Da bismo postigli bilo što u ovom životu, potreban je trud. Ptica, da bi mogla poletjeti, mora mahati krilima. Kako bi nastavila letjeli, također mora neprestano mahati krilima. Plivač, kako bi preplivao rijeku, mora neprestano zamahivati rukama i nogama. Onog trenutka kada ptica prestane mahati krilima, počinje padati. Kada plivač prestane zamahivati rukama i nogama, počinje tonuti. Ulaganje truda je sastavni je dio života.

Slično tome, zakon prirode u ovom svijetu je da osobu čini ponosnom i zaluđenom svojim egom. Čak je i siromah ponosan na svoje novčiće. Bogati se ljudi ukrašavaju boljim nakitom od drugih bogatih ljudi, a siromasi spavaju u boljim krpama od nekih drugih siromaha. Skoro se svatko natječe s nekim svojim suparnikom kako bi bio u boljem položaju. Skoro svatko želi čast i poštivanje. Priroda je iluzije da našu svjesnost spušta na egoistični nivo. Ali naš cilj je nešto drugo.

Potrebno je uložiti truda i boriti se protiv te sklonosti k egoizmu i iskorištavanju te postati ponizni; da ne iskorištavamo, već služimo, da ne tražimo poštivanje, već da ga pružamo. Ako damo sve od sebe, Bog će nam dati snagu da uspijemo u tome. Tada možemo iskusiti najuzvišenije blago prave duhovne poniznosti. U takvoj poniznosti, možemo shvatiti veličanstvenost i slavu Vrhovne Duše, koji nam pruža krajnje blaženstvo.Prethodna objavaTri dana detoks režima za zdravlje pluća
Slijedeća objavaCarl Saganova pravila za kritičko razmišljanje i otkrivanje gluposti
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.