Foto: pexels.com

atma.hr – 52
Ukoliko ste upoznati sa zakonom privlačnosti, tada znate da ono što pričate, je važno. Jer su vaše riječi odraz vaših vjerovanja i vaših misli i to tada privlačite u život.


Widget not in any sidebars

Imajte na umu da riječi upućene sa energijom su vrlo snažne i mogu nekoga iscjeliti ili ga dotući. Tako da budite svjesni što i kako pričate – uvijek se trudite koliko god više možete biti u poštovanju i ljubavi sa drugima, naravno ne lažno.

A kada razmišljate o svojim željama, kod onoga što želite za sebe… jako pazite kako pričate o toj temi. Ponekada je teško samog sebe u tome vidjeti i čuti i tu vam može pomoći prijatelj/prijateljica.

Možete za primjer imati dogovor sa svojom prijateljicom / prijateljem, da kada jedno od vas kaže nešto “negativno” u smjeru onoga što želi – prijatelj/prijateljica ga na to upozori i ne da mu da sa tim negativnim riječima nastavi, naravno uz poštovanje, a može i uz humor.

Često tada može proizači famozni “Ali….” i uvjeravanje u svoj „negativni“ stav. Taj „ali“ je samo odraz ega koji živi u strahu, ega koji želi da ne idete u smjeru svoje želje, jer se boji “potencijalno opasne” budućnosti. Dakle to nije realnost.

Što je želja veća, veća može biti blokada, veći strah a time i riječi koje korisite mogu često biti negativne, sa puno “ali…”

Svi mi ponekada upadnemo u to područje, međutim ukoliko je to područje u kojem ste previše često, tada je bolje maknuti se iz tog polja što prije.

Odlična rečenica od Doreen Virtue:
“Kada bi ljudi pola energije koju troše raspravljajući o tome što ne mogu uložili u raspravu što mogu učiniti, bili bi već na pola puta prema svojem životu iz snova!”.

Vidite li u tome moć riječi, a i namjere i vjere u sebe i što je sve moguće. Naravno da je prvo potrebno osvjestiti, prije nego se počnu riječi kontrolirati.

Ali stvarno zapitajte se kako pričate o svojim željama? To je odraz što osjećate u sebi – da li sa energijom …to je sigurno moje… ja to imam.. to je već sigurno ostvarno … ili nevjera.. sumnja?

Kako pričate o samom/samoj sebi?

Već sam iz više izvora čula, ujedno osjetila i na sebi i uvidjela kroz rad sa svojim klijentima, da kada sumnjamo u sebe i ostvarenje svoje želje, da je to kao da vozimo 100 na sat i stisnemo i držimo kočnicu – nastaje usporavanje i STOP.

Ukoliko prirodno vjerujete u sebe – nećete sa time imati problema.

Međutim ukoliko vam je osjećaj vlastite vrijednosti slabiji i često upadnete u osjećaj samosažaljenja, sumnje u sebe, nevjere u svoju snagu … i počnete govoriti negativno, tada takva iskustva još više privlačite u svoj život, a to si naravno ne želite.

Naravno da u ovom slučaju samo kontrola riječi neće pomoći i tada bi vam bilo korisno raditi dublje na sebi, na uzroku od kuda je to nastalo da bi se dogodila transformacija u vama i možda vam je za to potrebna i pomoć od nekoga.

Trudite se koliko god možete osvještavati svoje riječi.

Vaše riječi su Vaš čarobni štapić i stvarajte sa njima ono što želite a ne ono što ne želite. 

Nikolina Balenović Knez
www.sretanzivot.hr

Uzmite poklon e-knjigu “IDEJE ZA SRETAN ŽIVOT” OVDJE

atma.hr – 39

Prethodna objavaLažni autoritet u odnosu
Slijedeća objavaVježbe za oči
Nikolina Balenović
Nikolina Balenović Knez, intuitivna i feng shui savjetnica, koautorica internacionalnog bestsellera „Transformation lessons“. Najveća joj je strast da sa ljudima radi na osobnoj transformaciji ljubavi prema sebi, da osnažuje druge da budu autentična najbolja verzija sebe. Prenosi drugima kanalizirane poruke , te vrlo brzo uočava koje su blokade koje stoje na putu za ostvarenje punog potencijala osobe i daje rješenja kako navedene blokade riješiti. Ima poseban dar koji joj omogućuje viđenje istine, pružanje energije i podrške svojim klijentima kako bi promijenili svoje živote na vrlo dubok i snažan način. Life coach, diplomirani feng shui savjetnik, certificirani energetski terapeut, ThetaHealing® praktičar. Yogu vježba preko 13 godina, prošla je veliki broj edukacija ne temu intuicije, kanaliziranja i duhovnosti od Sonie Choquette i drugih, u osobnom radu na sebi je preko 15 godina, ujedno je bacc. ekonomist.