Foto: pixabay.com

“Nikada ne smijemo zaboraviti osnovni Univerzalni zakon – “slično privlači slično”. Vi ste magnet i privući ćete ono o čemu razmišljate. Ukratko, briga je uzaludni osjećaj, ne brinite o duhovima, više brinite kako živite svoj život i brinite o živim bićima koji su dio njega!”

atma.hr – 52
Za svakoga tko pokušava živjeti ispunjene duše, postoji nekoliko stvari s kojima je potrebno biti oprezan. Ove duhovne prijetnje su puno više od straha od duhova, zbog jednostavne činjenice – one vas mogu sprječavati da živite svoj život najbolje što možete ovdje na planeti Zemlji.

Vaša duša je poslana ovdje kako bi naučila neke zemaljske lekcije prije nego što se uzdigne na višu razinu. Sigurno ste čuli kako govorim “Zemlja je škola za dušu.” Ali svaka škola ima nekoliko nasilnika (metaforički rečeno)! Evo nekoliko kojih se treba paziti:

Življenje u strahu

Kada dopustite strahu da se uvuče u vaš život, vi živite na niskim vibracijama koje vas sprečavaju da manifestirate ljubav i sreću. Zbog izbora temeljenih na strahu uvijek ćete biti frustrirani, ograničeni i neispunjeni, jer se temelje na svijesti oskudice, a ne onoga što želite, a što je vaše duhovno pravo.

Isto tako sva energija usmjerena na ono što pokušavate izbjeći, privlači baš to u vaše životno iskustvo.

atma.hr – 52
Oslobađanje svoje moći

“Ono što drugi ljudi misle o vama nije vaša briga.” Kako bi izbjegli ovu ljudsku zamku, sjetite se da ste snažno, božansko biće i dok ne možete kontrolirati druge ljude, možete sigurno kontrolirati svoju reakciju na njih ili na situacije koje su stvorili.

Morate biti spremni preuzeti svoju moć i stvoriti pozitivne i zdrave granice koje su pravo rješenje za vas! Saznajte što vam je važno i nemojte pristati na manje – otpustite i darujte svoju jedinstvenu moć.

Saznajte kako možete postati svjesni tog malog glasa unutar vas kada donosite odluke u životu. U trenutku kada počnete živjeti autentičan život, Svemir će vam darovati sve što želite.

Fokusiranje na prošlost (ili na budućnost)

Svi smo nešto naučili iz naših prošlih iskustava i ne možemo kontrolirati loše stvari koje su se dogodile, ali možemo odabrati kako se nositi s njima. Suzbijanje stare emocionalne boli i trauma može uzrokovati bolest – psihičku i fizičku, a može vas i duhovno blokirati. Pa što možete učiniti?

Priznajte prošlost i procesuirajte svoje osjećaje – možete ih zapisati u svom dnevniku ili napisati pismo nekome tko vam zamjera (ne morate ga poslati). Tajna je oprostiti ono što se dogodilo, a onda krenuti dalje. Ne bi trebali trošiti kreativnu energiju anticipirajući budućnost, jer sve se mijenja i mijenjat će se.

Sve što imamo je život u sadašnjem trenutku. U sadašnjosti imate potpunu kontrolu nad svojim odlukama, mogućnostima i svojim iskustvima – živite potpuno, cijelim svojim bićem. Nikad nemojte ove trenutke uzimati zdravo za gotovo, jer vam nikada više neće biti darovani.

atma.hr – 52
Pokušavanje kontroliranja svega

Obraćanje previše pažnje na nešto nije dobro. Znam ljude koji su previše usredotočeni na svoje zdravlje, svoje financije  pa čak i svoju duhovnost. Ja im kažem – otpustite i samo budite, jer previše bilo čega može biti štetno. Umjerenost je ključ za sretan i ispunjen život. Duh želi da budemo sretni, a nećete biti sretni ukoliko brinete o svakoj sitnici.

Kada naše ljudske osobine i zemaljski um preuzmu kormilo, mi šaljemo poruku svemiru da smo očajni i zaustavljamo prirodni protok životnih iskustava.

Dakle, ne brinite o vezama s duhovima. Umjesto toga napravite inventuru svojih misli i energije koju šaljete svijetu.

Jeste li ponosni na atmosferu koju stvarate svojim mislima i djelima? Pripazite na  stvari koje uzrokuju da izgubite dodir sa svojim unutarnjim znanjem, budite pažljivi, te u potpunosti iskusite sadašnji trenutak – on je tu kako bi naučili važne lekcije duše. Imate božansku ljubav i sve ostalo što vam je potrebno unutar vas.

James Van Praagh 

Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr