Činjenica je da samo zato što nešto ne želite, to ne znači da ćete biti oslobođeni toga. Ponekad krik očaja jednostavno prodre iz duše: “Ali ja ne želim tako!” Jednostavno mrzim to! Pa zašto me ne ostavi na miru? Zašto je ovo uvijek sa mnom? Svi si postavljaju ovo pitanje u naletu ogorčenja. Zapravo, teško se pomiriti sa situacijom da ako nešto ne želiš, to se ipak dogodi, a ako to mrziš, onda te jednostavno nemilosrdno progoni. Možete mrziti svoje siromaštvo, svoj posao, svoje tjelesne nedostatke, svoje susjede, beskućnike na ulici, alkoholičare, narkomane, pse, lopove, razbojnike, bahatu omladinu, vlast… Što više mrzite, to više će sve to biti u vašem životu.

atma.hr – 52
Ako razumno razmislite, kako se obična osoba rođena u sirotinjskoj četvrti može obogatiti? Nećemo uzeti u obzir kriminalni put niti lijepe priče o milijunašima. Dakle, razmišljanje temeljeno na zdravom razumu neće dovesti nikamo. Kakva vam je onda korist od takvog zdravog razuma? Transurfing se ne uklapa u okvire zdravog razuma, ali omogućuje ono što se čini nemogućim.

Djelujući u okviru zdravog razuma, ljudi dobivaju odgovarajući rezultat. Ako je osoba rođena u siromaštvu, okružena je siromaštvom, navikla je na njega i podešena je da emitira energiju na frekvenciji linije svog života u siromaštvu. Vrlo je teško prijeći na crtu svog blagostanja ako imate samo mržnju prema svom siromaštvu, zavist prema bogatima i želju da se i sami obogatite. Ili ne, rekao bih da je sa samo ove tri stvari na mjestu, gotovo nemoguće prijeći na granicu vašeg bogatstva. Saznajmo zašto.

Vjerojatno jedno od prvih otkrića sve djece koja ulaze u život je činjenica da samo zato što nešto ne želite, to ne znači da ćete biti oslobođeni toga. Ponekad krik očaja jednostavno prodre iz duše: “Ali ja ne želim tako!” Jednostavno mrzim to! Pa zašto me ne ostavi na miru? Zašto je ovo uvijek sa mnom?

Ne samo djeca, nego i odrasli postavljaju si ovo pitanje u naletu ogorčenja. Zapravo, teško se pomiriti sa situacijom da ako nešto ne želiš, to se ipak dogodi, a ako to mrziš, onda te jednostavno nemilosrdno progoni. Možete mrziti svoje siromaštvo, svoj posao, svoje tjelesne nedostatke, svoje susjede, beskućnike na ulici, alkoholičare, narkomane, pse, lopove, razbojnike, bahatu omladinu, vlast… Što više mrzite, to više će to sve biti prisutno u vašem životu. A znate već zašto. Boli vas, razmišljate o tome, što znači da emitirate na frekvenciji životnih linija, gdje je tema vašeg nezadovoljstva prisutna u izobilju. Nije važno koji polaritet ima to zračenje: “sviđa mi se” ili “ne sviđa mi se”.

“Ne sviđa mi se” još je učinkovitije jer su emocije jače. S druge strane, ono što ne volite za vas je destruktivno klatno pa ga svojim iskustvima još više njišete. I na kraju, ako aktivno mrzite, onda stvarate višak potencijala. Odmjerene snage bit će usmjerene protiv vas, jer im je lakše eliminirati vas nego promijeniti svijet koji vam ne odgovara. Zamislite koliko je štetnih čimbenika svojstveno negativnom stavu prema životu!

