrijeme, svi oni koji rade na sebi primijetili su da neke doživljaje iz prošlosti sad proživljavaju intenzivnije nego ikad prije jer su sad stvari koje nismo očistili maksimalno osvijetljene i traže našu pažnju.

Nema više “blagih simptoma”, sad kad stignu stvari da se očiste i prerade, stignu baš jako, na alarmantan način. To je dobro jer sad znamo da više ne možemo odugovlačiti nego se uhvatiti u koštac s vlastitim nepoželjnim aspektima i rastočiti ih jednom za svagda. Time ćemo onda biti čisti za novi prirodni ciklus koji počinje danas.

Želim vam sretan prvi dan proljeća!

Utočište – Sanctuary

banner za knjige SUDBINA DUSA 1