Background photo created by kjpargeter - www.freepik.com

Jedan od glavnih uzroka tjelesnih oboljenja čovjeka je manjak kisika u našim organima, a uzroci tome su mnogi, počevši od nezdravih misli koje u nama bude negativne i teške emocije, koje zatim uzrokuju stres i depresiju. Pa preko nezdrave hrane koja truje naše organe, koji zatim za proces samoiscjeljenja zahtijevaju još više kisika kojeg nažalost ne dobivaju. Naše stanice su konstantno gladne kisika i naša je dužnost sada da ih nahranimo kisikom kako bi životna inteligencija unutar nas imala ‘materijal’ koji joj je potreban za pokretanje procesa regeneracije i samoiscjeljenja.

atma.hr – 52
Po svojoj kvaliteti; tjelesnoj, umnoj i duhovnoj, ljudsko biće posjeduje tu sposobnost da traje mnogo više nego što traje jedan prosječan život današnjeg čovjeka.

Kada bi svoja tri osnovna aspekta; tijelo, um i Duh, doveli u ravnotežu tako da djeluju koherentno, mi bismo ostvarili dug život obogaćen zdravljem, srećom i blagostanjem.

Sada se sigurno pitate, kako se ostvariti u toj mogućnosti, kako živjeti dugo u zdravlju, sreći i zadovoljstvu!?

U današnjem svijetu i načinu življenja to zasigurno nije jednostavno, ali nije niti nemoguće. Zapravo, radi se o tome koliko mi to uistinu želimo. Znanje kako to postići se nalazi u nama, te je potrebno posvetiti se procesu koji će nam omogućiti da uronimo u svoj Duh i da se kroz Njega ostvarimo u tom znanju.

Kao i u svakom drugom procesu, tako je i u ovome ključno to da krenemo od samog početka, kako bi taj proces uopće mogao donijeti potpuno ostvarenje onoga u čemu se želimo ostvariti. A sam početak procesa o kojemu sada govorimo je Dah i naša svijest o njemu i njegovim bogatstvima.

atma.hr – 52
U životu ste prošli kroz mnoge škole, ali vrlo vjerojatno da nikada niste prošli kroz Školu Svjesnog Disanja i zato ste upravo sada ovdje da napokon naučite najvažniju lekciju u vašem životu, a to je kako uistinu biti živ.

Pa dakle, idemo od samoga početka…

U ovoj stvarnosti mi smo prisutni u tri osnovna stanja prisutnosti, a to su tijelo, um i duh. Naša prisutnost naravno ide daleko dublje, gdje recimo našu umnu i duhovnu prisutnost možemo podijeliti na četiri osnovne podjele; podsvijest, svijest, nadsvijest i Svjesnost. A unutar tih kategorija postoje još dublje razine prisutnosti, no to je sada neka druga tema.

Nama je za početak dovoljna svijest, jer ona je osnovni alat koji će nas odvesti do svih drugih koji postoje u nama. Prvo što moramo osvijestiti jest naše tijelo i dah koji ga održava na životu te ima najveći utjecaj na njegovu kvalitetu. Da bi živjeli život kojeg smo opisali na početku, nama je potrebno zdravo tijelo, jer bez zdravog tijela je vrlo teško imati rasterećen um, a bez rasterećenog uma je nemoguće dotaknuti svoju dušu i u konačnici se ostvariti u svome Duhu.

Jedan od glavnih uzroka tjelesnih oboljenja čovjeka je manjak kisika u našim organima, a uzroci tome su mnogi, počevši od nezdravih misli koje u nama bude negativne i teške emocije, koje zatim uzrokuju stres i depresiju. Pa preko nezdrave hrane koja truje naše organe, koji zatim za proces samoiscjeljenja zahtijevaju još više kisika kojeg nažalost ne dobivaju.

atma.hr – 52
Naše stanice su konstantno gladne kisika iz razloga kojega sam vam upravo naveo i naša je dužnost sada da ih nahranimo kisikom kako bi životna inteligencija unutar nas imala ‘materijal’ koji joj je potreban za pokretanje procesa regeneracije i samoiscjeljenja.

Drugim riječima, mi smo ta inteligencija i na nama je sada da djelujemo.

To ćemo učiniti tako što ćemo putem svoje svijesti mi osvijestiti svoje tijelo, svaki njegov dio i svaki njegov organ. Zatim ćemo opet putem svijesti osvijestiti dah i životnu energiju koja se u njemu nalazi (Prana), te ćemo svaki udah voditi do svakog organa u našem tijelu, kako bi naše stanice ponovno bile nahranjene životnom energijom i kako bi se proces regeneracije i samoiscjeljenja pokrenuo.

Ukoliko imate neko oboljenje, tada je potrebno da oboljelom organu posvetite više vremena kako bi ga što je više moguće nahranili životnom energijom.

Udah i izdah moraju biti opušteni i duboki, s time da je izdah uvijek duži nego udah. Svaki udah zadržite 5 do 10 sekundi prije nego ga izdahnete, kako bi vaše stanice iscrpile što je više moguće životne energije iz kisika i etera koje ste unijeli u sebe. Poslije svakog izdaha čekate 5 do 10 sekundi do novog udaha, kako bi vaš umi bio sve mirniji i mirniji, a time vaša svijest sve oštrija. To je jako bitno!

atma.hr – 52
Ovaj proces svjesnog disanja je dobro raditi u bilo koje doba dana kada imate 15ak minuta slobodnog vremena za sebe.

Ovo je bila naša prva lekcija, nadam se da ćete vrlo brzo usvojiti ovo gradivo.

Naravno, ima tu još puno toga što vam ne mogu prenijeti kroz tekst. Ako vas zanima i ako želite uroniti dublje u ovo znanje, možete se prijaviti na susrete i radionice.

Za više informacija javite se putem maila na;

[email protected]

Želim Vam svako dobro, i da živite život punim plućima!

Anđelko Katinić, samospoznaja.site

115 PODIGNITE SVOJU VIBRACIJU

banner za knjige PODIGNITE SVOJU VIBRACIJU