Skriveni broj 1 je osoba koja ima osobine pravog lidera, puna entuzijazma i kreativne energije – koju često potiskuje. Ako je vaš broj 7, u vama se nalazi velika količina nervoze. Vaš buntovni, avanturistički duh jednostavno želi van, želi krenuti u istraživanje svijeta. Pustite ga! Skriveni broj govori o energijama i potencijalima zatvorenim u dubinama naše osobnosti. Evo kako ga izračunati te savjeti kako usmjeriti taj potencijal energije u najboljem pravcu!

atma.hr – 52
Iako se većina stvari u numerologiji može tumačiti kroz osnovni kod 3 broja: bioritamski, generacijski i osobni, postoje i brojevi koji se rjeđe koriste, a opet, govore puno o nama.

“Prepreke me ne mogu slomiti. Svaka prepreka proizvodi snažnu odluku. Ne predomišlja se onaj koji se vodi zvijezdama” – Leonardo da Vinci …

Jedan od tih brojeva je i takozvani “skriveni broj”, koji govori o energijama i potencijalima zatvorenim u dubinama naše osobnosti. Aktivacija tih potencijala u najvećoj mjeri zavisi od toga jeli se taj broj ponavlja još negdje u numeroskopu.

Ali, ukoliko znamo naš skriveni broj, uz par savjeta možemo usmjeriti taj potencijal energije u najboljem pravcu.

Prije nego što počnemo sa računanjem skrivenog broja uvest ćemo pojam “solarnog” broja. Svi znamo da numerologija korespondira sa astrologijom na način da svakom od 9 arhetipskih brojeva (znamenki) koji se koriste u numerologiji odgovara određena planeta.

Tako kod broja 1 odgovara Sunce, broja 2 Mjesec, broju 3 Jupiter, broju 4 Saturn, broju 5 Merkur, broju 6 Venera, broja 7 Uran, broju 8 Mars, broju 9 Neptun.

Solarni broj je broj planeta koja vlada znakom u kom ste rođeni. Ako ste Ovan, vama vlada Mars, a solarni broj 8, ako ste Bik vaš vladar je Venera, a solarni broj 6 …

atma.hr – 52
Horoskopski znak: Ovan / Vladajuća planeta: Mars / Solarni broj: 8

Horoskopski znak: Bik / Vladajuća planeta: Venera/ Solarni broj: 6

Horoskopski znak: Blizanci / Vladajuća planeta: Merkur / Solarni broj: 5

Horoskopski znak: Rak/ Vladajuća planeta: Mjesec / Solarni broj: 2

Horoskopski znak: Lav / Vladajuća planeta: Sunce / Solarni broj: 1

Horoskopski znak: Djevica / Vladajuća planeta: Merkur / Solarni broj: 5

Horoskopski znak: Vaga / Vladajuća planeta: Venera / Solarni broj: 6

Horoskopski znak: Škorpion / Vladajuća planeta: Mars / Solarni broj: 8

Horoskopski znak: Strijelac / Vladajuća planeta: Jupiter / Solarni broj: 3

Horoskopski znak: Jarac / Vladajuća planeta: Saturn / Solarni broj: 4

Horoskopski znak: Vodenjak / Vladajuća planeta: Uran / Solarni broj: 7

Horoskopski znak: Ribe / Vladajuća planeta: Neptun / Solarni broj: 9

Kada znamo solarni broj, možemo izračunati i skriveni.

Zbrojite solarni broj s danom vašeg rođenja, a zatim zbrajajte znamenke dobivenog broja sve dok ne dobijete jednoznamenkasti broj (10 je 1).

Npr: 4+15 = 19, 1 + 9 = 10, 1 + 0 = 1 skriveni broj je 1

atma.hr – 52
Tumačenja skrivenih brojeva

1

Ukoliko je vaš skriveni broj 1, vi ste osoba koja krije osobine pravog lidera. Puni ste entuzijazma i kreativne energije koju često potiskujete.

Na fizičkom planu to se manifestira kao bol u predjelu pleksusa, probavni problemi i blage vrtoglavice i aritmije. Preuzmite kontrolu nad vašim životom i stavite sebe na prvo mjesto.

Savjet: Nosite nešto zlata koje će pokrenuti iscjeljujuće solarne energije.

2

Ako ste osoba sa skrivenim brojem 2, krajnje je vrijeme da počnete slušati svoj unutarnji glas. Neće vas prevariti. Vaša skrivena osobina je empatija i često se baš vama većina ljudi povjerava. Imate i otvorene kanale za prijem negativne energije pa čim ste u društvu negativne osobe osjećate tupi bol u predjelu vrata ili blago gušenje. Također, osobe s ovim brojem doživljavaju ljubavne brodolome i ponekad ne uspijevaju osnovati obitelj, iako im to najveća želja.

