Foto: pixabay.com

Limfni sustav pročišćava tekućine koje okružuju stanice, uklanja otpad i nečistoće. Ako nije zdrav, može doći do serije ozbiljnih zdravstvenih problema, među kojima su i multipla skleroza, sindrom kroničnog umora, bol, debljina, nadutost, problemi s probavom i fibromijalgija. Ovaj se problem može lako riješiti pomoću ricinusovog ulja!

atma.hr – 52
Iako je važan isto kao krvni, limfni sistem je nekako potpuno zanemaren. Ljudi se pretežno fokusiraju na čišćenje krvi, ali zdrav limfni sistem također je temelj za zdravo tijelo.

Limfni sistem je izuzetno važan za obnavljanje tkiva i liječenje upale većine organa. I za imunitet je od velike važnosti da se svakog dana stimulira limfna drenaža, kako bi se limfni sistem očistio.

Zašto je čišćenje limfe važno?

Limfni sistem pročišćava tekućine koje okružuju stanice, uklanja otpad i nečistoće. Na taj način omogućava stanicama da funkcioniraju normalno.

Ako limfni sistem nije zdrav, može doći do serije ozbiljnih zdravstvenih problema, među kojima su i multipla skleroza, sindrom kroničnog umora, bol, gojaznost, nadutost, problemi s probavomi fibromijalgija.

atma.hr – 52
Limfni sistem se čisti vrlo lako – ricinusovim uljem

Ne postoji lijek koji može poboljšati protok limfe, ali ovaj se problem može lako riješiti pomoću ricinusovog ulja.

Recept je osmislio dr David Williams, a glasi ovako:

– Nanesite ricinusovo ulje na više dijelova na tijelu;

– Kako bi stimulirali protok limfe, nanesite jednu kap ricinusovog ulja na trbuh;

– Umočite nekoliko blaznica u hladno ricinusovo ulje i nanesite na kožu;

– Ostavite da odstoji preko noći.

Ricinusovo ulje popravit će cirkulaciju limfnih tekućina i probavu te će eliminirati upale.

Dodatni dobri načini da očistite limfu, ali i cijelo tijelo od toksina, su preznojavanje tijekom fizičke aktivnosti i sauna.

stil.kurir