Astrološko objašnjenje pomrčine Sunca i supermjeseca

U toku sutrašnjeg dana će doći do tranzita Mjeseca pored Sunca, što će imati astronomski efekt  Solarne pomrčine.  Mjesec će radi sjene zemlje biti pomračen i u večernjim satima. Probajmo to kombinovati sa večerašnjim tranzitom Mjesec/Neptun/Merkur, i dobiti ćemo jako dobre sugestije, vezane za naše zdravlje i duhovno stanje.  Sjenka Mjeseca će padati na sjeverni dio Afrike, prolaziti preko čitave Evrope i sjeverne Azije. Sličan astrološki fenomen će se dogoditi još tri puta do kraja godine.

Kao i svaka astronomska promjena u našem sistemu, i ova ima astrološki značaj kada je čovjek u pitanju. Ukratko ćemo objasniti na koji način možemo prepoznati efekte ovog fenomena. Prije nego napišem o navedenom, moram spomenuti da će ovaj efekat imati najjače djelova nje na ljudsku svijest od 11.00 – 13. 00 jer će u tom periodu doći do tranzita Mjesec/Sunce. U večernjem periodu se javlja pozitivan efekat ovog pomračenja, koji unosi naboj energije i može izazvati nesanicu i euforiju.

atma.hr – 52
Budući da se javlja tranzit Mjeseca preko Sunca, koje je na poslijednjem stepenu sazviježđa Riba, te kao takav ulazi u sazviježđe Ovna, govorimo o ulasku u novi ciklus, ali i o početku proljeća. U sutrašnjem danu imamo mogućnost da postanemo samosvjesniji i da znamo predstaviti sebe na nivou na kom je naša svijest najefektnija. Negativna strana može biti impulsivnost, nagle promjene osjećanja. Od fizičkih promjena možemo osjetiti glavobolju, pospanost, smetnje sa vidom. Nakon 13.00 možemo se osjetiti na neki način čistijima i svježijima, a tome je razlog što ulaskom mjeseca u sazviježđe Ovna se započinje novi lunarni ciklus, samim time i naša bioenergija počinje i svoj novi ciklus. U toku ovog fenomena, doći će do uticaja Saturna na isti kroz astrološki aspekt trigona. Ovo govori o ograničenjima i disciplini koju ćemo osjećati u toku današnjeg dana.

Prema starim civilizacijama, ovaj fenomen je obično vezan za božanstva plodnosti, ljubavi i nove mogućnosti, pa je samim time ovaj period dobar kako bi poželjeli sve ono što želimo u narednom dijelu godine, i kroz to tražili blagoslov od sebe ili od Boga, zavisno u što ili koga vjerujemo. Kako bi pomogli sebi i dobili mjerodavnije savjete od kosmičke energije, večeras stavimo komad ametista ispod jastuka. Mjesec je danas u Ribama i proći će pored Neptuna. Kao takav, može nam dati san u kom će biti poruka vezana za ono što želimo ostvariti, ali i za eliminaciju prepreka za isto.

U sutrašnjem periodu od 11 – 13 možemo koristiti slijedeće minerale: sve vrste vulkanskog stakla, crveni jaspis, granat, garnet, rubin, volovo oko, crveni karneol, oniks, crni turmalin, sardoniks, sumpor… Prije nego odlučite meditirati sa ovim mineralima, konsultirajte se sa kristaloterapeutom i tumačem snova.

Naš servis radi ove usluge, pa nam se slobodno možete javiti u inbox:

https://www.facebook.com/astrologijaikristalnaterapija

Autor: AnaDominik Rodić

atma.hr – 52