Anita Moorjani u zadnjoj fazi limfoma pala je u komu, doživjela duboku spoznaju i potom čudesno izlječenje. U svojoj knjizi “Ponovo rođena” detaljno opisuje svoje iskustvo i što znači živjeti autentično i bez straha. Njena je poruka da je nužno da snažno i svim srcem volimo – sebe.

atma.hr – 52
“Udovoljavala sam drugima, stavljala ih na prvo mjesto i bojala sam se biti autentična. Pokušavala sam biti netko tko nisam i iscrpljivala se radeći za druge. I uvijek sam mislila da je sebično slijediti svoje potrebe jer su tuđe veće i važnije. Međutim, kad sam ja ostvarena, tada sam zdravija, sretnija, više dajem a manje mi je potrebno. Također mi je jasno i da ako stalno pokušavamo biti netko tko nismo, planet lišavamo nas samih.”

Ovim riječima Anita Moorjani počinje svoju dirljivu ispovijest o čudesnom izlječenju koje joj je donijelo duboke spoznaje i promijenilo njen odnos prema životu.

Naime, u veljači 2006. godine Anita je primljena u bolnicu u terminalnoj fazi karcinoma. Pala je u komu i svi organi su joj otkazali. Liječnici su rekli njenoj obitelji da će živjeti samo još nekoliko sati. Ali ono što nitko od prisutnih nije znao – Anita je upravo tada doživljavala nevjerojatno iskustvo blizu smrti (near-death experience, NDE).

U tom stanju mogla je vidjeti, čuti i osjetiti sve što se oko nje događa. Doživjela je rijetko iskustvo. Prešla je na “drugu stranu”, kako kaže, i vratila se kako bi podijelila s nama ono što je naučila. Liječnici su joj tog jutra prognozirali još samo nekoliko sati života, a ona se već sljedećeg probudila. Nekoliko dana kasnije karcinom se potpuno povukao.

atma.hr – 52
U intervjuu koji je dala spisateljici Jennifer Pastiloff, Anita je nepretenciozno i šaljivo podijelila ono što je naučila iz NDE:

Nemojte doživljavati život preozbiljno.

Osjetite svoju veličanstvenost.

Uživajte u životu i radite ono što vam donosi radost.

Neka je vaša svakodnevica ispunjena onim što vas čini sretnim, a ne onim što mislite da biste trebali ili što drugi misle da biste vi trebali raditi.

Živite strastveno i s puno ljubavi, a ne u strahu od neuspjeha.

Započnite svaki dan pjesmom i pjevajte.

Smijte se sebi svaki dan.

banner za knjige ZIVJETI BEZ BOLOVA

Svakim pogledom u ogledalo, podsjetite se da ste savršeno božje dijete, koje je tu da bude vjerno sebi. Vaš jedini cilj jest da živite ono što jeste. U pokušaju da budete netko drugi, univerzum lišavate samog sebe.

Ne zamarajte se previše time jeste li u pravu. Kada nam je jedini cilj biti svoji, teško možemo pogriješiti.

Svaki dan započnite jasnoćom namjere, ostavljajući iza sebe jučerašnje emocije. Svaki dan je prazno platno na koje možemo naslikati sve što poželimo. Tako da je na nama izbor hoćemo li obojiti svoje platno radošću, ljubavlju i smijehom ili strahom, ljutnjom, kajanjem, tjeskobom i zabrinutošću.