Naše tijelo je čudesno, precizno usklađeno, funkcionalno, povezano i samo po sebi inteligentno, no naš stil života gotovo u svakom segmentu je u disbalansu.

Tako mi sami svoje tijelo dovodimo u disbalans i činimo ga bolesnim.

Nitko to ne radi namjerno, ali kako to radimo i zašto to radimo?

atma.hr – 52
Prvenstveno zato što nemamo naviku biti u miru i slušati sebe, svoje potrebe, želje, svoju bit to nas dovodi u disbalans.

Naime, mi skloni uvijek nečemu vjerovati, uvijek se za nečim povoditi, živimo naučeno, u stalnoj žurbi da nešto postignemo, dostignemo ili zaslužimo.

Puno se govori o zdravoj prehrani, o zdravim namjernicama, o tome što bi trebali dnevno jesti da bi unijeli u organizam sve što nam je potrebno i što je zdravo za nas.

I toliko toga ima da se možete sasvim izgubiti jer danas čitate da je ovo super zdravo, sutra je to već nešto drugo bez čega ne bi mogli.

Jedino važno u svemu tome je slušati svoje tijelo jer sve te biljke, začini i ta hrana jesu zdravi prirodno uzgojeni, ali samo slušajući svoje tijelo mi moramo vidjeti što njemu treba, kao ono reagira i da li to njemu odgovara.

Osim u prehrani dobro je slušati svoje tijelo i u tome što ono želi raditi.

Ako imate potrebu zasaditi biljku u nedjelju ujutro u 9, učinite to, ili potrebu prošetati, preskočiti vježbu, duže odspavati, pojesti hamburger ili preskočiti kavu.

Dopustite si ići za potrebama i željama svog tijela, jer ono zna što mu treba samo mu treba vjerovati.

Naravno govorim o balansu jer tijelo treba aktivnost tako mu se podiže razina hormona sreće, tijelo voli lijepo izgledati, biti u kondiciji i snazi, jer to mu pomaže da se lakše nosi s prirodnim procesom starenja, da bude zdravo jer lakše prerađuje toksine.

Biti u skladu sa sobom biti u miru da dobro čujemo svoje potrebe duše, uma i tijela drži nas zdravima, lijepima, pametnima i dobre volje.

Kristi Blažek, promotor života

banner za knjige AYURVEDA