Foto: pixabay.com

Pravi način popravka ovog zdrastvenog stanja je mijenjanje životnog stila. Tijelo vam poručuje – “trebam punjenje, rezervoar je prazan.” U protivnom, ako nešto ne promijenite, stanje će se samo pogoršati.

atma.hr – 78
Ukoliko ste jedna od mnogih osoba koja u svojim ušima neprestano čuje piskutavi zvuk koji ne dolazi iz okoline, a pogotovo kada se nalazite u tišini, onda ćete znati o čemu pričamo.

Znanost nema lijeka niti poznaje uzrok (osim u slučaju fizičkog oštećenja). To stanje zna biti vrlo uznemiravajuće, ukoliko niste naučili živjeti s time.

U većini slučaja radi se o psihosomatskom poremećaju, što bi značilo da, iz nekih razloga, nesvjesno sami kreiramo takvo stanje. Budući se radi o poremećaju sluha, vjerojatno je pitanje nečega što ne želimo čuti… Tehnike samoozdravljenja bi nas savjetovala da pokušamo pronaći što je to što ne možemo čuti te da radimo na oslobađanju te emocije. No, o tome možda koji drugi put.

Zanimljiv nam je bio odgovor tradicionalne kineske medicine…

Ako vaše fizičko uho nema problem stvarne štete na uhu kojeg pokazuju testovi, tinitus ili zvonjenje u ušima odnosi na ono što TCM (Traditional Chinese Medicine) naziva funkcijski poremećaj. To je problem “energije”. U TCM Teoriji o Pet Elemenata, uho se smatra “kapijom” ili otvorom Qi-energije (Či). Drugim riječima, uho je neka vrsta detektora Qi-energije.

atma.hr – 39

Ako je vaš nivo Qi-energije manjkav, poput detektora za plin ili ugljični monoksid koji možda imate kod kuće i koji će oglasiti alarm u slučaju detekcije istih, vaše će uho (jedno ili oba) pokrenuti zvučni alarm. Što je alarm glasniji ili duži, to je nivo Qi-energije manji. Ponekad, ljudi s ovim problemom imaju iskustvo slabije glasnoće i trajanja tog zvuka nakon što su dobro spavali i kad su odmorni.

Za glazbenika, na primjer, može se pojaviti zvuk koji se smatra da je uzrokovan izloženosti glasnoj glazbi, ali u stvarnosti, uzrok je najvjerojatnije zbog stalnog rada do kasno u noć.

TCM razumije da kada je tijelo prisiljeno raditi i biti aktivno noću, posebno nakon ponoći, kada je tijelu prirodan odmor, to troši duplo ili troduplo više energije nego tijekom dana. To je poput plivanja protiv struje.

Kada na taj način živite duži period, neprestano trošite svoju Qi-energiju. Nakon što pređete određenu razinu, vaše tijelo vam šalje signal poput alarma u obliku zvonjave u ušima. To je pokušaj tijela da vam poruči “trebam punjenje, rezervoar je prazan.”

atma.hr – 75
Pravi način popravka ovog zdrastvenog stanja je mijenjanje životnog stila. U protivnom, ako nešto ne promijenite, stanje će se samo pogoršati. Qi-energija je ono što pokreće tijelo, i bez dovoljne količine, svi vaši organi će na kraju ispaštati jer su međusobno povezani i ovisni.

Ako ste taj problem prihvatili prije nego što je situacija postala previše ozbiljna, možete obnoviti i akumulirati energiju. To će potrajati neko vrijeme. Qi-energija je poput novca – teško ga je sačuvati, a vrlo lako potrošiti.

TCM liječnici su stoljećima uspješno tretirali tinitus koristeći sljedeće prirodne tehnike:

1. Akupunktura je vrlo koristna za ravnotežu i usklađivanje funkcije organa.

2. Nekoliko klasičnih biljnih formula su vrlo korisne za ovo stanje, i one se moraju uzimati barem nekoliko mjeseci.

3. Qigong (poze i pokreti za gradnju energije) je iznimno koristan jer pomaže povećati i uravnotežiti vašu Qi-energiju. To povećava funkciju vaših unutarnjih organa, čime se štedi energija.

atma.hr – 78
4. Drugi tretman koji može pomoći su magneti. Zalijepite ih na dno stopala po sredini i nosite ih svakodnevno barem nekoliko mjeseci. To može stimulirati Qi.

5. Promjene životnog stila: Da bi potpuno izliječili ovu vrstu problema, trebate stalno čuvati svoju energiju, a to nije lako, posebno zbog dnevnog užurbanog načina života. Morate naučiti vrijednost redovitog odmora i opuštanja. Također, naučite otpustiti neke emocije – neprestano nakupljanje emocija sagorijeva vašu energiju. Također je važno znati da pretjerivanje u smislu seksa nije dobro. Qi-energija se gubi tijekom seksa pa mu treba prići s određenom umjerenošću.

63 PLACEBO

banner placebo

2 KOMENTARA

  1. Neverovatno. Trazim danima i evo odgovor u Vasem komentaru. Kako da stupim u kontakt sa Vama. Imam u zadnje vreme stalan sum u glavi_usima i kosa mi je jako postala naelektrisana, to nikada nisam imala i nisam nasal objasnjene nigde. Ovaj vas komentar je nesto sto mislim da ima smisla.. moj kontakt: 066 54 94 224.

  2. Tinitus uopšte ni je poremečaj sluha ,
    U većini slučaja radi se o psihosomatskom poremećaju – to je glupost i nepišite takve nebuloze , takve definicije bolesti daju lekari koji ne poznaju ljudsko telo i rade samo za korist farmacije .Čovek je samo jedan vid energije i ljudsko telo vibrira na određenoj frekvenciji , sa povečanjem pretoka energije u ljudsko telo , čijaje hitrost blizu hitrosti svetlosti , nastaju vrtlozi oko ljudskog tela i stvaraju šumove in zvuk koje naše uho registruje kao šum , Kada bude prestao protok energije , odnosno kada se završi transformacija ljudskog tela iz niže u višu dimenziji prestaje i šum u uhu.