Foto: pixabay.com

Jupiter je najveći planet našeg Sunčevog sustava i vrhovni je rimski bog, pa se s obzirom na njegovu veličinu, povezuje sa širenjem, rastom, obiljem, te sretnim i povoljnim prilikama, a njegov tranzit kroz znak Bika traje godinu dana. Bik je pak zemljani znak – čvrst, stabilan, uporan, praktičan, materijalan i senzualan.

atma.hr – 52
Jupiterov tranzit kroz znak Bika donosi ekspanziju i sreću u materijalnim stvarima kao što su novac, imovina, financijska stabilnost i blagostanje. Poziva nas da prigrlimo svijest obilja. S Jupiterom u Biku shvaćamo značaj materijalnog, te dobivamo priliku postati financijski samodostatni. Isto tako Bikom vlada Venera, planet ljubavi i ljepote, koja postaje Jupiterov dispozitor, pa će tako na Jupitera prenijeti neke svoje osobine – harmoniju u odnosima, senzualnost, materijalnu udobnost i hedonizam.

Prilikom tranzita Jupitera kroz znak Bika povezat ćemo se sa našim samopouzdanjem i sa sviješću samodostatnosti – sve što nam je potrebno nalazi se oko nas i ništa ne može ugroziti naš opstanak. Ovaj dio je vrlo bitan jer je fizička i materijalna sigurnost temelj daljnjeg osobnog razvoja.

Ali pošto je Jupiter promijenio svoj smjer i krenuo retrogradno postavlja se pitanje kako će se to odraziti na sve te blagodati. U fizičkom realnom svijetu, ovo nije vrijeme kada će se događati takav prosperitet, jer sad stvari iz vanjskog kreću prema unutarnjem.

atma.hr – 52
Što znači da moramo unutar sebe pronaći bogatstvo, obilje, sreću, udobnost, hedonizam, da bi se ono što pronađemo i osvijestimo unutar sebe, moglo ostvariti u fizičkom svijetu kada Jupiter opet postane direktan, točno na Novu godinu. Neka nam 2025. krene u blagostanju! Kako bi stvari funkcionirale, prvo moramo usvojiti pozitivan stav i obrasce, a tek se onda dešava manifestacija u realnom svijetu.

Problem je što se većina obrazaca i programiranja odvija na nesvjesnom nivou. Naravno da će svak reći – ja želim bogatstvo, obilje, materijalnu sigurnost i sl. Ali ako toga nemate u životu, onda očito postoje neke stvari koje vas sprečavaju u tome.

Ako radite posao da preživite – a koji ne volite, ako radite ono što volite – ali krpate kraj sa krajem i nemate dovoljno; onda nešto postoji što vas koči. Jer, zašto neki imaju, a neki ne? Naravno da ono što smatramo dostatnim je kod svakog različito. Nekoga će zadovoljiti luksuz, a nekoga samo udoban život, ali ako vas muče financije i obilje, očito je da nešto unutar vas nije dobro posloženo.

atma.hr – 52
Ako vam tijekom boravka Jupitera u znaku Bika financije i dalje predstavljaju problem, znači da nešto nije u redu s vašim svjesnim i nesvjesnim uvjerenjima i programima vezanim uz novac i materijalno blagostanje. Retrogradni Jupiter je idealno vrijeme da promijenite takva negativna uvjerenja.

Stoga u ovom periodu retrogradnosti Jupitera, preispitajte koje su vaše vrijednosti i stavovi u odnosu na novac i obilje. Je li stalno pričate kako novac nije bitan ili ste možda s druge strane previše pohlepni? – što dovodi opet do tenzije i stresa, jer ga nikad nije dosta. Ujedno je i pohlepa strah od neimaštine.

Kako se ponašate prema drugima kad je novac u pitanju? Jeste li drugima zavidni na njihovom bogatstvu? Cijenite li tuđi rad i jeste li voljni drugima adekvatno platiti za njihove proizvode ili usluge? Ako niste, a tražite nešto od njih, to je isto svijest neimaštine i ne vodi vas u materijalno obilje i u sretne prilike. Okrivljujete li druge za svoje poteškoće? Osim u stvarno iznimnim situacijama, nitko vam nije kriv za vaš život i preuzeti odgovornost za svoju realnost je vrijedna lekcija.

Dakle, cilj je prvo preispitati i promijeniti svoja negativna uvjerenja, stavove i ponašanje vezano uz bogatstvo i obilje, a zatim pronaći i prigrliti ove vrijednosti unutar sebe. U tome uveliko pomaže magija bogatstva i obilja i štovanje boga Jupitera, naručito u četvrtak koji je njegov dan.

Inače, u Varaždinskim Toplicama postoji Jupiterov hram sa ljekovitom vodom ispred, pa ako vas put nanese zamolite ga za obilje i sretne prilike i odnesite mu neki poklon. Jer ne možemo imati, ako ne dajemo, a pošto je Jupiter najdarežljiviji bog sigurno će nas bogato nagraditi.

Irena Star Astrology (Irena Dumančić Baranja)
Instagram: irenastar_