Hvala, Volim te i Oprosti imaju neizmjernu vrijednost. Ali i – Dosta! – ima svoju čar. Jednom kad kažete – Dosta! – lošim odnosima, ljudima koji vam crpe energiju, hrani koja vas uistinu ne hrani, poslu kojeg ne možete smisliti, odlukama koje donosite, a ne vode vas nikamo, kopanju po lošim stvarima iz prošlosti.

atma.hr – 78
Ma dosta svemu što vam ne donosi dobrobit u život, otkriti ćete potpuno novu dimenziju stvarnosti!

Jednom kad to počnete raditi, spoznati ćete neizmjernu slobodu, zadovoljstvo i radost koje počinje vladati vašim životom. Taj osjećaj kada se riješite tereta i spoznaja da ste vi ti koji ste to odlučili je fantastična! Daje vam injekciju samopouzdanja koja se instantno ugrađuje u vašu samosvijest. Postajete jači na svim poljima, vaša energija raste i širi se, otvaraju se novi vidici…

Tada uistinu u praksi, a ne samo u teoriji pokazujete da počinjete voljeti sebe. Potpuno i iz temelja.

Jer znate da osoba koja voli sebe neće nepromišljeno uletjeti u dan i dozvoliti si da bude žrtva okolnosti. Neće si dozvoliti da je netko, ma bilo tko, taman to bio i član obitelji, iscrpljuje, omalovažava i verbalno ili čak fizički maltretira. I ruši njene snove i želje.

Osoba koja se voli, neće se trpati sa lošom hranom, biti rob posla i kriviti svih i sve za svoju situaciju. Osoba koja se voli neće pristati biti u vezi sa osobom koja je ne voli i ne poštuje.

Osoba koja uistinu voli sebe neće gledati loše vijesti u medijima, nego će umjesto toga pročitati stranicu dobre knjige, pogledati kakav inspirativni video ili opušteno sjediti u hladu i upijati mirise prirode.

atma.hr – 52
Reći će Dosta! kukanju nad onime što nema i početi raditi na zahvalnosti na onome što ima…

Dosta onome što vas sputava, čini nesretnim i ne da vam disati! Dosta!

Najveće Dosta! je ono koje kažete prvo sebi, tako da si više ne dozvolite spuštati na niske razine, pa onda i svima drugima koji vas na bilo koji način crpe.

Dosta! ima neizmjernu moć, pokazuje da ste osvijestili svoju vrijednost i da ćete od sada postupati u skladu sa njome.

Da ćete dati prednost onome što donosi dobro u vaš život o odnosu na ono loše do sada, da ćete postupati sami sa sobom sa ljubavlju i poštovanjem, da ćete biti iz dana u dan sve bolji prema sebi, da ćete se izgrađivati u pravcu sretnije i zadovoljnije osobe i konačno postati sebi najbolji prijatelj.

Pa zasjati sjajem punog potencijala!

A svemu što tome ne doprinosi odlučno reći – Dosta!

I ponoviti to više puta ako treba!

Iva Bradarić, Sunčana strana života

banner za knjige Sjecanja na zivot poslije zivota
Prethodna objavaKako jedan partner može izazvati bolest kod drugog
Slijedeća objavaKoga zovete Svojim?
Avatar photo
Ja sam samo Iva. Nije bitno moje porijeklo, zanimanje ili radno iskustvo. Već poruka koju vam prenosim, a nastala je kao rezultat prolaska kroz razna životna iskustva koja su naše lekcije i čine nas jačima. Mudrijima. Naravno, ako im to dozvolimo i prepustimo im se, te dopustimo Životu da izvuče ono najbolje iz nas. Uz sve to, tu je dugogodišnji rad na sebi uz mnoštvo knjiga, seminara i radionica. Želim da vam moje iskustvo pomogne na vašem putu. Da vam otvori vidike, olakša boli i osvjetli put. I ako će se ijedan od vas zbog mojih riječi osjećati bolje, moja misija je ispunjena. Sa ljubavlju i radošću sam tu za vas.