Kultura je poniznost, moral i mudrost srca, izraženi kroz stil života i umjetnost. To je kultura. Kultura nije samo kako se oblačite ili koju glazbu slušate.

Jedan od Hitlerovih najbližih suradnika, je bio ‘Mastermind demon’ odgovoran za naručivanje ubojstava desetaka milijuna nevinih ljudi. To je bio njegov posao. Ipak, u svom privatnom životu bio je smatran vrlo kulturnim gospodinom. Nosio je najfiniju odjeću, njegovao je sve manire pristojnosti, etiketa govora s lijepim poštovanjem prema drugima, znao je kako se jede po vrlo aristokratskim manirima. On je bio pokrovitelj likovne umjetnosti, volio je klasičnu glazbu i dao toliko sredstava za promicanje klasične glazbe, poezije i kazališta. Sa svakog stajališta kojeg smatramo kulturnim, on je bio vrlo kulturan gospodin. Govorio je umilnim riječima i činio sve što visoko kulturno društvo poštuje i njeguje.

Međutim, u svom srcu, on je bio nemilosrdni ubojica koji je mučio i zaklao milijune nevinih ljudi, djece, žena i umirovljenika. Dakle, kultura nije stvar samo načina života i umjetnosti, već je, u suštini, na koji način životni stil i umjetnost zapravo utjelovljuju načela poniznosti, morala i mudrosti srca.
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 12.12.2014.
Slijedeća objavaČudesna moć kristala – izvorna vibracija
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.