Thich Nhat Hanh
Svatko od nas u sebi ima povrijeđeno dijete kojem je potrebna brižnost i ljubav. Ali mi bježimo od tog unutarnjeg djeteta jer se bojimo patnje. Uz suosjećano slušanje drugih moramo slušati i povrijeđeno dijete u sebi. Tom malenom djetetu potrebna je naša pozornost.

Odvojite vrijeme i vratite se te nježno zagrlite povrijeđeno dijete u sebi. Možete mu se obratiti jezikom ljubavi. ‘Dragi, u prošlosti sam te ostavio samog. Otišao sam od tebe i dugo me nije bilo. Žao mi je. Sad sam se vratio kako bih se pobrinuo za tebe, kako bi te zagrlio. Znam da mnogo patiš i da sam te zanemarivao. Ali sad sam naučio kako se valja brinuti o tebi. Sad sam ovdje.’ Ako moramo, možemo plakati s tim djetetom. Kad god sjednemo, možemo provoditi vrijeme sjedeći i dišući s tim djetetom. ‘Dok udišem, vraćam se svom povrijeđenom djetetu.’ Kad pođemo u šetnju, možemo uzeti svoje malo dijete za ruku.

Sa svojim djetetom trebali bismo razgovarati nekoliko puta dnevno kako bismo postigli iscjeljenje. To je djetešce dugo bilo ostavljeno samo pa stoga moramo odmah započeti s tom praksom. Svakodnevno se vraćajte svom unutarnjem djetetu i slušajte ga pet ili deset minuta i postići ćete iscjeljenje.

Naše povrijeđeno dijete nismo samo mi; ono može predstavljati nekoliko naraštaja predaka. Naši roditelji i preci možda su čitav život patili ne znajući kako se brinuti za povrijeđeno dijete u sebi pa su ga prenijeli nama.

Stoga, dok grlimo povrijeđeno dijete u sebi, grlimo svu povrijeđenu djecu prošlih naraštaja. Ta praksa ne koristi samo nama nego oslobađa nebrojene naraštaje predaka i potomaka. Ova praksa može prekinuti ciklus.

Thich Nhat Hanh, hooponoponotehnika.com
Prethodna objavaDubinsko opuštanje i bolesti
Slijedeća objavaDokazano: Potočarka i brokula ubijaju stanice raka za 24 sata!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.