U materijalnom svijetu svatko pokušava steći neku materijalnu sreću, ali čim je stekne, tu je odmah i materijalna nesreća. U materijalnom svetu nije moguće uživati nepomućenu sreću. Bilo koja vrsta sreće koju osoba ima je pomućena nesrećom.

atma.hr – 52
Na primjer, ako želimo piti mlijeko moramo se pomučiti čuvati kravu i njegovati je kako bi bila sposobna snabdijevati nas kvalitetnim mlijekom (mlijeko u dućanima je po kvaliteti neusporedivo lošije od domaćeg mlijeka koje daje krava koja je pravilno njegovana). Piti mlijeko je vrlo lijepo i pričinjava zadovoljstvo, ali da bismo pili mlijeko moramo se podvrći tolikim materijalnim poteškoćama.

Bhagavad-gita nas poučava kako je potrebno pokušavati razvijati toleranciju i ne biti uznemiren materijalnom srećom ili nesrećom. Naravno, neko može reći da nije uznemiren materijalnom srećom, ali on ne zna da će se odmah nakon uživanja u takozvanoj materijalnoj sreći pojaviti materijalna nesreća. To je zakon materijalnog svijeta.

Stoga Bhagavad-gita predstavlja sistem yoge, znanost o duši. Osoba primenjuje yogu kako bi dostigla savršenstvo na duhovnom nivou. Nema ni govora o materijalnoj sreći i nesreći. Iskustvo koje proizlazi iz pravilne primjene yoge je transcendentalno.

Sri Srimad A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

atma.hr – 52
Naručite svoj primjerak Bhagavad-gite

bhagavad-gitaZa Hrvatsku

ISKCON Centar Split nudi vam izdanje Bhagavad-gite s prijevodom i komentarima Sri Srimad A.C Bhaktivedante Swamija Prabhupade, cijenjenog indijskog učitelja vedske mudrosti, po cijeni od 150 kn plus troškovi poštarine. Riječ je o knjizi s preko 800 stranica s tvrdim uvezom, izvornim sanskritskim strofama, prijevodom riječi i komentarima te ilustracijama u boji.

U tijeku je akcija u kojoj ćete dobiti na poklon još jednu knjigu, a možete izabrati između “Sri Isopanisade”* i “Život nastaje iz života”** koje su manje po dimenzijama, ali ništa manje vrijedne po sadržaju.

Knjigu možete naručiti direktno preko našeg portala ispunjavanjem niže navedenog obrasca ili kontaktom na e-mail [email protected].

Cijena poštarine je oko 30 kuna.

Obrazac za narudžbu

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Za Srbiju

Izdanje Bhagavad-gite, s komentarima istog autora, ali na srpskom jeziku, uz razliku što su u ovom izdanje izbačeni sanskritski izvorni tekstovi s prijevodom riječ po riječ, možete naručiti po cijeni od 700 din plus troškovi poštarine. Knjiga je također ukoričena u tvrde korice.

Knjigu možete naručiti direktno preko našeg portala, kontaktom na e-mail [email protected].

sri-isopanisada-slika-32483244* Sri Isopanisada

97 stranica, meki uvez

U ovoj knjizi saznajemo da je krajnji uzrok problema suvremenog društva neprihvaćanje Vrhovne Osobe, koja je vlasnik i upravitelj svega. Šri Išopanišada, zapisana prije nekoliko tisuća godina, na sanskrtu, jeziku starodrevne Indije, pruža nam znanje o prirodi vrhovne inteligencije koja upravlja svemirom. Bez tog znanja čovječanstvo ne može pronaći izlaz iz slijepe ulice u koju su ga navela materijalistička shvaćanja.

** 
zivot-nastaje-iz-zivota-510x510Život nastaje iz života

268 stranica s 8 slika u boji, meki uvez

Ova će knjiga otvoriti oči ljudima koji svaku izjavu suvremenih znanstvenika prihvaćaju kao provjerenu, dokazanu istinu. U njoj se jedan od najvećih filozofa i učenjaka ovog stoljeća, Njegova Božanska Milost A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, na improvizirani, ali briljantan način, kritički osvrće na neke od vladajućih teorija i pretpostavki suvremene znanosti i znanstvenika. Srila Prabhupadine živopisne analize razotkrivaju skrivene, neosnovane pretpostavke na kojima počivaju današnja učenja o porijeklu i svrsi života.