Bez obzira na to koliko ste neovisni i samouvjereni, raskidi mogu zaista boljeti. Postoji mnogo načina na koje možete preboljeti raskid. Blokiranje bivšeg na društvenim mrežama, odlazak na putovanje s prijateljicama, izbaciti iz kuće njegove stvari – to su sve dobri načini koji vam mogu pomoći da prestanete osjećati emotivni bol. Međutim, one vam neće zacijeliti rane.

Skoro svaka žena ima određene stvari iz prošlih veza s kojima nije načisto:

  • “Što sam učinila pogrešno?”
  • “Zašto me nije više želio?”
  • “Zašto ga ne mogu zaboraviti?”
  • “Hoće li me itko ikada voljeti?”

Sasvim vam je jasno zašto, kada ova pitanja ostanu bez odgovora, osjećamo se bezvrijedno, nesigurno, neprivlačno, čak i beznadežno. A tu je i bijes. Imamo problema vjerovati muškarcima pa čak i gore – ne možemo vjerovati sebi. Dok ova osjećanja ne priznate sebi i dok se dinamika vaše veze ne obradi na način koji će vam pomoći da shvatite svoje iskustvo i učite iz njega, sigurno ćete ponavljati ustaljene obrasce ili ćete, jednostavno, ostati sami.

Sljedeće tri akcije možete poduzeti, a koje će vam pomoći da naučite, shvatite i ponovno volite.

1. Gledajte na prošle veze na pozitivan način

Postoji mnogo beskrajnih koraka do vaše vječne ljubavne priče. Dani kada ste bili sami, loši i dosadni izlasci, zabavni izlasci, djetinjaste pogreške koje ste napravili kada ste se osjećali voljeno i, da, osjećaj kao da vam je slomljeno srce. Možete odabrati na njih gledati kao na promašaje i uludo potrošeno vrijeme ili možete odabrati gledati na njih kao na neophodna iskustva koja vas vode do vaše krajnje želje.

Prvi korak da prebolite bivšeg je otvoriti svoje srce i svoj um tako da možete tražiti pozitivne strane vaše veze. Pokušajte i sigurno ćete vidjeti da nije bilo sve tako “crno”.

atma.hr – 52
2. Naučite kako postati bolji u odabiru muškarca

Taj muškarac i veza s njim nisu bili za vas – na kraju krajeva, vi se niste osjećali sretno. Način na koji se osjećate je ljestvica prema kojoj zaista možete mjeriti vašu vezu s muškarcem, a posebno onu za koju želite da traje cijeli život. Ovdje se ne radi o onome što on radi, nasmijava li vas ili nešto treće.

To je težak proces. Mnoge žene ne znaju što žele ili što im je potrebno. Nikada to ne artikuliramo. Nikada ne dozvoljavamo sebi da se to upitamo. Umjesto toga, vodimo se nekim općim smislom, intuicijom, stvarima koje se događaju u zavisnosti od dana do dana.

Od pomoći je ukoliko razumijete osjećanja koja su vam važna da biste se osjećali ispunjeno u vezi. Kada pogledate na vezu zasnovano na tome kako se osjećate s njim, stvari mogu izgledati sasvim drugačije.

atma.hr – 52
3. Učite iz svojih grešaka i tražite ono što vam je zaista potrebno

Veze imaju tri različita elementa: vas, njega i vezu. Kada istražite svaki od ovih elemenata posebno, možete naučiti dosta toga o sebi i o tome što želite. Svrha istraživanja nije utvrditi tko je bio u pravu, a tko ne ili gdje ste pogriješili. Cilj je da iskreno, promišljeno sagledate ovo životno iskustvo, naučite nešto iz njega i hrabro krenete naprijed.

Sasvim je razumljivo ako nemate volje da ponovo “prolazite” kroz prošlost; može vam se činiti kao da ste ga napokon preboljeli i ideja da ponovo prolazite kroz sve može biti prilično odbojna. Ali, nije dovoljno da zaustavite osjećaj emotivne boli, jer ste naučili kako ga blokirati. Potrebno je odvojiti vrijeme kako biste istinski preboljeli.

Kada rane zarastu, vidjet ćete pozitivne stvari prošle veze. Bit ćete u stanju iskoristiti doživljena iskustva kako biste svoj život učinili boljim i, na kraju, bit ćete mnogo bliže svojoj pravoj, ljubavnoj priči.

Autor: minimagazin.info