Foto: stocksnap.io

Widget not in any sidebars

Kad smo opterećeni raznim izazovima, svoju pažnju često usmjeravamo na ono što nam se trenutno ne sviđa.

Zaboravljamo na ono što je zaista vrijedno u našim životima.

Ako trenutno prolazite kroz težak period, zadržite sljedeću listu u blizini kako bi vam bila nadohvat ruke jer je to popis stvari zbog kojih biste trebali biti ponosni na sebe.

Ona bi vam mogla biti od velike koristi kada se želite prisjetiti koliko ste blagoslovljeni.

1. Imate jednu ili više prijateljica/prijatelja

Imate li barem jednog bliskog prijatelja ili prijateljicu, bogatiji ste nego što mislite jer ste već mnogo puta sigurno čuli da je kvaliteta u većini slučajeva bitnija od kvantitete.

Možete biti sretni jer na kraju dana uvijek imate nekog tko vas poznaje i voli.

2. Niste isti kao što ste bili prije godinu dana

Usmjereni ste prema radu na sebi, prema učenju, prema pozitivnom stavu, prema poboljšanju svojih životnih okolnosti, a samim time pridonosite poboljšanju životnih uvjeta cijele zajednice.

I zato si čestitajte!

3. Preispitujete se

Možda se nekada osjećate frustrirano jer mislite da vam ništa ne ide od ruke. To je sasvim normalno jer znači da ste otvoreni za rast i svjesni onog na čemu trebate poraditi. Jednostavno, to znači da se niste predali.

Zapamtite da najuspješniji ljudi na svijetu na kraju dana razmišljaju ovako: “Ok,…možda postoji i bolji način, idem ga pronaći…”

atma.hr – 39

4. Zanima vas nešto

Bilo da se radi o poslu koji trenutno radite, hobiju, o stvaranju sretnijeg života, o čitanju knjiga, o pisanju, o sportu ili o bilo čemu drugom što vas veseli, možete biti sretni jer kada vas nešto zanima, znači da u vašem životu postoji entuzijazam koji je poput goriva koji vas pokreće.

5. Proživjeli ste toliko toga

Kada biste sreli mlađu verziju sebe, mogli biste joj reći: “Hej, uspjeli smo, proživjeli smo sve što nam je život donio, postali smo mnogo jači!”

Proživjeli ste sve što vam je život donio, proživjet ćete i trenutnu krizu.

atma.hr – 39

6. Imate svrhu

Svako živo biće ima svoju svrhu pa tako i vi. Ok, možda neke dane zaboravite na nju, ali kada gledate širu sliku, u principu ste zaljubljeni u nešto, inspirirani, posvećeni nečemu.

Zapamtite da su vaši snovi ostvarivi ako vjerujete u njih, vaša životna priča je bitna, rođeni ste da biste napravili pozitivnu promjenu.

Što biste još dodali? Zbog čega ste ponosni na sebe? Slobodno nam pišite u komentarima ispod članka, bit će nam drago!

kakomislitipozitivno

30 MUDRE

banner za knjige mudre

27 OSHO: MOĆ LJUBAVI

banner za knjige moc ljubavi