Labradorit je simbol intuicije i meditacije.

Otkriven je u 18. stoljeću i dobio je ime po otoku Labrador u Kanadi. Često je povezivan s mnogim drevnim magijskim i religijskim praksama. Nekada se zakopavao u polja kao dar moćnim duhovima zemlje. U zemljama na sjeveru se kaže da je labradorit pao sa Aurore Borealis.

Legenda kaže da su sve zvijezde na nebu jednom živjele na zemlji i nastanile se u kamenju. “Moćno biće” smrvilo je kamenje ogromnim čekićem, a oslobođene zvijezde poletjele su na nebo. Ipak ih je nekoliko ostalo u kamenju i mogu se vidjeti kao blještave boje u labradoritu.

Labradorit – duhovno značenje

Labradorit stabilizira našu auru i štiti nas od okolnih negativnih utjecaja i misli drugih osoba. Traži vječni izvor života, signale i misli iz drugih svijetova i svemira. Meditativno nas vraća do našeg djetinjstva i pomaže nam da otklonimo blokade koje u sebi nosimo iz tog vremena. Odlično razgrađuje iluzije sežući do korijena problema.

Labradorit je mistični zaštitnik i donositelj svjetlosti koji podiže svijest. Stimulira intuiciju i daje osjećaj za „pravi trenutak“. Jača vjeru u sebe i povjerenje u najvišu svijest. Uklanja projekcije drugih ljudi, uključujući i misaone forme koje su se zakvačile na auri. Donosi jasnoću misli kao i mudrost drugih svjetova i svemira.

Jača vjeru u sebe i povjerenje u najvišu svijest. Mentalno proširuje naše spoznaje. Vodi nas korak po korak do realizacije svojih ideja. Na grlenoj čakri razvija sposobnost pravilnog izražavanja. Labradorit je i kamen koji nam pomaže u vrijeme velikih promjena.

To je „individualac“ među poludragim kamenjem i ne podnosi drugo kamenje u svojoj blizini, osim svojih podvrsta. Izvrstan je za terapeute i sve osobe koje rade s ljudima jer stvara zaštitni štit i sprječava prodor negativne energije. Utječe na sporedne čakre na rukama.

Odgovara horoskopskom znaku Raka, Jarca, Vodenjaka i Ribe.

atma.hr – 52
Ljekovita svojstva:

Labradorit jača imunitet i preventivno djeluje protiv prehlade. Ublažuje bolesti leđa i kostiju. Također, pozitivno djeluje kod bolesti očiju i mozga. Meditativno nas opušta, otklanja stres te regulira metabolizam.

Eliksir od labradorita uspješno liječi reumu, zglobove, snižava krvni tlak, usklađuje hormone i ublažuje menstrualnu napetost.

Kako čistiti Labradorit?

Labradorit se čisti pod mlazom mlake vode.

Labradorit punjenje:

Labradorit je vrlo osjetljiv na naglu promjenu svijetla, zato se samo jedan sat puni na direktnom suncu u posudi sa vodom.