Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Pogrešno uvjerenje o podjeli Cjeline, života, svijeta… na materijalno i duhovno, nalazi se u osnovi mnogih prepreka u stvaranju obilja.

atma.hr – 39

Duboko u našu kulturu, a to znači i u naš odgoj, utkana je zamisao da postoji materijalna stvarnost te da osim nje postoji duhovna stvarnost koja je odvojena ili drugačija od materijalne.

Zbog takvog stava ljudi često osjećaju da je materijalno bogatsvo prljavo, da je bolje tražiti neke druge vrijednosti u životu, osjećaju se krivima ako žele bogatstvo, dok istodobno žude za njim jer je to prirodno.

Artha (vještiona stvaranja obilja) promiče jedan sasvim drugačiji pogled na stvarnost. On je zasnovan na činjenici da je sve u našem životu, i ono što smatramo materijanim i ono što smatramo duhovnim, zapravo ISKUSTVO.

atma.hr – 75
Sve što vidite, sve što osjećate, sve što vi jeste – samo je SVIJEST.

Nema podjele, nema razlike. Navodni materijalni svijet oko vas, samo je iskustvo u vašoj svijesti. Novac, koji je simbol bogatstva u suvremenom svijetu, samo je iskustvo u vašoj svijesti.

Život je cjelina u kojoj su materijalno i duhovno u jednakom položaju.

Kažite si ovo mnogo puta, što češće. I dobro zapamtite.

Kad shvatite što to zapravo znači, kad doista iskorijenite pogrešno uvjerenje o dualnosti svijeta; kad prestanete dijeliti cjelinu na dijelove, vještina arthe, vještiona stvaranja obilja, postati će samorazumljiva. Nećete ju morati učiti, već ćete ju spontano primjenjivati bez mnogo razmišljanja.

adriankezele.com

atma.hr – 39