Štedite i ulažite 10% vaših primanja tijekom života. Razvijanje cjeloživotne navike štednje i ulaganja novca nije lako. To zahtijeva zapanjujuću odlučnost i snagu volje. Morate si to postaviti kao cilj. Zapišite si to. Napavite plan. Radite na njemu cijelo vrijeme. Jednom kada usvojite ovu naviku i započnete ju obavljati automatski bez razmišljanja vaš financijski uspjeh je osiguran. Vježbajte štedljivost, štedljivost, štedljivost u svemu. Budite jako oprezni sa svakim novčićem. Razmotrite svaki trošak.

atma.hr – 52
Odgodite, odlažite ili odugovlačite svaku veću odluku za kupnjom najmanje tjedan dana ako ne i mjesec. Što duže odgađate odluku za kupnjom vaša odluka će biti bolja kao i cijena koju će tada dobiti.

Jedan od glavnih razloga zašto se ljudi povlače u mirovinu jest zbog pogrešnih “kupovnih impulsa”. Vide nešto i odmah to kupe, bez ili s jako malo razmišljanja. Postaju žrtve Parkinsonovog zakona. Ovaj zakon kaže da troškovi rastu da bi pokrili dobit. Bez obzira koliko zaradili, toliko trošite – i još malo više. Nikada niste pozitivni ili van duga.

Ali to nije za vas, ako ne možete štedjeti 10% vaših primanja, započnite danas štedjeti 1% vaših primanja na zasebni račun za štednju i ulaganje. Stavite sa strane na početku svakog mjeseca, čak i prije nego li počnete otplaćivati dugove i račune. Naučite kako živjeti na ostalih 99% vaših primanja, podignite vašu razinu štednje na 2% zatim na 3 i 4 itd. U roku jedne godine štedjeti ćete 10% možda čak  15 ili 20% te ćete živjeti udobno. U isto vrijeme vaš će račun za štednju i ulaganje sve više rasti, otplatiti ćete vaše dugove i vi ćete postati sve pažljiviji s vašim ulaganjima i troškovima. Za godinu-dvije vaš financijski život bi mogao biti stabilan i pod vašom kontrolom. Ovaj proces je bio uspješan za svakog tko god se okušao u njemu.

atma.hr – 52
Akrura das
gitacoaching.blogspot.com

Tajne uspjeha:

Tajna uspjeha broj 1 – Sanjaj velike snove

Tajna uspjeha broj 2 – Razvijte jasan smisao pravca kretanja

Tajna uspjeha broj 3 – Gledajte na sebe kao na samoodgovornu osobu

Tajna uspjeha broj 4 – Radite ono što volite raditi

Tajna uspjeha broj 5 – Obvežite se na izvanrednost

Tajna uspjeha broj 6 – Postanite ustrajni

Tajna uspjeha broj 7 – Posvetite se cjeloživotnom učenju

Tajna uspjeha broj 8 – Štedite i ulažite novac

Tajna uspjeha broj 9 – Naučite svaki detalj vašeg zanimanja