Designed by Freepik

Tijelo mora biti održavano u dobroj kondiciji jer jedino kroz ljudsko utjelovljenje čovjek može spoznati Boga. Naš osobni fizički izgled također odaje živimo li ili ne na zdrav način. Prikladna hrana i aktivnost rezultiraju jakim tijelom obdarenim žarom zdravlja. Ta fizička krepost nam pomaže u našem uzdizanju po duhovnoj planini. Zdravlje je prijeko potrebno za sreću; isto tako, sreća ili sposobnost čovjeka da bude sretan, ma što da se dogodi, prijeko je potrebna za fizičko zdravlje.

atma.hr – 78
Poput dudovog svilca koji prede svoju kukuljicu u kojoj boravi, čovjek prede, stvara iz svog uma zatvor u kojem je u zamci. No, postoji način kako može pobjeći, a kojeg podučava duhovni učitelj – guru, ili kojeg vam otkriva Bog unutar vas.

Odaberite duhovnu praksu koja će vam donijeti olakšanje. Odrecite se uloga klauna koje ste tako dugo igrali. Preuzmite ulogu heroja, a ne ulogu ničega! Zaboravite prošlost, ne brinite o mogućim pogreškama ili razočaranjima. Odlučite i učinite.

Da bi preletio prostrane oceane čovjek mora nabaviti kartu za avion. Da bi putovao rijekom uzburkanom valovima, čovjek mora rezervirati mjesto u čvrstom čamcu.

Da bi ostvario duhovno oslobođenje, čovjek mora održati tijelo snažnim i izdržljivim. Kroz iskustvo imena i oblika, koje nam dopušta tjelesna građa, postepeno učimo da naš istinski identitet prebiva u univerzalnom Apsolutu.

Bez iskušenja zemaljskog života ne možemo nadvladati pogrešno poistovjećivanje koje nas veže uz zemaljske veze. Kroz mnoga rođenja i smrti mi polako postajemo svjesni da smo unutarnji svjedok, ātma.

atma.hr – 75
Ta svjesnost prebiva u nama, čekajući da je otkrijemo. Samo kroz život na zemlji možemo odbaciti želju za vanjskim stvarima i otvoriti svoje oči prema istini. Prema tome, ljudski oblik nam pruža dragocjenu priliku jer nam nudi jedini način postizanja duhovne slobode.

Tijelo mora biti održavano u dobroj kondiciji jer jedino kroz ljudsko utjelovljenje čovjek može spoznati Boga.

Kad kupujete voće na tržnici, prednost dajete plodovima koji su čvrstog i svježeg izgleda. Miris zrelog voća govori nam o slatkoći voćke. Izgled voća nam odražava njegovu životnu snagu i hranjivost.

Naš osobni fizički izgled također odaje živimo li ili ne na zdrav način. Prikladna hrana i aktivnost rezultiraju jakim tijelom obdarenim žarom zdravlja.

Ta fizička krepost nam pomaže u našem uzdizanju po duhovnoj planini. Ona nam daje izdržljivost i energiju za uspinjanje.

atma.hr – 78
Obdaruje nas pouzdanjem u naše vlastite sposobnosti za suočavanje s izazovima na koje nailazimo.

Zdrav um osigurava zdravo tijelo; zdravo tijelo osigurava zdrav um. Oni su ovisni jedan o drugom.

Zdravlje je prijeko potrebno za sreću; isto tako, sreća ili sposobnost čovjeka da bude sretan, ma što da se dogodi, prijeko je potrebna za fizičko zdravlje.

Sai Baba/magicus

63 PLACEBO

banner placebo