Savjet: Pošto ste pod utjecajem Mjeseca, predlažemo da nosite srebro i što više boravite pored vode.

atma.hr – 52
3

Oni koji imaju skriveni broj 3, u sebi imaju ogromnu količinu pozitivne energije koju jednostavno moraju početi širiti oko sebe, inače će postati mrzovoljni i frustrirani ili se odati nekom poroku, najčešće piću. Važan dio njihovog života je i vjera, ne samo u smislu religije već i vjera u sebe.

Savjet: Slobodno pokažite emocije i živite život punim plućima. Nosite više plave boje.

4

Osobe sa skrivenim brojem 4 se ponekad čine neodgovorne i bez životnog cilja, ali duboko u njima krije se ozbiljna, odgovorna osoba koja je mentalno starija za svoje godine. Ako ste vi jedna od njih, ne trebate potiskivati svoju znatiželju, uz pomoć nje uvijek biste bili korak ispred drugih. Saturn, vladar ovog broja, kao strogi učitelj traži red, rad i disciplinu, ali ako se potrudite i spoznate svoju suštinu, on vas nagrađuje, jer je ipak kod starih Rimljana bio bog žetve.

Savjet: Pošto morate poboljšati koncentraciju, a 4 je simbol gradnje i materijalizacije, najbolje za vas je da bar kroz hobije izrađujete razne predmete, figurice i sl. Od boja nosite sivu i bijelu, a radni prostor neka vam bude u zemljanim tonovima.

atma.hr – 52
5

5 predstavlja vrckavog Merkura. Ovaj skriveni broj govori da njegovi vlasnici, ukoliko to stvarno žele, i aktiviraju ga, mogu postati govornici, pisci, novinari ili odlični trgovci i trgovački putnici. Iako ste dosta puta statični i preozbiljni, u vama čuči radoznalo dijete koje želi sve probati i upoznati svijet. Slobodno ga pustite da se igra i uživajte.

Savjet: Narančaste i žute nijanse će vas pokrenuti i pomoći vam da shvatite svijet oko sebe. Također će smanjiti tu vašu nervozu.

6

Ako 6 vaš skriveni broj, vi ste hodajući šarm, samo toga niste svjesni. Budite otvoreniji po pitanju emocija, jer vi najviše želite nekog voljeti i biti voljeni. Morate bez straha pokušati ostvariti taj ideal kućice sa cvijećem, psom i mnogo djece. Dosta ste i umjetnički nastrojeni, pa možete kanalizirati energiju u tom pravcu, a ne gušiti emocije i praznine nadoknađivati slatkišima.

Savjet: Posebno pazite na štitnjaču koja vam je ugrožena.

atma.hr – 52
7

Ako je vaš broj 7 u vama se nalazi velika količina nervoze. Vaš buntovni, avanturistički duh jednostavno želi van, želi krenuti u istraživanje svijeta. Pustite ga.

Nemojte da vas sputavaju društvene norme, usudite se biti drugačiji, ili će loš utjecaj ovog skrivenog broja potpuno narušiti vaš psiho-fizičko zdravlje. Vi ste intelektualna osoba i trebate čitav život upijati znanje, a najviše ono duhovno.

Savjet: Pronađite neku tehniku opuštanja, kao što je meditacija i joga, kako biste suzbili tu nervozu. Pomoći će i ako u okruženju imate što više nebesko plave boje.

8

Skriveni broj 8 u vašem životu ustvari predstavlja skrivenog Anđela čuvara. Dok sve u životu radite pošteno, po redu i zakonu, on će biti uz vas. 8 nosi puno energije, uspostavlja ravnotežu između materijalnog i duhovnog, ali ako je ne podržite, postajete izuzetno osjetljivi, svadljivi i impulsivni. Ukoliko budete živjeli u skladu sa svojim mogućnostima i postupno pročistite određene karakterne crte, možete puno steći i na materijalnom i na duhovnom planu.

Savjet: Potrebna vam je određena aktivnost koja će vas okupirati kada imate višak energije. Ako vam je energija u padu, nosite crvenu boju.

atma.hr – 52
9

Broj 9 je sam po sebi mističan, u numerologiji predstavlja najdulje dijelove naše osobnosti, nesvjesno, snovi, tajne … Kao skriveni broj daje vrlo izoštrenu intuiciju i vrlo je čest kod vidovitih osoba.

Vi možda niste vidoviti, ali ste vrlo senzitivni i trebate osluškivati što vam vaša podsvijest poručuje.

9 se naziva i “broj svećenika”, pa da bi aktivirali pozitivne utjecaje ovog skrivenog broja morate biti posvećeni duhovnosti.

Često srljate kroz život, nemate ni vremena biti bolesni, a baš vama prijete skrivene bolesti, posebno one nasljednog karaktera. “Stanite na loptu”, odredite prave ciljeve, nećete požaliti.

Savjet: Pošto 9 upravlja Neptun, bog mora starih Rimljana, ako ne živite u blizini mora, priuštite si opuštajuću kupku obogaćenu morskom solju. Nosite tamnije nijanse plave.

Astrolog: Miloš Tomić