Foto: pixabay.com

Jeste li zadovoljni svojim životom? Odgovor se ne zapisuje i neće se provjeravati, tako da vam ne treba olovka, papir i detaljno razmišljanje.

atma.hr – 78
Često nas bole stvari koje ne možemo promijeniti pa se nađemo u nekoj zabludi – lažemo sami sebe. Međutim, onaj trenutak kada sebi priznamo istinu, možda možemo napraviti i korak naprijed – možemo napokon postati ono što smo oduvijek morali biti…

Napravimo mali test. Važno je.

Jeste li zadovoljni svojim životom?

Odgovor se ne zapisuje i neće se provjeravati, tako da vam ne treba olovka, papir i detaljno razmišljanje. Odgovor također nikoga ne zanima, kao ni lanjski snijeg.

Zato, samo iskreno priznajte sebi i što je tu je…

Ako pretpostavimo da ste, barem sada, sebi priznali istinu, a na svijetu ne postoji osoba koja je potpuno zadovoljna životom, znači da je odgovor: Ne, nisam zadovoljna/an svojim životom.

Nije grijeh priznati sebi istinu. Svi bismo mi željeli druge rezultate, drugačije životne suputnike, drugačije živote…. Želimo da naš život ima smisla, a ne da bude tamo neki krug pakla…

Drugo pitanje: Jesu li odluke koje donosite ispravne, istinite i jesu li vaši postupci opravdani?

Odgovorite onako iskreno, bar ovaj put!

Ako ne bolujete od teške depresije, odgovor bi trebao biti “DA”. Pa zašto biste i griješili, kada ste sto puta krojili, a jednom sjekli, zar ne?

atma.hr – 39

A sada: rezultati našeg testa!

Prva opcija: lagali ste u odgovoru na prvo pitanje i u stvari imate fantastičan život i zaista ste sretni. Donosite samo ispravne odluke i vodite se ispravnim mislima.

Druga opcija je: Stvarno ste nesretni, ali to je zato što razmišljate o svom životu pogrešno. Ono čime se vodite prilikom donošenja odluka je čisto s*anje, samoobmana i potpuna iluzija.

Odnosno jedan od odgovora definitivno je bio netočan: nema dalje. Jer, ne možete biti nesretni, a predstaviti kao da ste sve napravili kako treba. Ili jedno ili drugo. Ali mi nikad ne mislimo tako!

Što više postajemo nesretni, to više branimo svoja uvjerenja i svoje postupke, a krivimo  zlu sudbinu, okolinu, nekog trećeg…

Što je osoba sretnija, to je sklonija preispitivati svoje mišljenje, odluke i ne pretvara se… Samo nesretnoj osobi je potrebna njena pravednost i upravo zbog toga sreća je nikad neće zgrabiti.

Upravo ta težnja ka “pravednosti” je razlog njene nesreće.

Na to mislimo kada govorimo o našoj sljepoći na okruženje i događanja oko nas.

Autor: Andrei Kurpatov/stil.kurir

atma.hr – 78