Foto: nebeski-dar.hr

atma.hr – 52
Zemlja je predivna u svojoj raznolikosti – nebo, planine, oceani, jezera, rijeke, šume i livade, biljni i životinjski svijet i naravno, ljudi. A kada Zemlja otvori svoje srce… pogledajte što se tu smjestilo – nevjerojatna, božanstvena ljepota minerala i kristala koji svojim vibracijama i bojama imaju duboku energetsku i ljekovitu vrijednost.

Kristali i minerali imaju život i priču koju nam pripovijedaju. U sebi nose informacije od postanka svijeta, snimku prapovijesti zemlje. Titraju u apsolutno savršenom omjeru. U njima je fantastična energija, direktno iz prirode, a čista i moćna kao priroda. U njima je pohranjen duh, ritam i zov istinske vibracije našeg planeta.

Kako smo se udaljili od prirode izgubili smo svoju sposobnost osjećaja vibracije i usklađivanja s njom. U našoj potrazi za osvajanjima, pobjedom i kreiranjem umjetne okoline, izgradili smo prepreku koja nas spriječava osjetiti i proživjeti što je stvarna stvarnost.

Tu smo prepreku izgrađivali stoljećima i postala je dio nas, ali u nama još uvijek postoji izvorna vibracija samo se trebamo spojiti s drugim izvorom kako bi potaknuli da je se prisjetimo. A kristali su jedni od izvora te istinske vibracije.

Kristalima možete ispuniti svoje domove i poslovne prostore, a oni će pokrenuti energiju, pozitivne promjene i bez utjecaja vaše volje. Možete se s njima opuštati, meditirati, masirati, jednostavno ih nositi kao nakit.

Ono što trebate je: odnositi se prema njima s poštovanjem kao prema sebi, a za uzvrat ćete dobiti povratak izvornoj vibraciji koja će vas dovesti u sklad s prirodom, u sklad sa samima sobom, a time i do pozitivnih misli, izvrsnog zdravlja, aktivnog i ispunjenog života.

Svi imamo jednu majku,
i njezino je ime Zemlja.
S ljepotom, privlačnošću i brižno podržava sve naše potrebe,
nadahnjuje naš um,
i otvara naša srca.
Mi smo djeca i čuvari Božjeg sjajnog remek djela.
Okrenimo se Majci Zemlji s ljubavlju.

atma.hr – 52
Kako kristali rastu?

Pokušat ćemo razumjeti postupak kojim nastaju kristali i moći koje kristali imaju u usporedbi s „običnim“ kamenjem upravo zahvaljujući postupku svog stvaranja koji ih natapa posebnim svojstvima.

Svaki mineral posjeduje čitav niz svojstava koji konačno određuje fizikalnu i kemijsku narav minerala. Kristali imaju dva važna svojstva: sposobnost prenošenja ili lomljenja svjetlosnih zraka i način na koji se puni elekticitetom.

Glavno svojstvo kristala kao minerala je da atomi oblikuju molekule i kristale koji nastavljaju rasti prema pravilu nizanja strana koje se susreću u kutovima da bi na mjestima spoja oformile dva ili tri vrha. Za vrijeme tog predodređenog i nepromjenjivog postupka kristalizacije kristal se dijeli u označive dijelove. Svaki dio simetrički odgovara drugom dijelu i svaki će uvijek biti simetrična slika onog drugog.

Govoreći o kristalizaciji, govorimo o postupku kojeg svi poznajemo, ali tek je nekolicina o njemu razmislila. Postupak kristalizacije može se usporediti s onim što se događa kad stavimo magnet na ploču, a onda pospemo željeznu prašinu uokolo magneta. Magnet će privući prašinu – najprije one bliže čestice, stvarajući simetričan oblik s vlastitim pravilima uokolo magneta. Nakon što su prve čestice magnetizirane, one akumuliraju moć i privlače sljedeće, puno udaljenije čestice, stvarajući strukturu uokolo magneta.

Drugi je primjer blok leda stavljen u vodu temperature ispod 0°C. Voda će se početi kretati prema ledu – najprije oko leda, a onda preko cijele površine.

