Foto: pixabay.com

Tamna noć duše je razdoblje ekstremnog meteža, u kome naši životi bivaju preokrenuti na gore i naša svijest dotakne dno. Iako na površini može izgledati kao prokletstvo, to je period otkrivanje iluzije koja nas je oslijepila i kreiranje svjesnih odluka da se oslobodimo stvari koje nas koče i zadržavaju. Obično se javlja upravo prije nego što iskusimo razdoblje velikog uspjeha, otkrića istinite suštine života, ili kao put koji će usmjeriti našu svijest i povesti nas do najviše točke samog života. Kada individua istraje u bolu koji dolazi s ovim, ona se spoji na drugoj strani s potpuno novom percepcijom svega, jača nego ikada prije. To je čišćenje našeg duha i znači maksimalnu količinu duhovne evolucije u najkraćem vremenskom razdoblju, da bi nas pripremilo za najvažniji period našeg života.

atma.hr – 52
Na putu duhovnog buđenja postoje mnogi preokreti i krivine. Postoje momenti najčišćih uvida, ali također i momenti tame, ispunjeni patnjom i gubitkom smjera.

Mnogi od ovih momenata uključuju otkrivanje iluzije koja nas je oslijepila i kreiranje svjesnih odluka da se oslobodimo stvari koje nas koče i zadržavaju. Dok lomimo sami sebe i gradimo svoju potporu kako bismo bili jači nego prije, otkrivamo da su ovi periodi evolucije vrlo važni za rast naše duše. Ovaj period je poznat kao “tamna noć duše”.

Što je tamna noć duše?

 
Tamna noć duše je razdoblje ekstremnog meteža, u kome naši životi bivaju preokrenuti na gore i naša svijest dotakne dno. Svako ljudsko biće će iskusiti tamnu noć duše u nekom periodu svog života. To je serija iskustava koja se pojavljuje u kratkom vremenskom razdoblju i ona su isplanirana od strane nas kao duše kroz živote i Boga da bi nas doveli do najznačajnijeg razdoblja spiritualnog razvoja. U tom razdoblju će korijeni naših najdubljih i najintimnijih problema izaći na površinu da bismo ih osvijestili i očistili sebe od tame koja je duboko u nama, da bismo ispunili svoju najvišu svrhu.

Mistično iskustvo “tamne noći duše” podjednako je zastrašujuće i prelijepo, tjera nas da načinimo dubok i čvrst pogled u sebe i da budemo suočeni lice u lice s problemima u našim životima koji nas zadržavaju kako bismo se oslobodili navika koje onemogućavaju da doživimo naš pravi potencijal.

atma.hr – 52
Individua koja doživljava tamnu noć duše može osjetiti mnogo negativnih emocija kao što su jake nesigurnosti, kompletan gubitak smjera pa čak i suicidne tendencije. Mogu se osjetiti zarobljenim u svom umu, prestajući komunicirati sa svima, neuspjevajući preuzeti akciju ka sreći, bez obzira koliko jako željeli da im bude bolje. Nekada mogu osjetiti kao da je sva nada izgubljena, ali u realnosti najviša forma nade se stvara u pećnici svijesti.

Iako na površini može izgledati kao prokletstvo, tamna noć duše je zaista sreća u nesreći. To je čišćenje našeg duha i znači maksimalnu količinu duhovne evolucije u najkraćem vremenskom razdoblju, da bi nas pripremilo za najvažniji period našeg života.

Obično se javlja upravo prije nego što iskusimo razdoblje velikog uspjeha, otkrića istinite suštine života, ili kao put koji će usmjeriti našu svijest i povesti nas do najviše točke samog života. Kada individua istraje u bolu koji dolazi s ovim, ona se spoji na drugoj strani s potpuno novom percepcijom svega, jača nego ikada prije.

Iako nekad djeluje nepodnošljivo, ove negativne emocije koje osjećamo su zapravo značajne za nas, jer nas navode na detaljnu rekapitulaciju naših koraka, daju nam bolji pogled na prošlost da bismo bolje stvorili našu budućnost. Kada napravimo korak nazad i pogledamo naše živote, vidimo kako su događaji povezani i kako kreiramo višu perspektivu ove trenutne inkarnacije.

