Foto: pixabay.com

Ovaj prirodni serum će vas oduševiti: jednostavan je – i zaista djeluje! Potrebna su vam samo 2 sastojka: čisto maslinovo ulje i E vitamin.

atma.hr – 78
Zašto baš ova dva sastojka?

Maslinovo ulje je jedno od antičkih blaga žena za prekrasan, blistav ten. Polazeći od egipatskog vremena, žene koriste ovaj proizvod kako bi poboljšale ljepotu svoje kože na prirodan način. Danas ćemo podijeliti ovu tajnu s vama, o tome kako koristiti maslinovo ulje za lijepu kožu oko očiju – elastičnu i bez vidljivih bora.

Jeste li se ikad pitali zašto žene koje žive u južnim, mediteranskim zemljama imaju tako lijepu kožu i prekrasnu, gustu kosu? Maslinovo ulje je njihova tajna. Ovaj čudesni prirodni proizvod hidratizira i hrani kožu i kosu. Budući da je prirodno bogat antioksidansima, te vitaminom E, olakšava eliminaciju toksina iz organizma.

Danas je maslinovo ulje široko korišteno u industriji ljepote stvarajući brojne prednosti za lijepu kožu. Pomaže u očuvanju elastičnosti kože, ona je glatka i blistava, njeguje kosu dajući joj zdrav sjaj. Maslinovo ulje je djelotvoran način da se spriječe rani znakovi starenja i razni kožni problemi.

Ono omekšava, daje koži sjaj, sprječava prerano starenje i boranje te hidratizira.

atma.hr – 39

Vitamin E smatra se vitaminom ljepote i mladosti. On usporava starenje kože, ublažava bore, smanjuje umor. Koža se pomlađuje i postaje zategnutija.

Vitamin E ili Tocopherol regenerativno djeluje na kožu, izglađuje bore. Kupite najbolje onaj dobiven hladnim prešanjem pšeničnih klica.

Glavna uloga vitamina E je antioksidativna zaštita od štetnog utjecaja slobodnih radikala. Svojim antioksidativnim djelovanjem štiti kožu od produkata prirodnih metaboličkih procesa i štetnih utjecaja okoline. Neutralizira oksidirajući učinak UV zraka na proteine i lipide staničnih membrana, a time i nastajanje slobodnih radikala koji su važan čimbenik u procesu preranog starenja.

Ima protuupalno djelovanje, smanjuje eritem koji nastaje nakon sunčanja ili djelovanja štetnih tvari i ubrzava obnavljanje oštećenih stanica, te skraćuje vrijeme zacjeljivanja rana. Smanjuje transepidermalni gubitak vode, vlaži i omekšava kožu. Sprječava nastanak lipoperoksida koji potiče prhutanje kože i stvaranje komedona Povećava aktivnost enzima u koži. Regenerativno djeluje na kožu, izglađuje bore. Djelotvoran je kod ožiljaka (upotreba i u kirurgiji).

atma.hr – 75
Kako napraviti uljni serum?

Najbolje prirodno sredstvo protiv bora oko očiju su upravo oblozi s maslinovim uljem i E vitaminom. (Ukoliko imate mogućnosti, maslinovo ulje će odlično zamijeniti i čisto arganovo ulje.)

Sastojci:

  • 50 ml čistog maslinovog ulja
  • 5 kapsula vitamina E
  • 2 blazinice ili vata

Dodajte u 50 ml čistog maslinovog ulja iscijeđeno ulje iz 5 kapsula vitamina E. Pomiješajte.

Dovoljno je samo namočiti blazinite ili vatu u to ulje te staviti na predio oko očiju.

Lezite i držite desetak minuta.

Nakon uklanjanja, možete uraditi blagu masažu vrhovima prstiju.

Ne ispirite već samo ostatke ulja obrišite papirnatom maramicom.

atma.hr – 78
Ovaj serum možete nanositi svaku večer u manjoj količini. Ne morate ispirati, dovoljno je višak ulja s očiju (ako ga preostane) ukloniti papirnatom maramicom.

Budite redovni i uskoro ćete vidjeti rezultate: poboljšana elastičnost, dubinska hidratacija, meka, svježa i sjajna koža sa vidljivo smanjenim borama.

Toliko jednostavno, a učinkovito!

uspesnazena.com / centarzdravlja.hr

69 ŽENSKO TIJELO ŽENSKA MUDROST

ZENSKO TIJELO ZENSKA MUDROST