Foto: pexels.com

Jučer smo imali zaista moćan energetski dan, jedan od najjačih u svibnju/maju, a energije su i danas, 20. svibnja/maja istog intenziteta kao i jučer. I bit će još nekoliko narednih dana. Stoga evo nekoliko praktičnih “recepata” kako se nositi s ovim promjenama.

atma.hr – 52
Kad se osjećate izuzetno teški i ako imate samo fizičke teškoće, a ne i psihičke i emocionalne tegobe, dva su načina da to riješite:

1. Sjednite u meditaciju ili ako imate neku od tehnika iscjeljivanja, odradite si tretman i pri tom zamolite vodiče da vam uravnoteže energije. Pustite da proces traje onoliko koliko je potrebno. Kad završite, nećete više imati onaj osjećaj težine na tijelu, a bit ćete i raspoloženiji, vedriji i s više snage.

2. Počnite raditi fizičke poslove, samo ako osjećate da to možete. To je u biti izazov da vidite koliko ste već usklađeni s ovim novim energijama i kako brzo ih vaše tijelo može apsorbirati. Ako vam uspije odraditi više težih fizičkih poslova, znači da ste uspjeli. Ako ne, smanjite fizičku aktivnost i više odmarajte. Ovaj drugi način je u biti “prizemljavanje”.

3. Pođite u prirodu, ako ste u mogućnosti i odradite stavku pod 1. ili se samo uzemljavajte. Stanite bosi na zemlju (sad je već toplo) i odradite meditaciju ili tretman uzemljavanja. (Vidite kako se iz cijelog vašeg tijela energije usmjeravaju ka zemlji i kroz stopala se širi, kao iz korijena biljke, u više pravaca koji odlaze pod zemlju.)

Ako tijekom ovakvih jakih “energetskih dana” počnu izlaziti psihičke teškoće i emocionalne bure, onda vam svakako neće biti do rada.

atma.hr – 52
Iako je i u tom slučaju rad dobar, čisto da vam skrene pažnju, glavna stvar koju treba uraditi je – sjesti sebe pred sebe i zaći u tu vašu emocionalnu bol ili psihičku teškoću.

Vidite odakle dolazi, sami sebi objasnite što vam se događa i potom razriješite tu blokadu.

One nam i dolaze da bismo ih razriješili, a ne da bismo i dalje dopuštali da nas muče i pate. Jer, ako ih sad ne razriješite, eto njih opet nazad pri sljedećem sličnom danu…

Lijep, lagan i vedar dan vam želim!

Jasna Luminus

banner za knjige wayne dyer do uspjeha bez izgovora