Kroz ova zapažanja stječemo jasnije razumijevanje iz kojih pravaca su potekli neki događaji, na što ukazuju i što je naša prava suština u životu. Ne samo da nas tamna noć duše vodi do suštine života, ona nam također i daje najvažnije oruđe koje nam je potrebno da bismo ispunili ovu suštinu, a to je zapravo divna moć zahvalnosti.

atma.hr – 52
Nakon što iskusimo ovoliku tamu, steknemo novi način prihvaćanja svjetla. Ovo nam daje najvišu razinu zahvalnosti, koja aktivira ultimativno izobilje.

Kao magnetom privlačimo sve što bi nam trebalo da postignemo našu suštinu na najbrži mogući način. Tako što nas simultano vodi ka suštini novim osjećajem zahvalnosti, tamna noć duše nas priprema za najuzbudljiviji razdoblje u našim životima, a to je ispunjavanje naše najviše svrhe, zbog čega smo i došli u materijalni svijet.

Otkrivamo ljepotu božanskog i stvaranja i kako iza svake hladne i tamne noći, postoji prelijep sunčan dan. Predajemo naš ego i povezujemo se s Višim ja. Prestajemo tragati izvan nas za odgovorima i počinjemo gledati unutra, postajemo spoznati, kao nikada prije.

Najvažnija lekcija tamne noći duše su koncepti zahvalnosti i božanskog reda. Stječemo novi osjećaj zahvalnosti koji ubrzava naš razinu uspjeha i vidimo kako se svaki događaj u našem životu dogodio upravo onako kako se dogodio da bismo otvorili put ka spiritualnom rastu. Kroz ova shvaćanja pripremamo se za najvažniji period u našim životima s potpuno novom perspektivom i zapažanjem i to bez straha i sumnje.

Ovo novo razumijevanje našeg životnog puta dozvoljava nam da budemo u miru sa svojom prošlošću i kreiramo budućnost bez iščekivanja. Stječemo razumijevanje istinske ljepote i mogućnosti života kao i vjeru u veliki plan koji je Univerzum priredio za nas.

atma.hr – 52
Sveti Ivan od Križa (španjolski: San Juan de la Cruz ; Fontiveros, Španjolska, 24. lipnja 1542. – Ubeda, Španjolska, 14. prosinca 1591.) – katolički svetac, crkveni učitelj, pisac, katolički mistik, redovnik karmelićanin, obnovitelj karmelićanskog reda je još u 16. stoljeću u svojem poznatom djelu TAMNA NOĆ označio put koji duša mora proći da postigne sjedinjenje s Ljubavi… lako nas Ivanova »Tamna noć« zadivljuje blistavilom stila, dikcije, izraza te analitičkom snagom i čvrstoćom logike, ona još više privlači po svome duhovnome sadržaju. U njoj je iznesena ljubav pod pritiskom boli, da očišćena zasine u svome sjaju, žaru i ljepoti. No, još davno prije njega, o Tamnoj noći duše su pisale i drevne Vede.

novasvest.com

90 SONIA CHOQUETTE: HODOČAŠĆE DUŠE

Sonia Choquette: Hodočašće duše

Hodoćašće duše

Moj put dug 800 kilometara od gubitka do iscjeljenja

„Hodočašće duše“ knjiga je u kojoj je Sonia Choquette opisala osobno iskustvo velikog gubitka i boli zbog kojeg je krenula na hodočašće tijekom kojeg je ponovno pronašla sebe. Sonia je u svojoj duši pronašla snage da oprosti drugima, ali i sebi.  U ovoj iskrenoj knjizi dijeli s nama trenutke patnje, ljepote i humora. Njeno je iskustvo duboko osobno, ali mudrost koju donosi je univerzalna.

376 stranica, format: 14,8×22 cm

Cijena: 139,00 - Kupi ovdje