Ako mudro koristite moći ovog punog Mjeseca, on vas može voditi da prevladate prepreke, suočite se s izazovima i dosegnete vrh bilo koje planine na koju se želite popeti.

atma.hr – 52
Pun Mjesec u Jarcu osvijetlit će noćno nebo 22. lipnja/juna i donosi izazove i nagrade. Traži od nas da budemo iskreni u vezi s našim osobnim granicama i kako one pomažu ili ometaju određene situacije ili odnose.

Sada je vrijeme da se ozbiljno pozabavite svojim životom, uzimajući u obzir gdje vam treba više slobode, strukture ili kontrole. Oslonite se na svoj osjećaj osobnog autoriteta, zauzevši stav protiv onoga što vam ne ide. Samo imajte na umu da će dvojnost između našeg Sunca i Mjeseca opteretiti emocije i možda ćete se morati čuvati osjećaja drugih kako biste ostali vjerni svojima.

Moglo bi se zaključiti da nas Svemir potiče da činimo teške stvari, ali i obećava da ćemo biti ugodno nagrađeni kada to učinimo. To čini pun Mjesec u Jarcu savršenom prilikom za pronalaženje discipline potrebne za postizanje ciljeva koje težimo.

Preporučuje se da napravite raspored, označite važne stavke, vratite se na jastuk za meditaciju i pozabavite se onim izazovnim projektima koje ste odgađali jer Svemir je na vašoj strani.

Pun Mjesec u Jarcu također može pomoći da se osvijetli ono što više ne funkcionira u našim životima, dajući nam priliku da iskoračimo i preuzmemo odgovornost. Može biti izazovno suočiti se s onim što više ne funkcionira ili nas ne podržava, jer ponekad zahtijeva da preuzmemo vlasništvo nad situacijom koja je stvorena.

Iako nije sve naše djelo, postoji moć koju možemo otkriti kada se uhvatimo u koštac i počnemo preuzimati odgovornost za situaciju u kojoj smo se našli. Kada se pozabavimo ulogom koju igramo, tada možemo naći hrabrosti da preokrenemo stvari kako bismo svoje živote približili onom gdje želimo biti.

atma.hr – 52
Ako mudro koristite moći ovog punog Mjeseca, on vas može voditi da prevladate prepreke, suočite se s izazovima i dosegnete vrh bilo koje planine na koju se želite popeti.

Prihvatite one izazove koji se čine prevelikima da bi se s njima uhvatili u koštac. Naročito se preporučuje da ih prihvatite ako bi potencijalne nagrade rezultirale pronalaženjem višeg sklada ili većeg osjećaja blagostanja i sreće. Ovdje se računaju čak i male stvari, poput pronalaska vremena za meditaciju svaki dan.

Disciplina i izazov koji su potrebni da nađete vremena i posvetite se mirnom sjedenju savršen je zadatak za ovaj puni Mjesec.

Naravno, možete ići više i iskoristiti ovaj puni Mjesec da pristupite ispitu koji će vam otvoriti izglede za posao, posvetiti se dubljem putu ozdravljenja ili imati onaj težak razgovor s članom obitelji koji će, nadamo se, dovesti do mira rezolucija.

Imamo snagu i intuiciju proći kroz sve što nam se nađe na putu, a ovaj pun Mjesec će nas podsjetiti na to.

Postat ćete svjesniji prolaska vremena, pogotovo ako do sada niste točno tamo gdje ste mislili da ćete biti.

Umjesto da dopustite sebi da se osjećate pod pritiskom ili potištenim zbog prekretnica koje tek treba postići, iskoristite ovu energiju da cijenite otpornost i zrelost koju ste stekli tijekom godina.

Umjesto da svoju vremensku traku smatrate sporom, uzmite u obzir koliko su uzbuđenje i optimizam možda pomutili vaš osjećaj za tempo, uzrokujući da postavite nerealne ciljeve. Također može biti korisno priznati zaplete ili prepreke na putu koje su bile izvan vaše kontrole, privremeno vas skrenuvši s puta kojim ste u početku krenuli.

atma.hr – 52
Profesionalni ciljevi postat će sve značajniji tijekom ovog vremena, a među kolegama možete primijetiti temperamentno ili natjecateljsko ponašanje. Ova bi energija također mogla prokrvariti u vašem obiteljskom životu, zbog čega je važno da se vi i vaši najbliži suputnici usredotočite na načine da se podržite i podignete jedno drugo, čak i ako frustracije oko novca uđu u igru.

U kulturi koja je opsjednuta okupacijom i materijalizmom, usudite se prvo vrednovati ljudsku vrijednost. Uz to, sada je idealno vrijeme da razmislite o tome kamo idete.

Sa Saturnom kao vladajućim planetom ove lunacije, odgovorno djelovanje i pragmatično razmišljanje bit će ključ za postizanje maksimuma od ovih vibracija. Međutim, to ne znači da morate odbaciti sanjara u sebi.

Umjesto toga, oslonite se na vizije koje ste godinama imali za sebe, ozbiljnije promotrite kako biste mogli ostvariti te snove. Svemir će s entuzijazmom blagosloviti predanost planu, iako ovi pomaci u sreći možda neće biti trenutni. Energija Jarca može se kretati polako, a što ste prisutniji u trenutku i idete naprijed, to ćete više dobiti na tom putu.

Dok ulazimo u sezonu Raka, ovaj puni Mjesec također nudi priliku da se oslobodimo tereta ili tuge i povratimo pribranost.

Kao kolektiv, jahat ćemo mnoge emocionalne valove pod znakom Raka, zbog čega je pronalaženje vašeg središta sada osobito važno. Usvojite mehanizme suočavanja koji će vam omogućiti da zadržite mirnu glavu i srce dok nastavljamo kroz ovaj period.

Također će biti važno provoditi više vremena kod kuće pa svakako pažljivo proučite svoj raspored kako biste bili sigurni da ćete imati dovoljno vremena za ponovno punjenje.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić