Designed by Freepik

52
Za mene, a i veliku većinu mojih klijenata biti emocionalno slobodan znači poznavati sebe toliko da u svakodnevnom životu od stvari koje su neizbježne znaš naći ono što tebi odgovara i znati da li je to za tebe ili nije. To znači da imaš izbor i odgovoran si za njega, situacije, razgovori, ljudi ili bilo što četvrto što u vama izaziva negativne emocije

Biti emocionalno slobodan nikako i nipošto ne znači biti bez emocija… Ili biti bez “negativnih” emocija…

Emocionalno slobodan znači upravljati svojim stanjima i emocijama u toj mjeri da ne rade energetske blokade u našem energetskom toku.

Dakle osjećam sve što osjećam, ali znam što mi ne treba i to mogu izbjeći ili ne izbjegnem, ali imam alat kako ću tu emociju ispustiti iz svog energetskog sustava. Naravno odtapkati ću je..

39

Da objasnim na primjeru.

Jučer sam bila u frizerskom salonu kojeg je vlasnica moja vrlo draga poznanica, koja je ujedno po mom subjektivnom mišljenju vrlo pozitivna i vesela osoba. Dok sam čekala da se primi moj preljev na kosi, na stolici za feniranje je sjedila jedna djevojka divne, bujne kose, baš onakve kakvu ja nemam 🙂 Moja je jako tanka i ima je malo i to je razlog mojih kratkih frizura…

Ja sam osoba koja ne voli česte odlaske frizerima, feniranja, duge tretmane na kosi… I rekla sam da kada bi ja rado imala dugu kosu, ali nemam živaca stalno fenirati i prati i voditi brigu o kosi.

Moja poznanica me na to iznenađena upita: “Čitam tvoje tekstove i stalno pišeš o smirenosti i pozitivi u tapkanju, a nemaš živaca… “ I odlično zapažanje…

45

Upravo to je emocionalna sloboda, stvari koje te živciraju, frustriraju, ljute ili ti oduzimaju energiju na bilo koji način, a balans između sreće s tim stvarima i negativnih emocija je na strani negativnih emocija izabereš ne raditi. A ako ti je to na listi prioriteta i to silno želiš onda otpuštaš negativnu emociju, radiš ono što ja nisam napravila jer mi duga i njegovana kosa nije na listi prioriteta, barem ne među prvih 100.

A sada s druge strane, budite svjesni i toga da nam Svemir, Bog ili tko već da upravo ono što nam treba, tako da sam ja ona sretnica (ili nesretnica, ovisi o kutu gledanja) kojoj odlično stoji kratka kosa.

Hvala na inspiraciji, jer ona je svuda oko nas.

Zagrljaj svima

do tipkanja i tapkanja,

Danijela

Danijela Medaković
EFT praktičar & Life coach
095 7421 162
[email protected]
www.tapkanje.eu
www.danijelamedakovic.com

Prethodna objavaPles kao metoda pročišćenja
Slijedeća objavaAustralski didgeridoo: zvukoterapija i meditacija
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.