Vratimo se čovjeku rođenom u siromaštvu. Ima želju da postane bogat. Ali jedna želja, kao što znate, ništa ne mijenja. Možete se izvaliti na sofu i lijeno reći: “Sad bi bilo lijepo ovdje pojesti tanjur jagoda.” Ali gdje da ga nabavim, nemoguće je, sad je zima.” Otprilike tako siromašan želi postati bogat.

atma.hr – 52
Ako osoba nije spremna djelovati kako bi dobila ono što želi, neće to ni dobiti. Ali ne djeluje jer zna da ionako ništa neće uspjeti. Ovo je začarani krug. Želja nema moć. Želja jednostavno ne može ni prstom maknuti. To se čini namjerom, odnosno odlučnošću da se djeluje. Namjera također uključuje spremnost da se ima. Osoba može reći: “Pa, ne možete mi to oduzeti! Tako je jednostavno, jer želim biti bogat!”

Ne. Opet, postoji dubok jaz između “željeti” i “biti spreman postati”. Primjerice, siromašna se osoba osjeća “neumjesno” u bogatoj sredini ili u skupoj trgovini, čak i ako se svim silama trudi uvjeriti sebe i druge u suprotno. Duboko u sebi sebe smatra nedostojnim svega ovoga. Bogatstvo nije dio zone udobnosti siromašnog čovjeka, ne zato što je biti bogat neugodno, već zato što je on daleko od svega. Nova stolica je privlačnija, ali je stara udobnija.

Siromašni poznaju samo vanjsku stranu bogatstva: luksuzne kuće, skupe automobile, nakit, klubove… Ako se siromah nađe u takvom okruženju, osjećat će nelagodu. Ali dajte mu kofer s novcem i on će početi raditi svakakve gluposti i na kraju će izgubiti sve. Frekvencija energije koju on emitira u oštrom je neskladu s takvim životom. I dok ne dopusti atribute bogatstva u svoju zonu udobnosti, dok ne nauči osjećati se kao vlasnik skupih stvari, ostat će siromašan, čak i ako nađe blago.

Još jedna prepreka bogatstvu je zavist. Kao što znate, zavidjeti znači ljutiti se na tuđu sreću. U tom smislu zavist ne nosi ništa konstruktivno u sebi. Ali zavist ima jedan vrlo jak destruktivan element. Ljudska psihologija je tako ustrojena da, ako zavidi na nečemu što bi i sam želio imati, na sve moguće načine pokušava to obezvrijediti.

Evo logike “crne zavisti”: “Zavidim mu na onome što on ima. Ja to nemam i malo je vjerojatno da će se pojaviti. Ali zašto sam ja gori od njega? To znači da je ono što on ima loše i da nema nikakve koristi.”

Tako se želja za imanjem pretvara u psihološku obranu, a potom se razvija u odbacivanje. Odbijanje se događa na podsvjesnoj razini, jer podsvijest sve shvaća doslovno. Svijest obezvrjeđuje objekt zavisti samo zbog privida, zbog samoumirivanja, ali podsvijest sve shvaća ozbiljno. I tu podsvijest čini medvjeđu uslugu, učinit će sve da ne primi ono što je obezvrijeđeno i odbačeno.

Dakle, vidite koje žilave sile drže osobu na lošoj životnoj liniji. Događaji se razvijaju još dramatičnije tijekom induciranog prijelaza iz bogate u siromašnu liniju života. Dogodi se da potpuno prosperitetna osoba izgubi sve i završi na ulici. Sva podmuklost induciranog prijelaza u siromaštvo očituje se u tome što se njegova spirala isprva odmotava polako, neprimjetno, a potom poput lavine, da se više ne može zaustaviti.

atma.hr – 52
Ova spirala počinje privremenim financijskim poteškoćama. Imajte na umu da svatko uvijek može imati privremenih financijskih poteškoća. To je uobičajena neizbježnost kao, recimo, kiša na dan kad idete na piknik. Ako zbog toga ne postanete ljuti, depresivni, zabrinuti ili ogorčeni na život, tada će oscilacije destruktivnog njihala nestati bez da se nahrane. Inducirani prijelaz počinje kada zgrabite vrh spirale. Da bi se spirala vrtjela, nužan je vaš odgovor na destruktivno klatno.

