Put do Mira popločen je nemirom.
Jer ne možeš spoznati jedno bez drugoga.

Ne možeš istinski iskusiti išta bez da te nije dotakla suprotnost. Ne možeš to proživjeti u potpunosti i na dubokom nivou.

Ali zato i jest taj osjećaj neprocjenjiv. Neopisiv. I jednom kad to osjetiš na bilo kojem području, više ne možeš pristati na manje.
Bar ne dugoročno.

atma.hr – 52
Mir.
Tako mala riječ, a tako velika.
Iz pozicije Mira možeš sve.
Mir donosi Ravnotežu i tu čudesnu povezanost sa Izvorom. Taj osjećaj da si u svakom trenu upravo tamo gdje trebaš biti. I da točno, na jednom suptilnom nivou, jednodnostavno Znaš što trebaš sljedeće učiniti.
Nema dvojbi. Samo Jasnoća. Jednostavna i predivna. Sa spoznajom da si na pravom mjestu u pravo vrijeme. Uvijek.

Zato čuvajte svoj Mir. Pogotovo sada u doba ove tjeskobe koja nas okružuje, čuvajte i njegujte još više Unutrašnji mir. Jer se on čudesno prelijeva i na svijet oko vas. I duboko utječe na njega iako to možda odmah ne primjećujete.

Čuvajte sebe od negative. Od stresa i uznemirenosti koliko god možete. Neka unutar vas uvijek bude mirno kao na divnom planinskom jezercu.
Kad osjetite nemir, duboko udahnite nekoliko puta i posjetite to mirno jezero unutar sebe. Vaše utočište gdje vam nitko ništa ne može. Vaš komadić Raja…
Poravnajte se, izbalansirajte da postanete mirni i čisti poput njegove duboke mirne vode sa zrcalnom površinom.
I kad osjetite da jeste, da ste to dostigli, a sa praksom će vam trebati svega nekoliko minuta da to postignete, tek onda nastavite sa interakcijom sa vanjskim svijetom. Koji će se onda čudesno preslagivati pred vašim očima, jer je on odraz vas i vaše nutrine.

atma.hr – 52
I možda ne možete promijeniti cijeli svijet. Ali možete sebe. A to je najvažnija polazna točka. I onda se sam od sebe počinje mijenjati vaša okolina, vaš mikro svijet, pa se taj krug počinje širiti sve dalje i dalje.
I htjeli ne htjeli, dotaknuti ćete mnoge. Mnoge u nemiru, kojima je prijeko potreban taj osjećaj. Da bi mogli postići svoju ravnotežu. I onda kao i vi, malo po malo mijenjati svoju okolinu.

I tako korak po korak, možda ipak možete promijeniti cijeli svijet. ❤️

Iva Bradarić 
WEB – Sunčana strana života
Facebook – Sunčana strana

Prethodna objavaVrijeme opredjeljenja – Ima još vrlo malo vremena za odluku!
Slijedeća objavaKako se osjećati bolje?
Iva Bradarić
Ja sam samo Iva. Nije bitno moje porijeklo, zanimanje ili radno iskustvo. Već poruka koju vam prenosim, a nastala je kao rezultat prolaska kroz razna životna iskustva koja su naše lekcije i čine nas jačima. Mudrijima. Naravno, ako im to dozvolimo i prepustimo im se, te dopustimo Životu da izvuče ono najbolje iz nas. Uz sve to, tu je dugogodišnji rad na sebi uz mnoštvo knjiga, seminara i radionica. Želim da vam moje iskustvo pomogne na vašem putu. Da vam otvori vidike, olakša boli i osvjetli put. I ako će se ijedan od vas zbog mojih riječi osjećati bolje, moja misija je ispunjena. Sa ljubavlju i radošću sam tu za vas.