Krenula sam bijelim putem prema gore, prema nekom selu (u tom selu sam već bila u nekom drugom snu). Osjećala sam se radosno i skakutala sam, krenula sam u obilazak tog sela. Najprije sam srela psa koji se žalio na svoj seksualni život, pa mačku koja je pokušavala meditirati i žalila se kako u tom selu ne može ni to. Bilo mi je smiješno i čudno i krenula sam doma. Prije izlaza iz sela došla sam do jednog kružnog toka, mogla sam birati put, odlučila sam ići starim putem kojim sam i došla. Ispred mene je prošao autobus i kao rekla sam ma ja ću ići pješke ionako je još dan. Krenula sam skakutajući tim putem i stalno je ispred mene vozio autobus, a od jednom se počeo spuštati mrak i u tom momentu sam počela mahati autobusu da me sačeka, ulovio me strah, autobus nije stajao i odjednom me nešto u toj tami primilo za oboje ruke i vuklo nazad, tu sam se probudila i dalje osjećajući ruke na svojim rukama, nisam imala hrabrosti se suočiti u snu iako sam bila svjesna da sanjam.

atma.hr – 75
Tumačenje

Cijeloga života mi se nalazimo na nekom putu, hodamo, ponekad poznatim stazama, a ponekad se prepustimo nepoznatom i krećemo u otkrivanje nekih novih krajolika koji su nam još nepoznati. Putovanje znači mogućnost istraživanja samoga sebe, mogućnost da odabiremo kuda želimo putovati, koje destinacije želimo posjetiti. Upoznati ćemo razne ljude, ali isto tako iskušati razne situacije.


Widget not in any sidebars

U ovom snu putuje se u poznato mjesto, bira se ići nekim poznatim putem kuda se je već kročilo. Biraju se sigurne staze, što daje sigurnost da možemo putovati koliko-toliko sigurno.

Selo predstavlja manje mjesto, tamo gdje se ljudi dobro znaju i poznaju, mjesto gdje se živi u skladu s prirodnim ciklusima života, i prihvaća život u skladu s prirodnim načelima života i smrti. Zanimljivo je kako nema ljudi, nego samo životinje koje predstavljaju animalnu snagu, ali onu pripitomljenu. U ovome mjestu, ove životinje nemaju mogućnost da budu kreativne, da daju život, da dijele sebe (pas), niti da se povežu sa svojim dostojanstvom, plemenitošću i unutarnjim svijetom (mačka).

Ovo putovanje prema gore, prema ovome selu, donosi jednu spoznaju, da mjesto na koje smo se popeli, na kojem se nalazimo i koje nam je donijelo radost i veselje, u ovom trenutku za nas nema mogućnost nekog daljnjeg razvoja.

Dolazi se do kružnog toka, kruga koji nam označava svrhu putovanja, da ponovno integriramo i pronađemo neke dijelove sebe kako bi bili cjeloviti i iscjeljeni, ali bira se poznati put, a ovaj rad od nas zahtjeva da odlazimo u neka nepoznata mjesta, da putujemo novim načinima (autobus). Ukoliko samo ne odaberemo ići, Život nas pogura u tom pravcu, hvata nas noć, dolazi sadržaj iz nesvjesnog i hvata nas za ruke. Možda je strašan, ali on govori: mene trebaš.

Bilo bi interesantno vidjeti u kom pravcu nas ruke vuku, koji izlaz kružnog toka bi odabrali, a da ne idemo poznatim putem. Koji su strahovi koji nas drže na poznatim stazama? Što je to što drži naše ruke i ne dozvoljava nam da njima radimo, stvaramo, blagoslivljamo, sudjelujemo u davanju Života….

Povezujući s životnim okolnostima u kojima se nalazite, san može ukazivati na to da mjesto na kojem se trenutačno nalazite nije više hranjivo za vas, ali često pod pritiskom nekih uvriježenih normi ne krećemo za svojim bićem, nego se uspoređujemo s drugima i kako oni žive, ponašaju se i što je to prihvatljivo za okolinu. Vi ste Vi, imate svoj put i možda je sada vrijeme da istražite neke nove staze.

Značenje sna zna samo osoba koja ga je sanjala. Ovo je promišljanje i meditacija nad snom, koji kada se podijeli postaje od kolektivnog značaja i poprima poruku za svakoga tko ga čuje. Ove su neke moguće smjernice, a svatko u dubini sebe zna poruku koju mu duša šalje za konkretnu životnu situaciju u kojoj se nalazi.

atma.hr – 75
Pošaljite nam svoj san

Ukoliko imate neki san nad kojim bi htjeli čuti promišljanje, pošaljite ga na [email protected]. Uz san napišite osnovne podatke o sebi (god, spol i koja je trenutna životna situacija u kojoj se nalazite), ovi podaci neće biti javno objavljivani. Od pristiglih snova odabrani će biti interpretirani. San je poruka duše, jedno od najvrjednijih alata koje ljudsko biće posjeduje. On često postaje konkretan vodič i daje nam jasne poruke i smjernice. Iskoristite svoje snove, svoju unutarnju mudrost koja vas posjećuje u noćnim satima.

Antonio Mrzlić, gestalt psihoterapeut
www.amrzlic.com 

FENG SHUI AKIVACIJE 300
300x250 2
neven samanizam