Tri mudraca su dali svoj dar i primili običan kamen, ali nisu prepoznali poruku. Svako je vidio svoju istinu, a to je bio samo komadić istine. Da je svako od njih vidio što vidi i druga dva tada bi shvatili poruku sreće. Sreća je poput kamena. Dostupna je svima baš u svakom trenutku, a da stignemo do nje moramo prvo znati što je sreća. Sreća je stanje u koje zapadamo kada živimo svoj život, kada živimo sebe, kada smo točno onakvi kakvi jesmo, kada prihvatimo sebe točno takvim kakvim jesmo.

Autor: Erik Miletić

atma.hr – 52
Svatko od nas ima svoj život, svoj put odnosno svoje lekcije zbog kojih je i došao na Zemlju. Kada živimo svoje lekcije mi smo sretni bez obzira na uspjeh.

Tri razuma Racio, Emocio i Instinkt su poput tri mudraca Gaspera, Melkiora i Baltazara. Iako mudri, vide samo svoju istinu, međutim ravnopravno udruženi vide jedinu istinu – ljubav. Onako kao što to vidi onaj koji je darovao kamen – dijete staro 13 dana. Pogledajte sliku i vidjet ćete tri Erosa i kamen.

  • Prihvatiti sebe točno kakvim jesmo, a opet se neprestano usavršavati bez očekivanja je jedini put do sreće.
  • Prihvatiti sebe je spoznaja da upravo takvi kakvi jesmo možemo u svakom trenutku dostići trajno stanje sreće.
  • Prihvatiti sebe znači spoznaja da i kada nam se dogodi nešto loše mi znamo da imamo sve potrebno da opet postanemo sretni.

Kada ne živimo svoj život mi gradimo kulise i stavljamo maske oko svog istinskog ja, a te maske i kulise mogu zaista biti svakakve: životarenje po društvenim normama, biti u skladu s društvom, buljiti u TV, pušiti jer to rade frajeri, šminkati se jer samo tada si ‘lijepa’, kupiti skupi auto i ‘biti ćeš faca i sve žene će te voljeti’, ‘plati piće i biti ćemo prijatelji’, ‘napij se s nama da se možemo družiti’, slušaj roditelje, budi prepoznatljiv, budi onakav, radi posao koji je dobro plaćen …

Ali što ti pomaže da te drugi vole ako se ti sam ne voliš?

Sve su to samo maske jer kada radimo ono što se očekuje, a ne ono što jesmo mi ne možemo biti sretni. Mi možemo biti sretni samo onda kada radimo upravo ono što jesmo. Sve ostalo je samo bijeg od sebe i može donijeti samo kratkotrajnu sreću, a to može biti opet sve: bijeg u društvene mreže, bijeg u zaljubljenost, bijeg u seksualnost pa čak i bijeg u prirodu. Ne živi u skladu s društvom već u skladu sa sobom i Životom zbog kojeg si ovdje jer samo to je put do sreće koji je dostupan svakome, u svakom trenutku točno onakav kakav je. To je istina o tebi i takvu je predaj drugima bez kulisa i bez maski.

Najljepši i najsavršeniji smo upravo takvi kakvi jesmo i samo takvi kakvi jesmo, i to važi za svakoga.

A kada dozvoliš drugima da budu točno onakvi kakvi jesu, kada uspiješ prihvatiti njihovu istinu koja će uvijek biti drugačija od tvoje tada ćeš vidjeti savršenstvo Života. Svaka tuđa istinu koju budeš prihvatio dopunit će mozaik koji se zove Život. Kada bude u njoj toliko kamenčića koliko je živih bića na Zemlji ti ćeš vidjeti Život – ti ćeš vidjeti savršenstvo.

Ljubav je davanje svoje istine i primanje tuđe istine točno onakva kakva jest. Tko to zna, zna voljeti.

REI teorija i knjiga [psi]

atma.hr – 52
Revolucionarna REI teorija je opisana samo u knjizi [psi] i daje novi model po kojem možemo puno bolje razumjeti ljudsku psihu pa tako ljubav, zaljubljenost i smisao života. A smisao života je upravo sreća.
Kao što periodni sustav elemenata daje osnovu za kemiju tako može i REI teorija nuditi osnovu za razumijevanje naše psihe. REI teorija se upravo i potvrdila metodom za potpuno odstranjivanje svih disleksičnih smetnji. Metoda je patentirana, provjerena i dana na slobodno korištenje.

Ako imate bilo kakvo pitanje u vezi knjige [psi] i REI teorije slobodno me kontaktirajte preko Facebook-a.

Hvala.

Ovom prilikom vas pozivam na svoju sljedeću prezentaciju knjige [psi] u Rijeci, 20.5. u 20h, prostori udruge Potencijal, adresa:  Beli Kamik 2, Rijeka.