Kad jednom, napokon, zavoliš sebe, nećeš više imati problema sa, npr. svojim nagomilanim kilogramima. Kad zavoliš sebe ti ćeš uživati u hrani, nećeš više trpati u sebe svašta cijeli dan, nećeš to ni željeti. Zapamti, dragi čitaoče, tvoje tijelo nije kanta za smeće, tvoje tijelo je dom pravog prekrasnog tebe. A pravi ti zrači ljubavlju, neizmjernom božanskom ljubavlju. Kad napokon prihvatiš sebe, jer si savršen upravo takav kakav jesi, ti se više nećeš imati potrebe uništavati. Zapravo, nećeš više imati potrebu utjehu tražiti u bilo kojoj štetnoj aktivnosti.

atma.hr – 39

Možda su alkohol, droga ili nešto drugo tvoja destruktivna utjeha, ali zapamti, sreću i ljubav ti neće pružiti. I to kratkotrajno olakšanje koje ti pružaju ubrzo će nestati, a  ti ćeš posegnuti za još i još, želiš se uništiti. No, probudi se iz tog pakla!

Rješenje je toliko lijepo i božanstveno. Rješenje je u tebi! Suoči se sa svim svojim strahovima, a onda ih odbaci. Suoči se sa svim grijesima što te pate, a onda oprosti, oprosti sebi i oprosti drugima (ne zbog njih, već zbog svoje dobrobiti). Zavoli sebe i tvoj svijet će te zavoljeti!

Pružaj i isijavaj ljubav, bolje ćeš se osjećati i ti, a samim time i svi oko tebe će biti sretniji. Nije važno ako si bolestan, nezaposlen, jadan, odbačen, depresivan i uplašen, nije važno, samo se započni voljeti. Osmjehni se pa makar i na silu, sjeti se nečeg lijepog, nečeg smiješnog i smij se, samo se smij. Misli samo lijepe misli i tvoj će se svijet promijeniti, život će ti ponovno zablistati. Što uostalom imaš za izgubiti? Da vidimo – možda tugu, bol, jad? Dakle, možeš samo dobiti! I nemoj odmah odustati, osmijeh moraš zadržati na svom prekrasnom, savršenom licu, moraš se smijati, moraš širiti ljubav jer ti i jesi sazdan od ljubavi, a sve ostale brige izgubit će svoju moć!

I da, nemoj se prestati voljeti! Ti, da upravo ti, ti si rođen da blistaš, voli svijet i ljude oko sebe i isto će ti se vratiti!

K.B.Š.

atma.hr – 61
67 STVORITE NOVO JA

banner za knjige stvorite novo ja


Widget not in any sidebars