atma.hr – 52
Upozorenje: Ako ste skloni infekciji ega, ne čitajte ovaj tekst 🙂

OVAN

Uvijek i u svemu moraju biti prvi. Misle da su najzanimljiviji i najzabavniji, a zapravo su naporni i ne daju nikom do riječi. Smiju se sami vlastitim forama, a kada drugi to ne urade, misle da su preglupi da shvate njihov humor… jer, koji drugi razlog može biti? Užasno su smotani i netaktični. U stanju su povrijediti osobu, a da to ni ne primijete.

BIK

Vječno gladni. Za vrijeme ručka već razmišljaju o večeri, a za vrijeme večere o sutrašnjem doručku itd. Radije bi propustili najvažniji događaj u svom životu, nego preskočili obrok. Ah, da… Obrok je njima najvažniji događaj u životu. Ako nisu u kuhinji, vjerojatno su na wc školjci. Pored hrane, u svemu što im život da traže način da to okrenu u svoju korist. Za njih vrijedi ona: ‘U se, na se i poda se.’ Najviše vole ulizice, a čim im se usprotivite, doslovno možete vidjeti dvije munje kako im sijevaju iz očiju u namjeri da vam se zabiju u mozak i vrate vas na tvorničke postavke, tj. natrag u njihovu stražnjicu.

atma.hr – 39

BLIZANCI

Tračare i zabadala. Užasno prevrtljivi. Imaju 100 lica. Misle da su smiješni. Kad krenu, ne staju pričati; a kada misle da su rekli nešto smiješno ili pametno, ponovit će to još minimalno 5 puta za svaki slučaj – da se upamti riječ velikog mudraca.

RAK

Glume svima mamu/tatu. Pored toga, odlično se snalaze u ulozi žrtve. Djeluju staloženo i stabilno dok ih se ne takne u nešto za što su emotivno vezani. Tada ćete vidjeti kako izgleda 50 nijansi ludila. Ako niste stručnjak za ljudsku psihologiju i nemate neprobojnu kožu, bolje se maknite prije nego što vam škarice završe u očnim dupljama.

atma.hr – 52
LAV

Umišljeni, arogantni, puni sebe. Ljudi se druže s njima samo zato jer ne škrtare kad treba okrenuti rundu, a to rade samo da drugi vide kako oni imaju novca; inače, ne bi prosjaku dali ni kunu na ulici. No, tko bi ih trijezan trpio i slušao kako veličaju sebe i svoja ‘postignuća’. ‘Hvalite me usta moja, kad ni jedna druga neće’ je njihov životni moto.

DJEVICA

Najdosadnija i najnapornija od svih znakova. Stalno priča o svom poslu, zdravlju i problemima. U stanju je isisati život iz čovjeka kao nitko drugi. Energetski vampiri. Zanimljiva kao komarac u 3 ujutro. U poslu su točne kao švicarski sat, a u privatnom životu uvijek kasne, iako to neće nikad priznati.

atma.hr – 75
VAGA

Misle da su najljepše i najelegantije. Nosom obaraju avione. Glavne teme su im nokti, kosa, umjetne trepavice, suprotni spol i naravno, oni sami. Nesposobne da žive bez partnera od kojeg očekuju da pleše kako one sviraju.

ŠKORPION

Ovaj znak je mjerna jedinica za škrtost. Da im se dogodi neki udes, prvo bi računali materijalnu štetu pa tek onda preživjele. Pored toga su mutni, koristoljubivi, osvetoljubivi, proračunati, manipulatori i strašno ljubomorni. Sreća njihova što posjeduju karizmu kakvom se niti jedan drugi znak ne može pohvaliti, inače nitko ne bi naslonio ni bicikl na njih.

atma.hr – 52
STRIJELAC

Misle da su najiskreniji jer su tako pročitali u nekom horoskopu, a zapravo su lažljivci i manipulatori. Premazani svim mastima. Preveli bi vas žedne preko vode bez da to primijetite. Uvjereni su da su popili svu pamet i mudrost svijeta. Daju savjete bez pokrića. Ne dao Bog da se dočepaju računala…. Slušat ćete njihov patetični izbor glazbe do kraja večeri ili dok ne odlučite otići – jer trećeg nema.

JARAC

Samodopadni. Naglasit će da ne vjeruju u astrologiju, ali će sa ponosom reći da su Jarac u horoskopu. Nimalo parlamentarni. Nedokazni i tvrdoglavi. Misle da su Bogom dani i da možete biti ponosni ako se nalazite u njihovom prisustvu. I kad nisu, u pravu su. S njima se ne isplati ulaziti u nikakve rasprave jer će vas dovesti do toga da se dobrovoljno prijavite u mentalnu ustanovu.

atma.hr – 75
VODENJAK

Toliko se žele istaknuti i biti originalni da su u stanju objesiti dvije smrdljive čarape na uši, zalijepiti drek na glavu i tako ponosno koračati ulicom. Uvijek i u svemu moraju biti drugačiji. Za njih ne vrijedi ona: ‘Kud svi, tu i mali Mujo.’ Ovaj mali Mujo će odabrati put kojim nitko do tada nije kročio, makar to bio put kroz minsko polje. Seksualno devijantni i izopačeni. Ne podnose autoritete, a sami nameću sebe kao jednog i jedinog vođu vrijednog poštovanja i divljenja.

RIBE

Naporne u svom izražavanju emocija; kao da ikog zanima kako se one osjećaju. Lijene i nesposobne da išta urade bez određenih stimulansa. Lebde po ovom svijetu u svom oblaku bunila, sanjarenja i pasivnosti nesvjesne svog postojanja. Mogu biti izuzetno zločeste. Zanimljive kao lekcija o Habsburgovcima.

Zrinka Vrkić

30 MUDRE