Summer photo created by jcomp - www.freepik.com

Za mene, a i veliku većinu mojih klijenata biti emocionalno slobodan znači poznavati sebe toliko da u svakodnevnom životu od stvari koje su neizbježne znaš naći ono što tebi odgovara i znati da li je to za tebe ili nije. To znači da imaš izbor i odgovoran si za njega, situacije, razgovori, ljudi ili bilo što četvrto što u vama izaziva negativne emocije

Biti emocionalno slobodan nikako i nipošto ne znači biti bez emocija… Ili biti bez “negativnih” emocija…

Emocionalno slobodan znači upravljati svojim stanjima i emocijama u toj mjeri da ne rade energetske blokade u našem energetskom toku.

Dakle osjećam sve što osjećam, ali znam što mi ne treba i to mogu izbjeći ili ne izbjegnem, ali imam alat kako ću tu emociju ispustiti iz svog energetskog sustava. Naravno odtapkati ću je..

atma.hr – 52
Da objasnim na primjeru.

Jučer sam bila u frizerskom salonu kojeg je vlasnica moja vrlo draga poznanica, koja je ujedno po mom subjektivnom mišljenju vrlo pozitivna i vesela osoba. Dok sam čekala da se primi moj preljev na kosi, na stolici za feniranje je sjedila jedna djevojka divne, bujne kose, baš onakve kakvu ja nemam. Moja je jako tanka i ima je malo i to je razlog mojih kratkih frizura…

Ja sam osoba koja ne voli česte odlaske frizerima, feniranja, duge tretmane na kosi… I rekla sam da kada bi ja rado imala dugu kosu, ali nemam živaca stalno fenirati i prati i voditi brigu o kosi.

Moja poznanica me na to iznenađena upita: “Čitam tvoje tekstove i stalno pišeš o smirenosti i pozitivi u tapkanju, a nemaš živaca… “ I odlično zapažanje…

atma.hr – 52
Upravo to je emocionalna sloboda – stvari koje te živciraju, frustriraju, ljute ili ti oduzimaju energiju na bilo koji način, a balans između sreće s tim stvarima i negativnih emocija je na strani negativnih emocija izabereš ne raditi. A ako ti je to na listi prioriteta i to silno želiš onda otpuštaš negativnu emociju, radiš ono što ja nisam napravila jer mi duga i njegovana kosa nije na listi prioriteta, barem ne među prvih 100.

A sada s druge strane, budite svjesni i toga da nam Svemir, Bog ili tko već da upravo ono što nam treba, tako da sam ja ona sretnica (ili nesretnica, ovisi o kutu gledanja) kojoj odlično stoji kratka kosa.

Hvala na inspiraciji, jer ona je svuda oko nas.

Zagrljaj svima
do tipkanja i tapkanja…

Danijela Medaković
EFT praktičar & Life coach
095 7421 162
[email protected]
www.tapkanje.eu
www.danijelamedakovic.com

Prethodna objavaPles kao metoda pročišćenja
Slijedeća objavaAustralski didgeridoo: zvukoterapija i meditacija
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.