Potpuno zdrav organizam dobiva zdrave signale kada je gladan i koju hranu treba unositi u tijelo. Ako spadate u tu skupinu, možete se slobodno osloniti na sebe, i ne treba vam liječnik, nutricionist, niti stručnjak bilo koje vrste. Možete slobodno zanemariti sve postojeće dijete, preporuke i sl.

Autor: dr. med. Meri Bura
Izvor: Naturala.hr

A pretraživanje po internetu posebno ne preporučujem. Jer, osim ako niste stručnjak, nećete moći razlikovati zrno od kukolja. Međutim, savršeno zdravlje rijetka je pojava i većina pati od povremenih ili konstantnih bolova, simptoma, dijagnosticiranih bolesti. Uglavnom su to umor, glavobolje, problemi s probavom, cirkulacijom, alergijama, kožom, štitnjačom…

Svaka bol u tijelu, pa i najmanja, ako je stalna daje neku poruku. I ne treba je zanemariti. Nego riješiti. U tom slučaju potreban je stručnjak da vam pokaže put ka zdravlju, kako bi dalje mogli nastaviti sami. Što i kako jesti, doručkovati kada npr imate glavobolje?

Postoji nekoliko tisuća vrsta glavobolja i njezinih uzroka. Jedni od najčešćih kod žena su poremećena probava i PMS. Poremećena probava jedan je od prvih i glavnih razloga svih bolesti i svako liječenje i otklanjanje simptoma treba započeti od tuda.

Dr.med. Meri Bura, kreatorica Mulier metode
Dr.med. Meri Bura, kreatorica Mulier metode

Čuli ste za auru, nevidljivi omotač energije oko našeg tijela koji nas štiti od okolnih energija i propušta ono što nam je potrebno. Ako je naša aura zdrava, čvrsta, onda u svoje polje puštamo ljude koji nam čine dobro, koji nam nose dobre vijesti, koji razgovaraju s nama nježno (frekvencija govora nam je ugodna). Jednako tako zdrava aura ne propušta ka nama agresiju, loše vijesti, visoke frekvencije govora, negativnost…

Tako funkcioniraju i naša crijeva. Ako su zdrava, onda zdrava crijevna sluznica propušta hranjive tvari, a otpadne produkte izbacuje iz organizma. To je energetski tok kod zdrave osobe. Kad ustanovite svoj energetski tok, onda ga možete primijeniti u svakom segmentu svog življenja.

To znači, da na taj način (zadržavaju dobro, izbacuju loše) funkcioniraju svi vaši sustavi (probava, bubrezi, srce, misli…). No, ako u organizmu postoji bol, simptom, dijagnoza, onda to znači da naša aura i naša crijeva propuštaju energije koje nam štete, a energije koje nam čine dobro propuštaju i ne zadržavaju.

Nutricionistički rečeno, možete jesti zdravu hranu, zdravo spremljenu, ali ako je protok vaše energije poremećen, svi vitamini i minerali i sve hranjive tvari samo će prolaziti kroz vas, a štetne produkte metabolizma (kojih uvijek mora biti) zadržavate. Kao što će dio vas zadržati važne „hranjive“ informacije iz ovog članka i krenuti u akciju, dok će „hranjive „ informacije iz ovog članka kroz neke čitatelje samo proći.

Hranjive tvari treba znati iskoristiti, kao i prilike u životu. Nemojte da prolaze kroz vas, ili pokraj vas. Osnovna znanja o hrani i prehrani leže mnogo dublje, nego li u samim kalorijskim vrijednostima koje već desetljećima pokazuju da nemaju vrijednost niti konstantu.

Energetski i fiziološki gledano (a protok energije i medicinska fiziologija su jedina prava utočišta istine o ljudskom organizmu), trebate upoznati svoj organizam (SelfCare tablica). Nakon toga, uklopiti kvalitetu, kvantitetu i ritam energije (hrane) da bi dobili maksimum iz hrane, a da to ne bude opterećenje, nego užitak.

Osim toga, potrebno je odrediti psihofizičku konstituciju (najbolje po doshama), jer vaša osnovna konstitucija nikad se ne mijenja. A onda možete birati razne kuhinje. Krenite od one na kojoj ste odrasli, i po malo dodajte neka jela, recepte koji vam odgovaraju iz novih kuhinja.

Tako ćete biti zdravi i zadovoljni. Ako zadovoljite svoja crijeva, ona će vam višestruko vratiti. Osim toga, samo u zdravim crijevima sintetizira se i najveća količina serotonina, hormona sreće. Ili kao što bi rekli naši stari, ljubav ulazi kroz želudac.

http://www.naturala.hr/temelji-zdrave-prehrane-jednaki-temeljima-zdravog-zivota/2067/

th_mulier