Foto: unsplash.com

Mi privlačimo u naše živote ono što odlučimo misliti, govoriti i ono što vjerujemo o sebi i našoj percipiranoj stvarnosti. Ovdje i sada možemo napraviti promjenu.

atma.hr – 52
Zvuči li vam poznato neka od ovih izjava: “Tako sam slomljena.”, “Tako sam umorna.”, “Tako sam glupa.” A popis ide dalje …

Bilo da znate ili ne, ili sviđalo vam se ili ne, vi recitirate afirmacije svom podsvjesnom umu kako biste programirali svoja uvjerenja o sebi i svom životu. Nažalost, negativne afirmacije jednako su učinkovite u našim životima kao i pozitivne afirmacije.

To je univerzalni zakon privlačnosti na djelu koji dokazuje: “Mi privlačimo u naše živote ono što odlučimo misliti, govoriti i ono što vjerujemo o sebi i našoj percipiranoj stvarnosti”.

Ili, kao što volim reći fokus nam daje snagu. Jednostavno mijenjanje niskog vibracijskog razmišljanja, riječi i uvjerenja s visokim vibracijskim afirmacijama reprogramirat će podsvjesni um, time i vaš život i ono što privlačite u njega.

Fokus nam daje snagu. To je stvarno tako jednostavno, ali za neke je lakše to reći nego učiniti. Albert Einstein definirao je ludilo kao “istu stvar koju radite iznova i iznova i očekujete različite rezultate”.

Sigurna sam da nam se svima, u jednom trenutku ili u drugom, činilo da ćemo poludjeti, jer stvari jednostavno nisu funkcionirale na način na koji smo htjeli. Ali, zastanite i razmislite o tome na trenutak, što ste sami rekli?

Ponovno pročitajte prvu rečenicu ovog članka … upravo sada.

atma.hr – 52
Velike su šanse da ste željeli nešto drugačije od gore navedenih izjava, ali to je ono s čim ste programirali svoj život. Ovdje i sada možete napraviti promjenu – budite pozitivni i započnite s pozitivnim afirmacijama.

Afirmacije koje počinju s “Ja sam” pokazale su se najučinkovitijim načinom reprogramiranja našeg podsvjesnog uma kako bismo privukli pozitivne rezultate u naš život. To se dokazalo puno puta. Pragmatično je, a ne filozofsko.

To je Univerzalni zakon. Fokus nam daje snagu.

Prva stvar koju trebate učiniti jest odlučiti biti pozitivni i biti usredotočeni na pozitivnost, bez obzira na situaciju. Osposobljavanje vašeg uma da razmišlja i ostane pozitivan zahtijeva disciplinu i praksu, ali rezultati su fenomenalni.

Možete početi s ovim afirmacijama i ponavljati ih što češće, bilo verbalno ili u vašem umu:

“Ja sam pozitivan u mojim riječima i mislima.”

“Ja sam sretan sa svojim životom”.

“Ja sam jak i hrabar u svemu što radim.”

“Ja sam blagoslovljen.”

“Ja sam siguran.”

atma.hr – 52
Također možete zatražiti od svoje obitelji i prijatelja da vam pomognu s vašim novim načinom pozitivnog razmišljanja tako što će vas prekinuti kad god kažete nešto negativno. Nakon nekoliko tjedana vidjet ćete da su se negativni komentari uvelike smanjili i da se osjećate puno bolje.

Da biste ojačali svoj novi način razmišljanja, slušajte često pozitivne afirmacije. Dok slušate, ponovite afirmacije glasno ili u glavi. Slušanje podsvjesnih afirmacija također ima veliki utjecaj na ono što zaobilazi vaš svjesni um i djeluje izravno na vašu podsvijest.

Ostanite pozitivni i pojačajte svoju vjeru tako što ćete slušati i ponavljati svoje afirmacije i živjeti kao da su se već manifestirale u fizičkom svijetu. Zapamtite, sve što se nalazi u fizičkom području, započelo je kao misao u nečijoj mašti.

“Mi privlačimo u naše živote ono o čemu odlučimo misliti, govoriti i vjerovati vezano za sebe i našu percipiranu stvarnost”.

Fokus nam daje snagu.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić