Foto: pixabay.com

atma.hr – 52
Ako ne možete zamisliti svoj život bez đumbira, pokušajte  ga uzgojiti na svom prozoru. Tako ćete uštedjeti puno novca i uvijek ćete imati svježe korijene.

Ljekovita svojstva đumbira mogu se nabrajati jako dugo, u njih su se mnogi od vas uvjerili. Vrlo je koristan za jačanje imuniteta i prilično je efikasan u borbi s virusnim infekcijama, piše uspesnazena.com.

Ali, u isto vrijeme, đumbir je poprilično skupo zadovoljstvo.

Da ne trošite novac na njegovu kupovinu, probajte ga uzgojiti na svom prozoru. Tako ćete uživati u uvijek svježim korijenima ovog čudesnog ploda.

atma.hr – 39

Kako uzgojiti đumbir kod kuće

U kućnim uvjetima đumbir se osjeća vrlo dobro. Bitno je da znate da period vegetacije ove biljke traje 8-10 mjeseci. Korijen đumbira se sadi u veljači – ožujku.

Prije sadnje, korijen treba probuditi. Stavite ga u slabi rastvor vode i hipermangana (permanganat kalija, prodaje se u ljekarni) i ostavite ga tamo nekoliko sati. Poslije toga stavite ga u najlonsku kesu, dok korijen ne dobije oči, kao krumpir.

Nakon toga, podijelite korijen na nekoliko dijelova, svaki od kojih mora imati barem jedan dobro razvijen pupoljak.

Zasadite te dijelove u plitke, ali široke posude za cvijeće napunjene zemljom, humusom i pijeskom u odnosu 1:1:1/2.

atma.hr – 39

Prvi izdanci trebali bi se pojaviti za 1-2 mjeseca. Kod dobrih uvjeta, izdanci mogu dostići visinu i do jednog metra.

Na jesen, kad izdanci odumru, izvadite korijen, očistite ga od zemlje i čuvajte na suhom mjestu. Jedan dio izvađenih korjenova, možete koristiti za hranu ili liječenje, a drugi dio sačuvati do sljedeće sezone i zasaditi na isti način.

Svjež korijen đumbira čuvajte na donjoj polici svog hladnjaka oko mjesec dana, a osušen (u prahu) oko 4 mjeseca.

uspesnazena.com

30 MUDRE

MUDRE

Yoga položaji ruku za zdravlje, sreću i blagostanje

Mudra je pojam s mnogo značenja, a kad je u pitanju iscjeljenje, mudra je učinkovit utjecaj na tijelo i um pomoću prstiju obje ruke koje se savijaju, križaju i međusobno dodiruju. Svaka mudra stvara posebnu vezu s kozmičkom sviješću. U knjizi se pojašnjava što su mudre, njihovo podrijetlo, dobrobiti te kako ih prakticirati.

Knjiga sadrži opis 40-tak najčešće korištenih mudri + 25 dodatnih mudri koje se primjenjuju u Ayurvedi. Knjiga obiluje brojnim ilustracijama i primjerima iz prakse.

Cijena: 97,20 kn - Kupi ovdje

22 KURKUMIN

AKCIJA! ULTRA JAKI KURKUMIN

Demencija, depresija i artritis - Patent za liječenje Alzheimerove bolesti

Učinkovitiji u djelovanju na neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointetinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge proizvode od kurkume! Bioraspoloživost i apsorpcija povećani su za 10 puta u odnosu kurkumu i 7 puta u odnosu na standardni kurkumin. Kurkumin BCM-95 jedini ekstrakt kurkume na svjetskom tržištu kojemu je FDA odobrila patent za liječenje Alzheimerove bolesti (US Patent No. 8859020).
Namjena: Alzheimerova bolest, reumatoidni artritis, depresija i stres podrška u liječenju karcinoma, zdravlje jetre, gastritis, dijabetes II
Akcijska cijena: 239 kn - Kupi ovdje

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here