To je postupak kristalizacije. Jezgra počinje čitav postupak i oko nje se kristaliziraju strukture u čvrstom obliku.

Preces stvaranja kristala bezvremen je i kad ispitujemo stvaranje kristala radimo to u odnosu na vlastite pojmove vremena. Nekim su kristalima potrebne stotine tisuća godina za rast. Čak i prilično mali kristali kvarca mogu biti stari 100 000 godina ili više u ljudskim okvirima. Isti taj kristal imat će različit i veći oblik kad dosegne dob od 200 000 godina.

kristali

Energija kristala

Kristal upija energiju godinu za godinom i svaka energija koju upije unosi u njega „dojmove“ iz vanjskog svijeta. Kad izvadimo kristal iz zemlje ili ga pronađemo u prirodnom staništu, on sadrži svo energetsko blago koje je akumulirao tijekom stotina tisuća godina. Što je kristal veći, to je veća energija koju sadrži.

Kad govorimo o energiji, koristimo izraz proizašao iz polja ljudskog shvaćanja. Ali energija u kristalima razlikuje se od uobičajenog smisla ove riječi – to je elektromagnetska energija, za koju još uvijek ne znamo kako je izmjeriti ili maksimalno koristiti za dobrobit čovječanstva. Još nismo svjesni pune snage i moći kristala. Oni skrivaju mnogo više od onog što su otkrili, a povremeno otkrijemo još koju mrvicu njihove izuzetne moći. Ako želimo razumjeti čaroliju i snagu kristala, moramo se prisjetiti da su oni dio prirode upravljani njezinim zakonima – onim istim koji vode i naše živote i živote svakog stvorenja na Zemlji i u svemiru.

Kristali svojim harmoničnim vibracijama podržavaju sva živa bića i vibriraju određenu konstantnu vibraciju okolo biosfere planete Zemlje.

Svi kristali spadaju u minerale, ali svi minerali nisu kristali. Kirlijanov snimak pokazuje da fantastično jako zrače i jedino kristali, poput živih bića, stvaraju jaku auru, odnosno energetsko polje.

Kako kristali djeluju?

Kristali su najviši evolucijski produkt mineralnog carstva. Zemljinu koru, te velik dio njezine unutrašnjosti pokriva ogroman udio kristala kvarca u najraznovrsnijim omjerima. Kristal kvarca upotrebljava se u kvarcnim satovima jer točno daje vrlo precizni titraj koji se u mehanizmu sata manifestira kao sekunda. Poznato nam je iz fizike da sva tijela na Zemlji imaju svoj specifični titraj.

Čovjek je u svojem razvojnom toku razvio izrazito zamršena i vrlo kompleksna energetska polja duhovne, mentalne i astralne razine. Jedino vrlo razvijena suptilna polja i frekvencije kristala djeluju harmonično i u ispravnom suodnosu sa suptilnijim poljima čovjeka, mogu mu mijenjati osjećaje, mentalne sadržaje i duhovne kvalitete. Globalna im je funkcija smanjivanje destruktivnog elementa i transformiranje istog u harmonični.

Mudraci starog svijeta i drevnih kultura proučavali su tisućama godina svojstva kristala i njihov utjecaj na čovjeka i došli do zaključka da kristali vibriraju vrlo skladnim titrajima koji djeluju iscjeljujuće na ljudske organe. Tako su razvili učenja i popise o kristalima i njihovom iscjeljujućem djelovanju na ljudska bića.

Nabavite svoj kristal

Web shop Nebeski dar je omogućio da u Hrvatsku, uz kristale iz cijelog svijeta, dođu i kristali direktno s kontinenta, kolijevke kristala – Afrike – koja je otvorila svoje srce i pokazat će vam još neviđenu raskoš prirodnih oblika, konstrukcija, kompoziciju boja. Čak i ako ste se prije susreli s kristalima, odmah ćete osjetiti da su ovi nešto posebno.  Njihovu ponudu kristala pogledajte ovdje.

nebeski-dar.hr