Hvala, Volim te i Oprosti imaju neizmjernu vrijednost. Ali i – Dosta! – ima svoju čar. Jednom kad kažete – Dosta! – lošim odnosima, ljudima koji vam crpe energiju, hrani koja vas uistinu ne hrani, poslu kojeg ne možete smisliti, odlukama koje donosite, a ne vode vas nikamo, kopanju po lošim stvarima iz prošlosti.

atma.hr – 78
Ma dosta svemu što vam ne donosi dobrobit u život, otkriti ćete potpuno novu dimenziju stvarnosti!

Jednom kad to počnete raditi, spoznati ćete neizmjernu slobodu, zadovoljstvo i radost koje počinje vladati vašim životom. Taj osjećaj kada se riješite tereta i spoznaja da ste vi ti koji ste to odlučili je fantastična! Daje vam injekciju samopouzdanja koja se instantno ugrađuje u vašu samosvijest. Postajete jači na svim poljima, vaša energija raste i širi se, otvaraju se novi vidici…

Tada uistinu u praksi, a ne samo u teoriji pokazujete da počinjete voljeti sebe. Potpuno i iz temelja.

Jer znate da osoba koja voli sebe neće nepromišljeno uletjeti u dan i dozvoliti si da bude žrtva okolnosti. Neće si dozvoliti da je netko, ma bilo tko, taman to bio i član obitelji, iscrpljuje, omalovažava i verbalno ili čak fizički maltretira. I ruši njene snove i želje.

Osoba koja se voli, neće se trpati sa lošom hranom, biti rob posla i kriviti svih i sve za svoju situaciju. Osoba koja se voli neće pristati biti u vezi sa osobom koja je ne voli i ne poštuje.

Osoba koja uistinu voli sebe neće gledati loše vijesti u medijima, nego će umjesto toga pročitati stranicu dobre knjige, pogledati kakav inspirativni video ili opušteno sjediti u hladu i upijati mirise prirode.

atma.hr – 52
Reći će Dosta! kukanju nad onime što nema i početi raditi na zahvalnosti na onome što ima…

Dosta onome što vas sputava, čini nesretnim i ne da vam disati! Dosta!

Najveće Dosta! je ono koje kažete prvo sebi, tako da si više ne dozvolite spuštati na niske razine, pa onda i svima drugima koji vas na bilo koji način crpe.

Dosta! ima neizmjernu moć, pokazuje da ste osvijestili svoju vrijednost i da ćete od sada postupati u skladu sa njome.

Da ćete dati prednost onome što donosi dobro u vaš život o odnosu na ono loše do sada, da ćete postupati sami sa sobom sa ljubavlju i poštovanjem, da ćete biti iz dana u dan sve bolji prema sebi, da ćete se izgrađivati u pravcu sretnije i zadovoljnije osobe i konačno postati sebi najbolji prijatelj.

Pa zasjati sjajem punog potencijala!

A svemu što tome ne doprinosi odlučno reći – Dosta!

I ponoviti to više puta ako treba!

Iva Bradarić, Sunčana strana života

banner za knjige UNIVERZUM TI CUVA LEDA
Prethodna objavaNajbolje spoznaje, stvari i radosti, rađaju se iz boli
Slijedeća objavaKoga zovete Svojim?
Iva Bradarić
Ja sam samo Iva. Nije bitno moje porijeklo, zanimanje ili radno iskustvo. Već poruka koju vam prenosim, a nastala je kao rezultat prolaska kroz razna životna iskustva koja su naše lekcije i čine nas jačima. Mudrijima. Naravno, ako im to dozvolimo i prepustimo im se, te dopustimo Životu da izvuče ono najbolje iz nas. Uz sve to, tu je dugogodišnji rad na sebi uz mnoštvo knjiga, seminara i radionica. Želim da vam moje iskustvo pomogne na vašem putu. Da vam otvori vidike, olakša boli i osvjetli put. I ako će se ijedan od vas zbog mojih riječi osjećati bolje, moja misija je ispunjena. Sa ljubavlju i radošću sam tu za vas.