Artwork by Daniel B. Holeman

52
U Meksičkom zaljevu, prije nekoliko godina se dogodila ekološka katastrofa i nafta je izlazila iz zemlje u more. Milijuni litara nafte su danima izlazili iz duboke rupe u zemlji i ulazili u more. Ljudi su to pokušavali zaustaviti, ali im je teško polazilo za rukom. Taj se događaj smatra jednom od najvećih nesreća koju je uzrokovao čovjek. Bit će potrebno i do stotinu godina da se to područje ekološki oporavi. Naftna kompanija kaže da je rupu teško popraviti jer se nalazi vrlo duboko. Više od kilometar dubine u oceanu.

Međutim, problem se nalazi puno dublje od kilometra. Problem se nalazi duboko u ljudskim srcima, gdje postoji rupa u njihovim vrijednostima; rupa ahankare ili ega. I iz te rupe izlazi toksična nafta pohlepe, požude i ponosa koja truje njihovu svjesnost. I zbog te otrovne svjesnosti, mi trujemo svijet. To je zbog ega i pohlepe. Čak i da zakrpaju rupu u oceanu, ako ne zakrpaju rupu u srcu, samo će nastaviti raditi razne rupe, jednu za drugom i dolazit će do još većih problema.

Bhakti ili predanost Bogu je proces liječenja te rupe u srcu i čišćenja toksičnog otpada u našim srcima te ispunjavanja srca ljubavlju prema Bogu. I kada taj nektar ispuni naša srca, možemo njime ispuniti cijeli svijet. To je najveća potreba ljudskog društva – očistiti naša srca od toksične pohlepe, zavisti, ponosa i ljutnje te dostići božansku ljubav i biti intsrumenti te ljubavi. To je najveća stvar koju u ovom svijetu netko može napraviti.

Radhanath Swami

52
52
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 25.02.2016.
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 26.02.2016.
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.