Povjerenje je vjerovanje da život uvijek brine o vama, da ste dio veće sile koja stvara svjetove. Da niste sami, niste odvojeni od ljubavi, života, sreće. Kada imate takvu namjeru onda to i jest tako jer ste vi kreator svojeg života. Život postaje ljepši, lakši jer niste opterećeni brigama, strahovima i kontrolama.

atma.hr – 39

Kontrole imamo svi, samo je pitanje do koje mjere kontroliramo sebe, ljude oko sebe, situacije i ishode; da li smo takozvani kontrol frikovi u potpunom grču ili smo ležerna spontana osoba. U svakom slučaju, kontrola je zapravo nepovjerenje u život, u tijek, u sebe kao kreatora vlastitog života. Nepovjerenje uzrokuje potrebe za upravljanjem na način da žurimo, nervoziramo, bojimo se, kočimo kada ne treba, brinemo kakva će biti budućnost i slično. Zbog toga smo energetski usmjereni ili unatrag ili unaprijed, a sadašnji trenutak u kojem leži sva naša moć ostaje isprazan.

Samo akcija koja je napravljena u pravom trenutku s pravom energijom ima maksimalan učinak, a da bismo ga prepoznali treba se opustiti i uvijek djelom svoje svjesnosti biti promatrač, biti tu i sada. Treba dozvoliti da se stvari same odvijaju i da se situacije same slažu. Postoje toliki fenomenalni primjeri puštanja kontrola, odustajanja od akcije i truda koja je bila pretjerano silovita i grčevita.

Primjer: žena silno želi dijete i ne može zatrudnjeti, u trenutku kada pusti neka bude kako bude, zatrudni. Dakle, vjerovanje u činjenicu da nećemo propasti ako pustimo, ako bude kako bude i to će biti dobro, donosi oslobođenje zakočene kontrolirane energije i želje se konačno manifestiraju.

atma.hr – 39

Kada ne znate kuda i kako, kada ishod nije povoljan, nemojte siliti akcijom već stanite, opustite se udahom i izdahom i dajte namjeru povjerenja u život. Sjetite se: u redu je, još ne vidim izlaz, nema rješenja trenutno samo zato što se život u svakom trenutku slaže za moje najviše dobro. Ja vjerujem životu i znam da će se složiti, otvoriti nova životna realnost. Tako kako vjerujete, tako i jest, tako će i biti.

Znajte da je puno puta mudrost u mirovanju, disanju i jasnoj namjeri stvaranja nove ljepše realnosti. Naš um doslovno sili na djelovanje kada se zaplete u biti ili ne biti, lijevo ili desno. Um se fiksira i daje preveliku važnost određenoj temi jer je um analitika koja obrađuje postojeće podatke. U određenom trenutku, ono što vidi, to procjenjuje. Često ispada da se vrtite kao pas loveći svoj rep, u krug, bez izlaza, vrte se misli, troše energiju, a vi stojite u mjestu kao ukopani, iscrpljeni. Ništa se ne rješava.

atma.hr – 39

Svjesnost je izaći iz matrice i vidjeti širu sliku. Upotrijebite viši um, snagu kreatora. Moć mirovanja, opuštanja, skupljanja znanja i energije. Svježa perspektiva je biti kreator i pričekati pravi trenutak s novim okolnostima. Dolazi ono što do sada nije bilo vidljivo.

Eto to je navika, sjetiti se, ja kreiram novo. Imam povjerenje, ja mogu, ja znam i ono što sada još ne vidim. Svakim mojim korakom staza je tu.

Vođen / vođena sam.

Anita Žugec, Wellness duha

atma.hr – 39

Prethodna objavaKad zavoliš sebe
Slijedeća objavaTao Te Ching – drevna kineska filozofija života koja i danas odiše mudrošću
Anita Žugec
Rođena sam 12.02.1980. godine u Karlovcu, završila Ekonomski fakultet i osamnaest godina radila uglavnom uredske poslove. U međuvremenu životne prilike su me dovele do alternativnih pristupa zdravlju, mentalnom i fizičkom. Upoznavala sam razne religije, učila od cijenjenih autora s područja fizike, biologije, psihologije, metafizike, duhovnosti i drugih. Završila razne tečajeve i škole od kojih bi istaknula Školu za bioterapeute u Ljubljani u trajanju od dvije godine te Školu karmičke dijagnostike u trajanju od 1 godine. Ipak, najviše sam naučila i još uvijek učim iz svakodnevice, odnosa sa sobom, s djecom, obitelji i dragim ljudima koji dolaze tražeći znanje, savjete i pomoć. Iskustvo je jedini pravi učitelj. Terapeutski rad, životni trening, energetski rad u smislu rada s ljudima je počeo spontano tako što su me ljudi instinktivno tražili za pomoć i savjete te je s vremenom to postalo moje zanimanje. Prvih godinu dana radila sam besplatno. Danas snimam video zapise i objavljujem ih na YouTube kanalu Wellness duha iz kojih također možete puno naučiti.