Image By freepik

Ako je otac bio okrutan prema svojoj kćeri ili njenoj majci, tada je djevojčica od djetinjstva u duši nakupila ljutnju prema ocu, koja se prirodno razvija u smrtnu ogorčenost. Što to znači? Kao odrasla djevojka, u želji da nađe muškarca koji je sušta suprotnost njezinom ocu, ipak će u svoj život privlačiti okrutne muškarce. Zašto? Zato što se u njezinoj podsvijesti stvorila slika prvog muškarca u njezinu životu – oca. Onakav kakav je bio. A djevojka svjesno doživljava strah pri pomisli da će njen muž biti okrutna osoba. Taj strah samo pojačava utjecaj podsvjesne slike, a Svemir joj daje “prototip” oca kao muža. To će se nastaviti sve dok mu djevojka ne oprosti.

atma.hr – 52
Djevojčici je otac najvažnija osoba u životu. Ovo je njezina prva slika muškarca, na temelju koje će u budućnosti birati supruga. Stoga, ljutnja prema ocu može utjecati na život već odrasle djevojke i promijeniti ga.

Mnoge žene iskreno vjeruju da nemaju razloga zamjerati svom ocu, ali tijekom rada ispada da njihov otac u djetinjstvu praktički nije obraćao pozornost na njih, nije se zanimao za njihove probleme i nije sudjelovao u njihovom životu. I samo primjenom psiholoških praksi, vraćajući ih u prošlost, uskrsava bivša bol i dolazi svijest o ogorčenosti prema ocu.

Stoga, ako je vaša prva pomisao prilikom čitanja ovog članka bila: “Ovdje se ne radi o meni,” ipak toplo preporučujem da odvojite vrijeme i dobro razmislite. Vaša buduća sudbina još uvijek ovisi o tome.

Sada razmotrimo do kakvih posljedica može dovesti duboko zamjeranje ocu i neoproštena povreda:

1. Ogorčenje zbog nedostatka pažnje

Ako otac svojoj kćeri posvećuje malo vremena, pažnje, ljubavi i brige, ona se od djetinjstva osjeća nevoljeno. Počevši od malih nogu, djevojka će nastojati nadoknaditi ovu ljubav muškom pažnjom koja će joj biti dostupna.

U pravilu je to rana ljubav, zaljubljenost, strast. Podsvjesno žudi da dokaže samoj sebi da je ima zbog čega voljeti, da je toga dostojna, iako sama djevojka u to ne vjeruje. I tko zna do čega će takva potraga za željenom ljubavi dovesti…

Psihološka trauma uzrokovana ponašanjem oca natjerat će djevojčicu u strah od samoće i bit će spremna biti s nekim, samo da nije sama.

Vrijedi li govoriti o miru, spokoju i ženskoj sreći? Jedino što je može izvući iz začaranog kruga je oprost ocu, iskreno prihvaćanje njega onakvog kakav je bio ili jest.

atma.hr – 52
2. Ogorčenost zbog okrutnosti

Ako je otac bio okrutan prema svojoj kćeri ili njenoj majci, tada je djevojčica od djetinjstva u duši nakupila ljutnju prema ocu, koja se prirodno razvija u smrtnu ogorčenost.

Što to znači? Kao odrasla djevojka, u želji da nađe muškarca koji je sušta suprotnost njezinom ocu, ipak će u svoj život privlačiti okrutne muškarce.

Zašto? Zato što se u njezinoj podsvijesti stvorila slika prvog muškarca u njezinu životu – oca. Onakav kakav je bio. A djevojka svjesno doživljava strah pri pomisli da će njen muž biti okrutna osoba.

Taj strah samo pojačava utjecaj podsvjesne slike, a Svemir joj daje “prototip” oca kao muža. To će se nastaviti sve dok mu djevojka ne oprosti.

Tolika je razorna snaga ogorčenosti prema ocu.

atma.hr – 52
3. Ogorčenost zbog ograničenja slobode ili pretjerano zaštitnički odnos

U ovom slučaju, djevojka žudi da se brzo oslobodi ovog skrbništva i da konačno slobodno diše.

Do čega to obično vodi? Dugo vremena ne može pronaći partnera jer podsvjesno to ne želi. Teži neovisnosti i slobodi.

Obećava li joj to žensku sreću? Malo vjerojatno. Stoga, jedini način da poboljšate svoj život je osloboditi se svoje ogorčenosti prema ocu kroz oprost.

Svi putevi vode do oprosta. Dakle, na vama je da odlučite hoćete li nastaviti živjeti s ogorčenjem u srcu ili ćete oprostiti.

Yulia Kravchenko

ATMA/twiy.ru/Pripremila: Suzana Dulčić