Postoji u našem tijelu organ o kojem se vrlo malo priča, ali koji s pravom možemo zvati “točkom sreće”. I nije ga potrebno dugo tražiti. To je prsna žlijezda ili timus.

atma.hr – 78
Timus kao ključ imunosti

Timus ili prsna žlijezda (lat. thymus) je organ smješten u prednjem, gornjem dijelu prsnog koša odnosno medijastinuma. Timus je središnji organ imunološkog sustava.

Kod novorođenčeta i djece je dobro razvijen, dok poslije puberteta dolazi do njegove involucije i pretvaranja u masno tijelo.

Ključeve imunosti u čovjeka drži timus. Ta žlijezda ima važnu ulogu u razvoju za tijelo najvažnijih obrambenih tjelešaca T limfocita i ukupne imunosti, a ujedno je ona ta koja u tijelu najprije počne stariti.

Stručnjaci s područja biologije i imunobiologije trenutno razvijaju metode za, najblaže rečeno, oporavak funkcije prsne žlijezde uz pomoć matičnih stanica.

Nakon uočavanja nedovoljne uspješnosti antibiotika i cjepiva kod imuniteta, trenutno znanost polaže ogromne nade u produžetak i kvalitetu života kojeg obećava uspješnost ovog istraživanja timusa!

atma.hr – 52
Kako pronaći točku gdje je timus

Stavite dva sastavljena prsta na jamu na prednjem donjem dijelu vrata, neposredno iznad prsne kosti. To će i biti približno mjesto timusa.

Timus nazivaju i “točkom sreće”. Ova žlijezda pomaže u neutraliziranju negativne energije, jačanju imunološkog sustava i cjelokupnog zdravlja.

Kako aktivirati timus “točku sreće”:

timus_2Blago lupkanje, dodirivanje, tapkanje i lagana masaža ove točke su vrlo su učinkovite metode koje pomažu podizanju vaše energetske vibracije na višu razinu.

Ova žlijezda održava energiju našeg tijela. Zato, kada se u našem energetskom sustavu događa disbalans, baš ta žlijezda može pomoći. Ona je most između mozga i tijela. Za vrijeme stresa žlijezda se smanjuje, što dovodi do smanjivanja životne energije.

Stimulirati prsnu žlijezdu (timus) možete i šakom (samo blago lupkati, ne udarati se jako u prsa). Možete je lupkati ili nježno dirati prstima, masirati. Radite to u trajanju od približno 20-30 sekundi i pri tome duboko dišite. Naravno, možete izgovarati i neku pozitivnu afirmaciju u tom trenutku.

banner za knjige TAPKANJEM DO RJESENJA

Saznat ćete kada se vaša “točka sreće» aktivirala «- imat ćete osjećaj da vam prolaze trnci po tijelu i imat ćete osjećaj radosti i sreće. Može proći određeno vrijeme dok ne osjetite nešto.

Radite ovakvu vježbu svaki dan i sigurno ćete doživjeti njezinu učinkovitost.

Ako imate česte napade panike, anksioznosti, stresa – radite to nekoliko puta dnevno i bit ćete u mogućnosti povratiti svoju životnu ravnotežu.

Izvori: uspesnazena.com/wikipedia/zvono.eu