Foto: pixabay.com

atma.hr – 52
Ako ne možete zamisliti svoj život bez đumbira, pokušajte  ga uzgojiti na svom prozoru. Tako ćete uštedjeti puno novca i uvijek ćete imati svježe korijene.

Ljekovita svojstva đumbira mogu se nabrajati jako dugo, u njih su se mnogi od vas uvjerili. Vrlo je koristan za jačanje imuniteta i prilično je efikasan u borbi s virusnim infekcijama, piše uspesnazena.com.

Ali, u isto vrijeme, đumbir je poprilično skupo zadovoljstvo.

Da ne trošite novac na njegovu kupovinu, probajte ga uzgojiti na svom prozoru. Tako ćete uživati u uvijek svježim korijenima ovog čudesnog ploda.

atma.hr – 39

Kako uzgojiti đumbir kod kuće

imbir doma

U kućnim uvjetima đumbir se osjeća vrlo dobro. Bitno je da znate da period vegetacije ove biljke traje 8-10 mjeseci. Korijen đumbira se sadi u veljači – ožujku.

djumbir 603381c8f608613f3a7a3b8191d37eca header

Prije sadnje, korijen treba probuditi. Stavite ga u slabi rastvor vode i hipermangana (permanganat kalija, prodaje se u ljekarni) i ostavite ga tamo nekoliko sati. Poslije toga stavite ga u najlonsku kesu, dok korijen ne dobije oči, kao krumpir.

FjKihLiDxFg4bp0QDzy6zg

Nakon toga, podijelite korijen na nekoliko dijelova, svaki od kojih mora imati barem jedan dobro razvijen pupoljak.

21

Zasadite te dijelove u plitke, ali široke posude za cvijeće napunjene zemljom, humusom i pijeskom u odnosu 1:1:1/2.

32

atma.hr – 39

Prvi izdanci trebali bi se pojaviti za 1-2 mjeseca. Kod dobrih uvjeta, izdanci mogu dostići visinu i do jednog metra.

dencH2bi32SQ5m28h2vA

Na jesen, kad izdanci odumru, izvadite korijen, očistite ga od zemlje i čuvajte na suhom mjestu. Jedan dio izvađenih korjenova, možete koristiti za hranu ili liječenje, a drugi dio sačuvati do sljedeće sezone i zasaditi na isti način.

baitong333

Svjež korijen đumbira čuvajte na donjoj polici svog hladnjaka oko mjesec dana, a osušen (u prahu) oko 4 mjeseca.

uspesnazena.com

30 MUDRE

banner za knjige mudre

22 KURKUMIN

AKCIJA! ULTRA JAKI KURKUMIN

kurkumin

Demencija, depresija i artritis - Patent za liječenje Alzheimerove bolesti

Učinkovitiji u djelovanju na neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointetinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge proizvode od kurkume! Bioraspoloživost i apsorpcija povećani su za 10 puta u odnosu kurkumu i 7 puta u odnosu na standardni kurkumin. Kurkumin BCM-95 jedini ekstrakt kurkume na svjetskom tržištu kojemu je FDA odobrila patent za liječenje Alzheimerove bolesti (US Patent No. 8859020).
Namjena: Alzheimerova bolest, reumatoidni artritis, depresija i stres podrška u liječenju karcinoma, zdravlje jetre, gastritis, dijabetes II
Akcijska cijena: 239 kn 203,15 kn - Kupi ovdje

AKCIJA TRAJE DO 31.04.2021.