Vaša prva reakcija je nezadovoljstvo. Za visak je to još preslab oslonac i ako vam emocije na tome presuše, visak će nestati. Druga reakcija je ogorčenje, a ono je već jače, a visak se diže, šalje vam informaciju da je netko kriv za vaše financijske poteškoće. Na ovaj drugi poticaj odgovarate negativnim komentarima ili postupcima prema krivcima. U ovom trenutku destruktivno njihalo već je potpuno oživjelo i počinje novi krug spirale: dobivate još manju plaću ili su cijene skočile, ili se od vas traži podmirivanje duga.

Imajte na umu da u ovoj fazi još niste svjesni da je neka vrsta procesa u tijeku. Samo vam se čini da su se dogodile dosadne nevolje. Zapravo, radi se o usmjerenom procesu koji vi sami inducirate odgovarajući na oscilacije njihala. Frekvencija vašeg energetskog zračenja se sve više preuređuje od linija u kojima ste uspješni do linija u kojima ste zakinuti i ogorčeni. Stoga ste prebačeni na retke koji odgovaraju vašim novim parametrima.

A sada, vaša situacija postaje sve gora i gora. Loše vijesti počinju dolaziti odasvud: cijene rastu, stvari u vašem poduzeću ne idu dobro. Počinjete aktivno raspravljati o tim negativnim temama sa svojim prijateljima i obitelji.

Rasprava se, u pravilu, vodi na destruktivan način, odnosno pritužbama, nezadovoljstvom i agresijom prema navodnim krivcima. To je posebno vidljivo u poduzećima gdje stvari stoje jako loše. Tamo dan počinje postulatom “nema novaca”, kao jutarnjom molitvom.

U ovoj ste fazi već potpuno zarobljeni spiralom, vaše je zračenje podešeno na frekvenciju razornog njihala. Kako se stvari pogoršavaju, postajete zabrinuti. Energiju tjeskobe, unatoč maloj veličini, visak vrlo dobro apsorbira, postaje sve drskiji. U tom stanju neizbježno ćete stvoriti višak potencijala oko sebe: nezadovoljstvo, agresiju, depresiju, apatiju, ogorčenost i tako dalje. Sada kada su se sile ravnoteže pridružile destruktivnom njihalu, situacija izmiče kontroli i počinje se razvijati poput lavine. Uhvati vas strah i pretjerate.

Kao da su vas uhvatili za ruke i vrtjeli, vrtjeli pa naglo bacili. Odletjeli ste u stranu, pali i ostali ležati u šoku. Strašna slika. A sve je počelo s manjim financijskim poteškoćama.

Visak ne treba vaš novac, njega zanima negativna energija koju emitirate kada novac otpluta od vas. Kao rezultat toga, kada se spirala odmotala, izgubili ste u najboljem slučaju mnogo, a u najgorem sve. Za destruktivno njihalo vi više niste zanimljivi – nema vam se više što uzeti.

atma.hr – 52
Daljnji događaji mogu se razvijati na različite načine: ili ćete ostati ležati na neuspješnoj liniji života ili ćete se početi boriti da izađete. Takav inducirani prijelaz može se dogoditi ili s pojedincem ili s velikom skupinom ljudi. U drugom slučaju, kao što razumijete, ovo nije samo spirala, već pravi vrtlog iz kojeg je vrlo teško izaći.

Jedini lijek za inducirani prijelaz je ne zgrabiti vrh spirale, ne uključiti se u igru ​​destruktivnog njihala. Nije dovoljno samo znati kako taj mehanizam funkcionira. Morate ga se uvijek sjećati. Vaš ‘Nadzornik’ ne smije spavati.

Zapamtite: sve što kod vas izaziva negativnu reakciju posljedica je provokativnog djelovanja destruktivnih njihala. U snu se događa ista stvar: dok ne shvatite da je to san, lutka ste u tuđoj igri i mogu vas proganjati noćne more. Čim se probudite, otresete se opsesije, shvatite kakva se igra događa, to je to, vi ste gospodar situacije i nećete postati žrtva okolnosti, dok su svi oko vas u zombi stanju.

Vadim Zeland

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić