Sadesati je termin preuzet iz Đotiša, a na našem jeziku doslovan prijevod glasi „sedam i pol godina tuge“ jer predstavlja vrlo zahtjevan životni period. Naime period Sadesati je period od cca 7 godina kada vam Saturn tranzitira znakom prije znaka u kojem vam je položen natalni Mjesec koji u astrologiji simbolizira samu Dušu i SVA njena sjećanja i emocije (koje nosimo od davno, davno prije) pa period kada je u znaku u kojem je Mjesec i na kraju kada prolazi znakom iza pozicije natalnog Mjeseca.

atma.hr – 52
Ipak najteže je kada Saturn, planet Karme kojeg još zovu i velikim učiteljem, a neki i mučiteljem, ‘gazi’ vaš Mjesec, vašu Dušu tj. kada je u tranzitu kroz sam znak u kojemu je Mjesec položen. To je vrlo bolan period koji osim velikog subjektivnog osjećaja težine donosi i objektivno zahtjevne okolnosti tipa da postajemo nevidljivi drugima bilo po pitanju partnerskog odnosa, posla ili karijere.

Znači u periodu kada Saturn prelazi preko natalnog Mjeseca dolazi do zahladnjenja u emotivnim, često i prijateljskim relacijama, događaju se problemi na poslu ili osoba ostaje bez posla ili karijera stagnira. Neki u tom periodu gube roditelje, neki partnere, a neki ostaju bez financijske potpore. Mnogima se sve to događa čak i istodobno! Naravno takve stvari se ne događaju jer je Saturnu (i planetama generalno) dosadno pa nas idu malo zlostavljati, već Duša na svom putovanju od Izvora svega što jest, kroz utjelovljenje pa do trenutka ponovnog povratka k Izvoru, mora vratiti dugove koje je napravila na tom putovanju. Na put je krenula da ispuni želje, odradi zadaće i stekne iskustva….

atma.hr – 52
Kao i svako putovanje tako i ovo donosi svoje zastoje, prepreke, skretanje s puta i pogrešne korake. Ukoliko se Dušica (Mjesec) ogriješila o nekoga na tom putovanju, namjerno ili nenamjerno (put do pakla popločan je najboljim namjerama kaže narodna poslovica), mišlju, riječju, djelom i propustom, tada nastupa Saturn da ispostavi račun tj naplati dug. Zahladi sve oko nje kako bi ostala sama i dobrano promislila o svemu, osvijestila nosi li raznorazne ego obrasce i ego tripove koji joj dalje na njenom putu rasta i razvoja više ne mogu koristiti. Ukoliko je nanijela povredu nekome preko puta nje (partneru, roditeljima i dr) tada mora i sama doživjeti taj osjećaj i bol te se na taj način račun poravnava….. Kada Saturn napusti znak u kojemu se nalazi Mjesec tada od tog trenutka kreće i olakšanje, ali i velike nagrade ukoliko u periodu Sadesati izdržite i date sve od sebe! Tada Saturn obilato nagradi, kažu više i od samog Jupitera kojega zovemo velikim benefikom Zodijaka!

banner za stvari DRVO SRECE

Dakle, Saturnov prelazak preko natalnog Mjeseca ili tzv Sadesati predstavlja veliku prekretnicu na duhovnom, mentalnom, materijalnom i drugim nivoima našeg boravka u ovozemaljskoj ravni.

Nije na odmet spomenuti kako na mundanom nivou trenutačno Ukrajina kao i njen predsjednik Zelenski, a i sam Putin prolaze kroz period Sadesati, a Mjesec u horoskopu predsjednika države uvijek predstavlja narod kojemu je on predsjednik…  Amerika je također u Sadesatiju te dodatno doživljava i Plutonov povratak… Dalje zaključite sami!

Tomislava Horvat / Astrologija Pallas

Prethodna objavaKako prevladati bol kada vaša blizanačka duša ode s drugim partnerom?
Slijedeća objavaKako otkriti svoju svrhu života?
Tomislava Horvat
Novinar i astrolog. S retrogradnim Merkurom i Suncem položenim u 12.kući u znaku Blizanaca te Rahu-om u znaku Riba u 10. kući natala, nije bilo druge nego slijediti zov duše i odabrati put astrologije i drugih divinacijskih znanja. Nakon studija astrologije u Ceresa kod Dunje Fućak Rijeka i astro coachinga na Astro Academy Lion Beograd, počinje objavljivati astrološke tekstove, sudjeluje kao gost predavač u FB grupi Intuitivni Genije te pokreće svoju fFB stranicu Astrologija Pallas putem koje klijente, pratitelje stranice i ljubitelje astrologije informira o zvjezdanim dnevnim aktivnostima nebeskog programa! U radu s klijentima i astrološkim tumačenjima natalnih karti, mundane astrologije i sinastrije primjenjuje i humanizirane asteroide za fino upotpunjavanje tema.