Foto: pixabay.com

Prva ljubav koju ste osjetili, bila je snažna. Kao da ste tada oživjeli i osjetili život i umjesto da ste nastavili u tom smjeru, stali ste i počeli optuživati partnera jer on nije isti kao i vi. Ali što vas je zaustavilo da upoznate svog partnera? Zašto ste ono što ste osjetili kao najjači doživljaj života bili spremni pustiti tako lako?

atma.hr – 39

Taj zagrljaj je bio jedinstven, neponovljiv i mislili ste za njega život dati. Što je dovelo do toga da on tako lako nestane?

Pustili ste taj dio jer je pobijedio Mister Ego koji vas je okrenuo sebičnosti. Pobijedila su njegova zanovijetanja, njegova važnost, ali istodobno je upravo on upropastio vezu jer upravo ju je on htio zakivati čavlima posjedovanja. On nije htio ljubav već je htio imati i tako je život postao posjedovanje. Tako je nastala karma, nesvjesno, grijeh, sva ta imena koja su ustvari toliko strana. Jest, taj Mister vas je izvukao iz mnogih situacija kada vam je bilo najteže. Rekao je: idi dalje, posluži se ovim ili onim, ali ne možete mu oprostiti što vas je zakinuo za ljubav jer od ljubavi se živi, a on je sebi dignuo spomenik u ime statusa i moći.

Pogledati sebe iznutra, ima li što ljepše? Vidite li u tom pogledu ono malo dijete sreće, onaj mali cvijet koji gleda život tako sretno, ispunjeno kada ga pustite da voli, kada ostavite razočarenja prošlosti i okrenete se prema osobi, partneru, djetetu? Jedinstveno, toliko različito, a opet tako neodoljivo. To je ljubav.

Nikola Žuvela, http://vedski-jyotish.net/

atma.hr – 75