pixabay.com

atma.hr – 52
atma.hr – 52
Možda se danima osjećate tužno i prazno te vam počinju smetati sitnice koje vam nikada prije nisu smetale. Možda se osjećate neuobičajno nervozno, a ne možete proniknuti razloge te nervoze.

Ili ste možda izgubili zanimanje za one aktivnosti u kojima ste nekoć uživali? Počinjete naglo mijenjati raspoloženja? Ukoliko se uz navedeno  još pojavljuju smetnje u pozornosti, pamćenju i li koncentraciji znak je da emocionalna stanja počinju upravljati vama. Vrijeme je da to zaustavite.

Postavite ciljeve koji će vas sami podignuti

Postavite ciljeve u kojima ćete učiniti nešto dobro za one kojima ste okruženi i one koje volite, a možda su u težoj situaciji od vas. Kada shvatite da imate mogućnost pozitivno utjecati na nečiji život u vama će se osloboditi snage za koje ste misliti da vam nedostaju.

Pokrenite se

Svaki dan odlučite poraditi malo na vašim fizičkim sposobnostima. Veća razina aktivnosti stvorit će energiju s kojom ćete se bolje osjećati. Nemojte žaliti svoje snage, one su poput vode koja se zatvorila u sebe i postala bara. Jednom kada ponovno procilkulira u toku života počet će se događati velike stvari.

Postanite gospodar svojih misli

Vaše misli su razlog zašto se negativni osjećaji lijepe za vas. Kada promjenite njihov smjer promjenit ćete i smjer osjećaja. Počnite voditi računa o svojim mislima. Čim primjetite da negativne misli nadjačavaju krenite u ofenzivu pozitivnosti, bilo da se radi afirmacijama koje ćete ponavljati ili o društvu koje će vas potaknuti.

Pronađite blagoslove kojima ste obdareni

Kada počnete svoj život uspoređivati s ljudima koji nisu imali dovoljno sreće kao vi, shvatit ćete koliko toga možete i imate a da niste svjesni. Počnite zahvaljivati za pozitivne stvari i vidjet ćete koju će revoluciju proizvesti to zahvaljivanje u vašem životu, revoluciju pozitivnog gledanja na svijet.

Postanite svoj najbolji prijatelj

Prihvatite svoja emocionalna stanja kakva jesu. Ne bježite od njih jer na taj način bježite od sebe. Kada sebe prihvatite u pozitivnom ali i u negativnom izdanju shvatit ćete da se ništa ne mijenja na silu. Promjena koja će se rada dogoditi doći će izunutra i vi ćete početi upravljati vašim emocionalnim stanjima.

Mario Žuvela / savjetnikuspjeha.com

atma.hr – 52