Ako uroniš u tajne odaje svoga uma kroz iskustva igre života, spoznat ćeš sebe samoga i pružit ćeš drugima stazu koja vodi do radosti.

atma.hr – 78
Glas viče u pustinji: „Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze“!  (Mt 3,1-3)

Tko to viče u pustinji našega uma, trudi se poravnati naš zbrkani um, naše misli, a ne predaje se do samoga kraja? Ma tko je to, da nas ne pušta na miru dokle god dišemo i opstajemo na ovom planetu? Odgovor se krije između redaka, ali također ću ga otkriti i izravno, jer iskustvo je lekcija, a lekcija je vrlo bitna za napredak naših “običnih” života.

Krenimo od osnova. Ja sam mlad čovjek, no razumijem mnogo. Jesam li to dobio pročitavši mnoštvo literature, od beletristike, poezije, filozofije, psihologije, kozmologije, metafizike, duhovnosti, … Ili je to nešto između redaka?

No, ajmo ovaj puta manje znanstveno nastrojeno, jer to mi je navika – pisati tehnički ispravne članke. Idemo u jednostavnu preciznost riječi kako i sam engleski filozof Wittgenstein želi da pričamo – tako da nam svaka riječ bude točna i jasna izreka onoga što mislimo i osjećamo.

Sam uvod koji počinje sa izjavom Mateja nema poveće veze s Biblijom i time da me želite usporediti jesam li katolik i želim li ikoga “usmjeriti” na tu vjeru. Ma daleko od toga! Ja sam jednostavna i izravna osoba, ponekad toliko da se slušatelju teško suočiti sa samim sobom! No nije li svakome tako, više-manje?

atma.hr – 39

Ego koji vodi naš “razum” je tvorevina naših misli, kojima kontinuirano i predano dajemo integritet i prednost nad ostalim mislima nad kojima bismo doista trebali promisliti. Sam Buddha, Isus, Krišna i ostali visoko nadareni i inspirirani umovi vodili su narode pa neki čak i cjelokupnu populaciju. Što im je omogućilo toliku moć?

Ne bi li svatko htio biti glas u pustinji koji “pripravlja” stazu (Ljubavi i Istine) drugima koji je ne vide zbog zamki vlastitoga uma? Pa upravo mi smo ti “istomišljenici” i “protumišljenici” i jedino sami sebe možemo zavarati i obmanuti na duge staze, nikoga drugoga. Pa onda je vrijeme da se suočimo sa samima sobom!

I evo nas ovdje, vi sa mnom i ja s vama, ili bolje rečeno u ovom trenutku – Ja s Vama. Dopustite da vam se srce otvori za istinu i da vam UM shvati da je LJubav jedina Istina u Svemiru, nema drugoga načina, koliko god bismo mi to htjeli. Sada ću, kako sam prethodno napisao, biti vrlo izravan i jednostavan: ako drugima pokazujete istinu za koju cijelim Bićem osjećate da će koristiti Vama i Njima – učinite tako! 

Takav način stapa istomišljeništvo i protumišljeništvo u jednu cjelinu, u jedan entitet, u Jedan Kozmos postojanja svega; Istine sa Ljubavlju i Ljubavi sa Istinom – to je cjelokupna Radost.

atma.hr – 75
Kratko ću zaključiti, imajući u srcu veliku želju da vam pružim Sebe – onoga koji postoji da bih vam prenio mudrost samoga postojanja – zašto ste ovdje? Ne da vam kažem što da radite, već da vam jednostavno dam smjernice, a vi onda odlučite na svoj način pronaći Sebe i Istinu tako što ćete shvatiti da je Život misterija Kozmosa koja se neprestano igra i ponavlja, na ovaj ili onaj način.

Zvuči komplicirano? E, pa nije! Kada se ugasi tvorevina ega u našim mislima, tada se istomišljeništvo i protumišljeništvo spajaju; tada Ego i Um postaju jedno, jer je to jedini Put, Istina i Život – to je način na koji spoznajemo da je tijelo koje nas vodi kroz ovaj Život “samo” vozilo koje nam pruža tolika šarolika i bogata iskustva, a koje većina tako olako prihvaća zdravo za gotovo.

Ne budimo takvi, budimo bolji od toga. Kroz naporan rad za nekoliko stranih tvrtki, životne izazove, osobe koje kontinuirano tjeraju svoj “film o pticama”, spoznao sam da je put do sreće ostvariv samo ako širimo ljubav, odnosno ako JESMO LJUBAV. A Istini za volju – mi to i jesmo.

Ako uroniš u tajne odaje svoga uma kroz iskustva igre Života, spoznat ćeš Sebe samoga i pružit ćeš drugima stazu koja vodi do Radosti.

Davor Predavec, http://portal4.life/uncategorized/istomisljenici-i-protu-misljenici-vlastitih-umova/

atma.hr – 78
Prethodna objavaNar je odličan saveznik ženskog zdravlja – Evo zašto!
Slijedeća objavaNapravite sami: Ljekoviti pripravci od jesenskih biljaka
Davor Predavec
Davor Predavec odmalena je znao da postoji nešto više od nas samih i da ta sila pomaže u koordinaciji sveopćeg Života. Već više od 10 godina aktivno istražuje razne metode iscjeljivanja (od kojih je i sam završio određene stupnjeve), bavi se proučavanjem "rubnih" područja znanosti: od polja singularitera - Jedinstva, zakona privlačenja kojega svakodnevno koristi i nadograđuje, zakona uzroka i posljedice, zakona Odgovornosti, te mnogim ostalim područjima nastojeći ih približiti ljudima u pristupačnom obliku, jer sve su to nijanse boja jednog Tvorca, kojemu se iskrenim predanjem i vlastitim rastom pomalo približavamo. Davor je svojim svjesnim djelovanjem priznat na veleučilištu gdje je diplomirao specijalistički smjer telekomunikacija i računala i dalje sudjeluje u publikaciji članaka i budućih radova, a trenutno radi u Engleskoj kao voditelj projekata - iako mlad (26 god), sve to je ostvario zahvaljujući poznavanju unutarnje Moći koju svi posjedujemo.